FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Lewis Hamilton’ın COVID-19 testi negatif çıktı




Lewis Hamilton’ın geçen hafta COVİD-19 testi pozitif çıkmış ve Sakhir GP yarışamamıştı. FIA ve Mercedes-AMG tarafından yapılan açıklamada Lewis Hamilton’un COVİD-19 testinin bu kez negatif çıktığı açıklandı.

FIA ve Mercedes-AMG bu açıklamayı yapmadan bir kaç saat önce zaten Lewis Hamilton’un COVİD-19 testinin negatif çıktığı söyleniyordu. Bahreyn GP’nin ardından kendisini kötü hisseden Lewis Hamilton’ın girdiği COVID-19 testleri pozitif çıkmıştı.10 günlük bir karantina süreci geçiren İngiliz pilot bugün dolan karantina sürecinin ardından Hamilton, Bahreyn’de teste girdi ve COVİD-19 testi negatif çıktı.

LEWİS HAMİLTON ABU DHABİ GP YARIŞABİLECEK

COVİD-19 test sonuçları negatif çıkan Lewis Hamilton bu hafta sonu Abu Dhabi GP’de yarışabilecek.
 Mercedes, kısa bir açıklama yayınlayarak bu hafta sonu Valtteri Bottas ve Hamilton ile yarışacağını açıkladı. Lewis Hamilton’un yerine yarışan George Russell ise Williams’taki koltuğa geri dönecek.

 

Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı, Lewis Hamilton’ın bu hafta sonu Abu Dabi Grand Prix’sinde Mercedes’le yarışacağını açıklamaktan mutluluk duyuyor. Lewis, Bahreyn’deki karantina sürecinin bitmesinden hemen önce Çarşamba günü COVID-19 testine girdi ve bu test negatif çıktı. Bu, Perşembe öğleden sonra Abu Dhabi’ye gitmesini sağladı ve buradaki testi de negatif çıktı. Bu nedenle Lewis, yarın padoka girebilmek için FIA’nın gerektirdiği protokolleri tamamlamış oldu ve yarış hafta sonunda takıma katılabilecek.”

“George Russell, 2020 sezonunun son yarışı için Williams Racing’e geri dönecek.”

“FIA’nın COVID-19 protokolleri net bir şekilde ortadadır ve değişmemiştir. Uluslararası sportif kuralların S ekine göre test öncesi negatif sonuç, Formula 1 padokuna girilmesi için bir zorunluluktur ve varıştan en fazla 24 saat öncesine kadar bir negatif sonuç daha verilmesi gerekmektedir. An itibariyle Lewis, hem Bahreyn’de hem de Abu Dhabi’de negatif test sonucu vermiştir ve Padoka girişine izin verilmiştir.”

MINI Cooper SE Electric Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İyileşmesi güzel haber tabi de, bu hafta da Russell’a bir şans versinler isterdim. Geçen haftaki rezilliğin üstüne güzel olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu