FeaturedHaberler

Yeni Ford Tourneo Connect tüm yenilikleri ile tanıtıldı!




Yeni Ford Tourneo Connect, Volkswagen ile olan birlikteliğin ilk meyvesi olarak tanıtıldı. Detaylar haberimizde.

Yeni Tourneo Connect, Ford ve VW arasındaki işbirliğinin ilk sonucu olarak karşımıza çıkıyor. İleride bu birlikteliği Ford Ranger / VW Amarok gibi modellerde de göreceğiz. Neredeyse her açıdan bir “Caddy” olan model, Ford’u büyük bir maliyetten kurtarıyor. Bu tip birliktelikleri özellikle son zamanlarda daha çok görmeye başladık. Hatırlarsanız geçmişte de VW Crafter / Mercedes Sprinter, veya Renault Kangoo / Mercedes Citan gibi bir çok ortalık olmuştu.

Yeni Ford Tourneo Connect iki gövde uzunluğuna sahip. Kısa dingil mesafesi “Tourneo” ve uzun dingil mesafesi  “Grand Tourneo” adı ile piyasada olacak. Her iki model de yedi kişiye kadar yolcu kapasitesi sunuyor. Üçüncü sıra koltuklar da tamamen çıkarılabiliyor. Yedi koltuğa ve iki gövde uzunluğuna sahip model tanıtıldı ancak Transit Connect versiyonun da ileride görücüye çıkacağı açıklandı.

Modelde Trend, Sport, Titanium ve Active olmak üzere dört donanım seçeneği bulunuyor. Özel olarak tasarlanmış jantlar, far grubu değişiklikleri gibi özellikler ile farklı müşteri gruplarına hitap etmesi amaçlanıyor.

Modelin kaputunun altında bir turbo benzinli motor ve bir turbo dizel motor mevcut. 1,5 litre EcoBoost benzinli motor 114 beygir güç üretirken, 2,0 litre EcoBlue dizel motorun ise 102 ve 122 beygirlik iki seçeneği mevcut.  Standart 6 vitesli manuel şanzımana alternatif olarak, benzinli motor ve iki dizel motor için 7 vitesli çift kavramalı otomatik seçeneği de bulunuyor. Yurt dışında dört çeker versiyonun da olacağını hatırlatmak gerek.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Ticarilerde iyice birbirine benzemeye başladı. Hani derlerya eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı diye; galiba yağacak. Her geçen gün özgünlüğü kayboluyor arabaların. Güzel ama çok sıradan diyorum ben görsele.

    İlave: Haberi okuyunca Caddy çakisi olduğunu gördüm 😂

  2. Connect’in hiç bir anlamı kalmadı. Yollarda gördüğümüz son kasa çok medenileşmişti ama bu VW ortaklığıyla beraber bence bir özgünlüğü kalmadı. Son kasanın fiyatı çok pahalı olduğundan insanlar Courier’a yönünü çeviriyordu (tabii Courier’da pahalı). Bu ortaklıktan satsa satsa Caddy satacak o da zaten VW imajından götürüyor.
  3. Connect ile Caddy’nin ortak araç olacağı 2 senedir söyleniyor eyvallah ama bunu görünce hayal kırıklığına uğradım. Ben açıkçası altyapısı Caddy olmasına rağmen Ford özelliklerini ve Ford tasarım kimliğini daha çok yansıtan bir Connect beklerdim. Geçenlerde çıkan yeni Mercedes Citan’da bile adamlar en azından önü ve içinde Mercedes kimliğini yansıtabilmişler. Bunda onu göremedim. Birde bazı açıdan geri gitmişler sanki mesela şuan ki Connect’te olan elektrikli arka camlar bund yok, elinde 1.5 TDCİ 120 HP motor varken direk VAG’dan 2.0 TDI 122 HP motor koymuşsun. Bu segmentte maliyetleri düşürmek için markalar ne yapacağını şaşırmış artık.
  4. Markalar artık iyice keyifsiz ve tekdüze tasarımlar üretmeye başladılar ticaride,örneğin şu Pug Rifter kasasını 5 model taklit ediyor insanın içine fenalık geliyor.Bu yeni Tourneo Connect,VW – Ford Ticari birliğinin ilk meyvesi olmuş,fena durmuyor ama hiç heyecanlandırmıyor insanı,ben pek beğenmiyorum bu yeni tasarımları.İç mekanda zaten hiçbir Ford dokunuşu yok.
  5. VW Connect h.o. Asıl en merak edilen şey Caddy’e sallayan Dünyanın en en en iyi yol tutan arabası Connecti kullanan kitlenin tepkisi bence. Tamam iyi tutuyordu da adamlar Mercedesle falan kıyaslıyor yahu bir sakin tamam en iyisi sizin arabanız…
  6. Caddy’i ve DSG şanzımanı beğenmeyip Connect almıştım. İyiki de almışım. Caddy’i alıp far ve stopta ufak değişimler yapıp logoyu değiştirmişler. İçte ortaya da Ford’un yeni televizyonunu koymuşlar olmuş bitmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu