Sen de aramıza KATIL hem destek ol hem de Otopark ayrıcalıklarına sahip ol : https://www.youtube.com/channel/UCGoi… Lütfen, videoyu izledikten sonra BEĞEN tuşuna basarak kitlemizi büyütmemize destek olun! Videolarımıza YORUM yaptığınız her öneriyi, eleştiriyi ve bilgilendirmeyi dikkate alıyoruz!
Baris Inselel
25 yaşında, Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunu insan evladı. 4 teker ve 2 teker sevdasını Otopark.com çatısı altında sürdüren bir petrolhead.
İlgili Makaleler
7 Yorum
Bir cevap yazın Cevabı iptal et
Göz Atın
Kapalı
Bu 7 ileri şanzıman Ford’un değil zaten. 8 ileri tk ile de alakası yok. Powershift de değil. Getrag üretimli 7 ileri ıslak tip çift kavrama bir şanzıman. Kompakt segmentte olan bmw 1 ve mercedes A serileri, bunların suv muadilleri aynı şanzımanı kullanıyor. Piyasadaki bazı otomobiller de yine bu şanzımanı kullanıyor. Yani çoğu otomobil üreticisinin kullanımında olan, yanlışım yoksa da şimdiye kadar pek şikayet almamış güzel bir şanzıman.
İyi pazarlar.
Bildigim kadariyla degil. Ecosport’taki sanziman eski tip konvansiyonel bir tk sanziman. Daha cok Amerika’da yuksek hacimli araclarda kullanilan bir sanziman. O yuzden pek verimli olamayabiliyor. Mondeo 1.5 ecoboost’ta da kullanildi. Mk3.5 Focus’un 1.0 ecoboost motorlu olaninda da kullanildi. 8 ileri ve 10 ileri tk ile alakasi da pek yok hem uretim hem kullanim ozellikleri olarak.
Rica ederim hocam. Doğal yapısı gereği 8 tk’lar tabi daha sağlam olacaktır. Ama 7 ileri çift kavramalar da, istisnalar olsa da, o bilindik çift kavrama arızalarına pek sahip değil. Güzel, verimli, kararlı, kullanılabilir bir şanzıman. O yüzden rahatça tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum. Size de iyi pazarlar.