FeaturedHaberler

İkinci el otomobil fiyatları düşüşe geçti




Uzmanlar özellikle 2020 yılında yaşanan ikinci el fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini söylemişti. Fiyatlar düşüşe geçti.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyordu. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeliydi. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyordu. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcuttu. Beklenen fiyat düşüşleri kendini göstermeye başladı.

Galerici Ahmet Yurtlu, “Bu sene itibariyle tam kapanma olunca bizim de beklentilerimizin tam altında bir ticaret şekli var. Şu anda bazı tezatlar da var. Bankanın, noterin ve maliyenin açık olup da araç satışının olmaması tam kapanma diyeceğimiz bir durumu getirmedi. Otomotiv sektöründe bu kapanmadan dolayı bayramdan önce yapacağımız işlerde sekteye uğradı. Şu andada işler ‘stop’ etti aşamasındayız.

Bundan sonrasında belki bu birikmenin getireceği bir patlama olacak. Zaten biz bayram sonrasında fiyatlarda bir artış ön görüyorduk. Çünkü gerçekten son 7 aydır fiyatlar geçen senenin artışına bakarak yüzde 30’lara yakın bir geri çekilme oldu.

Biz bayramdan sonra bunun biraz daha fiyatlara ve ticarete de yansıyacağını düşünüyoruz. Şimdi ulusal manada çip sorunu da çıkınca üretimde de tedarik sorunlarını yaşıyoruz. Bundan dolayı bayram sonrasında bir artış olacaktır. Şu an için tam kapanmanın verdiği ciddi bir azalma var ve satışlar durma noktasında.”

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Dusmezz ülkede kur artiyor ,sıfır araç fiyatları zaten kur artsada artmasada artıyor bizim ülkemizde hiç bir malın fiyatı olumlu olarak revize edilmez
  2. Uzmanların piyasadan haberleri yok. Takip ettiğim bir çok araç var sarı sitede. Hiç bir düşüş yok. Sıfır araçlar ya yerinde sayıyor ya da fiyat yükseliyor. 2 ay önce 150’ye eklediğim araçlar 165’lere dayandı. Uzmanların yorumu tam bir fiyasko.
  3. Sıfır araç fiyatları her ay ne kadar zamlanıyorsa, ikinci el fiyatları da o denli artıyor.
  4. Benim de takip ettiğim kadarıyla düşüş yok. 2. el araçları sıfırdan pahalıya satanlar var.
  5. Uzman arkadaşlar uzmanlık alanlarını değiştirsinler. Bu alanda yetenek ve öngörü becerileri yok belli ki
  6. 290’a aldığım 1.0 eTSI Life DSG Golf 8’im sarı sitede 320 bin tl minimum gösteriliyor bu mu düşüş :)
  7. Ne düşmesi yerli taunus lara 40 istiyorlar bir gün kontağı bassan ertesi gün basabilecek misin belli değil klasik diyorlar bir de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu