FeaturedHaberler

Ford Otosan’dan açıklamalar; Yerli şanzıman ne durumda?




Ford Otosan bir süre önce duyurulan yerli şanzıman ve batarya çalışmaları hakkında kritik güncellemeler paylaştı.

Yerli şanzımanın duyurulmasının ardından Ford çalışmalarını sürdürüyor. Bu projenin yanında elektrikli otomobiller için de batarya üretimi çalışmaları mevcut. Ford Otosan Operasyonlar Lideri Güven Özyurt “Ford Trucks olarak Ecotorq motor ve arka aksın ardından, şanzımanı da Eskişehir Fabrikası’nda üreterek araçtaki yerlilik oranını yüzde 90 seviyesine yükselttik ve bu sistemlerin üçünü de üreten dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına girdik. Ürün geliştirme çalışmalarımız sırasında 5 farklı ülkede, farklı iklim koşullarında, toplamda 17 bin saat ve 1 milyon kilometre üzerinde yolda karşılaşabilecek her koşulu değerlendirerek geliştirdik. Sunduğu birçok özellikle rekabet gücümüze büyük katkısı olacak yerli şanzımanımızı Ekim 2021’den itibaren Türkiye pazarında sattığımız F-MAX hariç tüm araçlarda kullanmaya başladık. 2022 sonuna kadar tüm pazarlara yerli şanzıman sunmayı hedefliyoruz.”

Kocaeli tesislerimizde şu anda Ford Avrupa’nın ilk ticari elektrikli aracı olan E-Transit’i inşa ediyoruz. Ayrıca Ford’un elektrifikasyon stratejisini ve Avrupa’daki ticari araç liderliğini geliştiren tamamen elektrikli modellerin yer aldığı yeni nesil Ford Transit Custom serisi, Türkiye’de Ford Otosan tarafından üretilecek.”

Bahsettiğimiz bu yatırım, Türkiye otomotiv sanayisinin elektrikli dönüşümünde büyük katkılar sağlayacak. Yatırım dönemi 6 yıl sürecek, etkisi 10 yılı aşacak bu yatırımımız sayesinde Ford Otosan’ın araç üretim kapasitesi kamyon hariç 650 bine, batarya montaj fabrikası kapasitesi 130 bin adede ulaşacak. Bu yatırımla doğrudan 3 bin kişilik, yan sanayide de yaklaşık 15 bin kişilik ek istihdam sağlıyoruz.

Böylelikle Türk otomotiv endüstrisinin elektriksel dönüşümünde muazzam bir rol üstleniyoruz. Ülkemizin elektrikli ticari araç üretimindeki öneminin artmasıyla Kocaeli fabrikalarımız Türkiye’nin ilk ev entegre üretim tesisi olurken Ford’un elektrikli ticari araç üretim üssüne dönüşecek.

2021’de dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Ford Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda 2022’nin ikinci çeyreği itibarıyla üretileceğini duyurduk. Kocaeli tesislerimizde şu anda Ford Avrupa’nın ilk ticari elektrikli aracı olan E-Transit’i üretiyoruz. Bu sene Avrupa’nın en güçlü motoruna sahip tam elektrikli ticari aracı E-Transit’i hattan indireceğimiz için çok mutluyuz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu