Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

6 bin yeni taksi teklifi UKOME’de reddedildi!




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 6 bin yeni taksi teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) onay alamadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiiz hafta oldukça konuşacak bazı açıklamalar yapmıştı. Buna göre  İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini söylemişti. Tek kıyafet ve üç vardiya sistemine göre çalışılması planlanan sistem halkın geneli tarafından mutluluk ile karşılansa da taksici esnafı bu durumdan mutlu değil. Bugün yapılan UKOME toplantısı sonrası ise proje resmi olarak reddedildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, “İBB’nin yapamadığı cihazların faturası esnafa yükleniyor. İBB dayatma ile ‘İTaksi’ye abone olmadığınız için ruhsat vermem, araçlarınızı bağlarım.’ diyor. Bu aplikasyonu biz de yapacağız. Taksiciyle yolcuyu buluşturan sistem hayata geçerse, var olan taksi sayısı fazla bile olabilir. Sizden önceki yönetimler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından taksicilere eğitim verildi. Yeni dönemde ise hiçbir eğitim verilmedi.” dedi

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın ise;

2023’te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40’ı geçecek. Araştırmaya göre İstanbul’da gelecek 4-5 yılda taksi ihtiyacı öngörülmüyor. Yine rapora göre İstanbul’da taksiler yüzde 39, Singapur’da yüzde 68, Milano’da yüzde 69 verimlilikle çalışıyor. Singapur’da bilişimle çözüp verimliliği artırmışlar. Verimliliğin artırılması çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Diyorlar ki biz de böyle bir teşkilatız… Uber’i yediler, İBB’yi yediler… Daha ne kaldı
  2. Otopark.com’un haberi sunuş ve okuyucuya algılatış biçimi, İBB’nin yanlış yaptığı ve ilgili kurumların -bu yanlışı- önlediği şeklinde. İBB’nin yapmak istediği doğru mu yanlış mı bilmem ama UKEB’de söz sahibi olabilmek için fazladan üye düzenlemesi yapıp, her kurum ve kuruluşu olduğu gibi bunu da "muhalif fikir çıkmasın" kalıbına zorlamak yanlış.
  3. Otopark.com’un haberi sunuş ve okuyucuya algılatış biçimi, İBB’nin yanlış yaptığı ve ilgili kurumların -bu yanlışı- önlediği şeklinde. İBB’nin yapmak istediği doğru mu yanlış mı bilmem ama UKEB’de söz sahibi olabilmek için fazladan üye düzenlemesi yapıp, her kurum ve kuruluşu olduğu gibi bunu da "muhalif fikir çıkmasın" kalıbına zorlamak yanlış.

    Haberde OTOPARK editörünün konuya ilişkin bir gram yorum yapmışlığı, farklı aksettirme çabası yok.

    1. Basına dağıtılan metinden bir bölüm çıarılmış gibi eksik. O da bütünde anlamı deiştiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu