FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Jenson Button, Williams’ın baş danışmanı olarak Formula 1’e geri dönüyor!




2009 Formula 1 Dünya Şampiyonu Jenson Button, Williams ile yaptığı anlaşma sonucu Williams’ın baş danışmanı olarak Formula 1’e geri dönüyor.

2009 Formula 1 Dünya Şampiyonu İngiliz pilot Jenson Button, Formula 1’deki ilk yarışına 2000 yılında Williams’la katılmıştı. 2017 yılında emekli olmadan önce Brawn GP ile 2009 yılında dünya şampiyonu olmayı başaran pilotun Formula 1’de 15 galibiyeti bulunuyor. Jenson Button Formula 1’den ayrıldıktan sonra çeşitli serilerde yarıştı ve Super GT’de şampiyon olmayı bile başardı. Ayrıca kendi yarış ekibini de kuran Jenson Button, Williams’ın yaptığı açıklama ile Baş Danışman rolüyle Williams F1 takımında görev alacak.

Williams’tan yapılan açıklamada Jenson Button’ın yeni sezonda hem yarış pilotlarına hem de sürücü akademisinde yer alan genç yeteneklere destek vereceğine yer verildi. Ayrıca İngiliz pilot Jenson Button 30 yılı aşkın deneyimini takımı geliştirmek için kullanacak ve İngiliz ekipteki çalışanlara tavsiyelerde bulunup, takıma rehberlik edecek. Jenson Button’ın bir dizi yarışta garajda yer alması ve ayrıca Sky Sports F1’deki görevine devam etmesi planlanıyor.

Seat Ateca 1.5 EcoTSI Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu