FeaturedHaberler

Cem Bölükbaşı, Euroformula Open Avusturya’da podyuma çıktı




Cem Bölükbaşı, dünyada espordan gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan ilk yarış pilotu olarak tarihe geçtiği Euroformula Open serisinin Avusturya Red Bull pistindeki yarışında da podyuma çıktı.

Esporda kazandığı dünya şampiyonluklarının ardından gerçek pistlerde de başarılı bir kariyer sürdüren genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2023’te Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olma hedefiyle Formula serilerindeki yarışlarını sürdürüyor.

Cem Bölükbaşı, Euroformula Open serisinin Avusturya ayağında başarılı yarışlara imza attı.

Genç yarış pilotu, Euroformula Open Avusturya Red Bull pistinde, 11- 12 Eylül tarihlerinde gerçekleşen yarışlarından ilkini 4. sırada tamamladı. Bölükbaşı serinin ikinci yarışını 2. bitirip yine podyuma çıktı. Cem Bölükbaşı son yarışını ise 6. sırada tamamladı.

En başarılı 7. pilot

Başarılı pilot, Macaristan Hungaroring, İtalya Imola ve Avusturya Red Bull pisti yarışları sonrasında toplam 111 puanla Euroformula Open pilotlar sıralamasında 7. sırada yer alarak adını en başarılı 10 yarışçı arasına yazdırdı. Bölükbaşı, Euroformula Open serisinde katıldığı toplam 9 yarışın 4’ünde de podyuma çıkmayı başardı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. "Cem Bölükbaşı, 2023’te Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olma hedefiyle Formula serilerindeki yarışlarını sürdürüyor."

    Hayal satmaya gerek var mı? Yetenekli sürücü ama F1’e çıkabilecek konumda değil. Önünde Zhou, Ilott, Lawson, Schwartzman, Piastri ve birkaç sürücü daha (Ticktum/Nissany/Chovet gibi) var F1’e geçmesi beklenen. Daruvala’nın şansı bile Cem’inkinden çok daha fazla, üstelik bu sürede alttan başka sürücüler de çıkacak. Cem’in 2023 yılında F1’de olmasının 2 yolu var; bu yıl yarıştığı seriyi (F3’ü kaçırdı) ve gelecek yıl F2’yi kazanması ilk gereklilik ve bu ihtimal 2024/2025 yıllarında da olacak şey değil. Diğer seçenek ise bu işe devletin ya da çok büyük bir firmanın karşılık beklemeden el atıp milyonlarca $ düzeyinde para verip alt sıra takımlarının birinden Cem için 2. sürücü koltuğu satın alması. Bunlar dışında Cem’i maalesef F1’de görmeyi unutalım şimdiden.

    F1 düzeyinde olmasa da farklı klasmanlarda başarılı bir yarış kariyeri elde edebilir, başarılı denmesi için F1’de yarışması zorunlu değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu