Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

2021 Subaru BRZ, 228 beygirlik gücüyle tanıtıldı!




Spor segmentin başarılı modellerinden Subaru BRZ, uzun süredir beklenen ikinci jenerasyonu ile resmi olarak duyuruldu. Teknik yönden kapsamlı bir değişim geçiren yeni BRZ, hafifletilmiş gövdesi ve 228 beygir gücüne sahip yeni motoruyla dikkat çekiyor!

Yeni nesil Subaru BRZ yüzünü gösterdi: Daha sportif, daha agresif!

Toyota GT86’nın kardeşi konumundaki Subaru BRZ, yeni jenerasyonunda kendine has kompakt spor otomobil hatlarını koruyor. Ancak aracın tasarımındaki önemli ve bir o kadar kritik değişiklikler hemen göze çarpıyor. Burun kısmı aşağı eğik bir görünüme kavuşan BRZ, yeni LED farlarının yanı sıra ön çamurluğunda geniş fren soğutma kanalına sahip. Bu da otomobili olduğundan daha agresif gösteriyor.

Subaru BRZ’nin gövdesi ise sürüş dinamiklerini bir üst noktaya taşımak adına büyük yenilikler barındırıyor. Tavan, ön çamurluklar ve kaputun alüminyum malzemeden üretilmesi sayesinde 1.315 kg ağırlık değeri yakalanmış. Ayrıca yeni şasi montaj tekniği ve kupa bağlantı elemanları sayesinde burulma direncinde de %50’ye varan bir artış yaşamış.

İç mekana geçtiğimizde eğlence oyuncaklarının yanı sıra güvenliğin de üst seviyede tutulduğu görülüyor. 8 inç boyutundaki Subaru Starlink bilgi-eğlence sistemi konsolun merkezine yerleştirilirken; Android Auto, Apple CarPlay ve SiriusXM gibi pek çok araç içi bağlantı desteği dikkat çekiyor. 7 inç boyutundaki tamamen dijital gösterge panelinde G kuvveti dahil pek çok veriye erişmek mümkün oluyor. Anlık konum takibi sağlayan telematik ve EyeSight sürüş destek sistemi ise sunulan teknolojik yenilikleri tamamlıyor.

Yeni Subaru BRZ, kaputunun altında 2.4 litrelik dört silindirli Boxer motor seçeneği barındırıyor. 228 beygir güç ve 250 Nm tork üreten motorun hızlanma verileri ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Ancak özellikle çekiş gücü bakımından %15 artış yaşanması, yeni BRZ’nin selefinden daha güçlü olacağını ortaya koyuyor. 6 ileri otomatik ve manuel şanzıman da güçlü motora eşlik ediyor.

Subaru’nun Japonya Gunma fabrikasında üretilecek olan yeni Subaru BRZ, ilk olarak önümüzdeki yılın sonbahar aylarında ABD’de satışa sunulacak. Otomobilin mevcut versiyonunu ülkemizde görmeyi ise sahip olduğu yüksek silindir hacminden dolayı beklemiyoruz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Tasarım eskiye göre çok daha güzel olmuş bence. Motoru 2 litreden 2.4’e çıkmış. Bakalım fiyatı ne olacak?
  2. İçi çok güzel olmuş, boydan boya ekran koyup tasarım yaptık diye kandırmaya çalışmamışlar. Retro esintiler var, severim.
    Dışı genel olarak bana hitap etmiyor. Ön arka ayrı ayrı bakarsak ön iyice, arkada bir olmamışlık var. Tasarım akmıyor, bagaj bıçak gibi kesmiş.

    Neyse bunlar bizim sorunumuz değil, yollarda görmeyeceğiz zaten. 2.0 ve üstü ÖTV: %220.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu