FeaturedHaberler

Yeni Lada Niva Travel tanıtıldı!




Rus otomobil üreticisi Lada tarafından yeni Lada Niva Travel tanıtıldı. Resmi olarak dış tasarımı paylaşan Lada, Toyota RAV4’e benzer tasarımı ile de oldukça eleştirildi.

Lada 40 yıla aşkın süredir değişmeyen tasarımı ile bir ikon haline gelmişti Lada Niva’nın daha modern bir tasarım ile yeni Lada Niva Travel tanıttı.

Kısa süre içerisinde üretimine başlanacak olan Lada Niva Travel ikonik 4×4 modeline göre oldukça farklı tamamen yeni bir tasarımı bulunan modele Toyota RAV4’e benzer tasarımı ile Toyota RAV4 kopyası eleştirilerine maruz kaldı.

Lada Niva Travel’dan bahsedecek olursak sıfırdan geliştirilen bir model olan Niva Travel ilk olarak 1998 yılında VAZ-2123 adıyla piyasaya sürülmüştü. 2003 yılında General Motors ve AvtoWAZ arasında yapılan iş birliği sonrası da Chevrolet Niva’nın yeniden logolanmış versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı, GM daha sonra bu ortaklıktan çekilerek payını da Rus üreticiye devretmişti.

2021 yılında tekrardan karşımıza çıkan küçük SUV Niva Travel ismi ile ve yepyeni tasarımı ile bizlerle.

Lada tarafından yapılan açıklamada Niva Travel’ın üretimi bu hafta başladı ve üretim bantından ilk inen model Niva Travel’ın off-road versiyonu oldu. Niva Travel’ın off-road versiyonunda aracın çamurluk ve eteklerinde siyah plastik detaylar, off-road lastikleri, şnorkel ve standart olarak gelen sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.

Yeni Lada Niva Travel’ın tasarımı tamamen yeni olsa da kalbindeki motor 80 beygir güç ve 127 Nm tork üreten 1.7 litre hacimli benzinli motor tanıdık. 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen modelin diğer teknik detayları ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Lada Niva Travel, ikonik 4×4 modelinden farklı Lada yıllardır değişmeyen tasarımıyla karşımızda olan 4×4 modelini de yenilemek istediği biliyor. 2018 yılında 4×4 Vision konsepti tanıtan Lada da modelin seri üretim modelinden hala ses yok.

Yeni VW Tiguan 1.5 TSI R-Line Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu