FeaturedHaberler

Kış Lastiği Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?




Hangi kış lastiği aracınız için uygundur? Eski lastikleri ne zaman değiştirmelisiniz? Otopark, kış lastiği satın alma konusunda ipuçları veriyor ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor! 

Kış lastiklerinin diş derinliği dört milimetrenin altına düştüğünde yeni kış lastiği satın almanın zamanı gelmiştir. Yasalara göre 1,6 milimetre diş derinliğine kadar lastiklerin kullanılmasına izin verilse de yapılan testlerde lastiklerin 4 milimetre diş derinliğinin altında güvenli olmadığına karar verilmiştir. Ayrıca doğru koşullarda saklanmayan, yıpranan, dökülen ve çatlaklar meydana gelmeye başlamış lastiklerinde acilen değiştirilmesi gerekmektedir. Otopark.com, kış lastikleri satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklıyor. 

Hangi arabaya hangi kış lastiği alınmalı? 

Lastik Jant AVM lastik e-ticaret sitesine girerek anasayfada bulunan araca göre lastik arama aracını kullanabilirsiniz. Bu araç sayesinde aracınızın marka, model ve motor hacmini girdiğinizde hangi lastik ebatlarının uyumlu olduğunu kolayca öğrenebilir ve satın alma adımına geçebilirsiniz. 

Kış lastiklerinde lastiğin yan tarafında Alp sembolü yani kar tanesi ile gösterilen dağ işareti bulunmaktadır. Ayrıca lastiğin M + S işareti yer aldığına dikkat edin. Bu işaret kış lastiğinin diğer lastiklere göre kar ve çamurda daha iyi performansa sahip olduğunu göstermektedir.   

Kış lastiği alırken nelere dikkat edilmelidir? 

Kış lastiği satın alan sürücüler, ihtiyaçları konusunda net olmalıdır. Ormanlık ve çok soğuk olan bölgelerde seyahat eden her sürücü buzda ve karda çok iyi özelliklere sahip bir lastik ihtiyacı vardır. Çoğunlukla uzun yollarda ve otoyolda olan herkes, ıslak koşullarda uzun ömürlülüğe ve lastik tepki hızlarına dikkat etmelidir. Kış lastiği testleri doğru lastiği bulmaya yardımcı olur. 

Lastikler test edilirken, kuru-ıslak fren mesafesi, yakıt tüketimi ve ömürleri dikkate alınarak değerlendirilmektedir. Ayrıca üreticilerde lastikleri hakkında bilgi sağlamaktadır. Yuvarlanma direncinin olabildiğince düşük olmasını sağlamak da çok önemlidir. Çünkü yuvarlanma direnci düşük olan lastik çevreye duyarlı bir lastik olacak, daha az yakıt tüketecek ve CO2 emisyon salınım oranını azaltacaktır. 

Kış lastiği alırken nasıl tasarruf edebilirsiniz? 

Kış lastiği satın alırken en önemli noktalardan biri, ihtiyacınız olan lastikleri bir araya getirerek 205 55 r16 lastik fiyatları araştırmasına başlamaktır. Aynı lastik firmaların stok durumuna ve üretim durumuna göre farklı fiyatlandırılmış olabilir. Google’ın alışveriş aramasını kullanarak kolaylıkla almak istediğiniz lastiğin hangi sitede daha ucuza satıldığını bulabilirsiniz. 

185 65 r15 lastik fiyatlarını etkileyen en büyük faktörlerden biri lastik üretim tarihi ve üretim yeridir. Çin malı lastiklerin fiyatları oldukça düşük olsa da kış koşullarında etkili performans göstermemektedir. Ayrıca lastik üretim tarihi ne kadar eski olursa lastiğin fiyatı da o kadar düşmektedir. Yaz döneminde bir çok firma kış lastiği stoklarını düşürmek ve eski tarihli lastik kalmaması için kampanyalar yapmaktadır. Bu kampanyalardan yararlanarak oldukça ucuz kış lastiği fiyat teklifleri alabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu