Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Araç Kiralama Sigortası Nedir?

Araç kiralamak basit bir işlem olsa da dikkat edilmesi gereken bazı detaylara da sahip. Araç kiralama sırasında dikkat edilmesi gereken hususların başında ise araç kiralama sigortası geliyor. Dilediğiniz aracı kiralamadan önce araç kiralama sigortası ve türleri hakkında temel bilgi sahibi olmak araç kiralama işleminizi güvenle tamamlamanıza imkan verecektir. Ankara araç kiralama ve daha fazlası hakkında Obilet üzerinden bilgi alabilir, gezileriniz için aracınızı hemen kiralayabilirsiniz.

 

Araç Kiralama Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?

Araç kiralama sigortası, bir kaza, hırsızlık veya kiralık araçta meydana gelebilecek diğer hasarlar durumunda kiralayanları mali sorumluluktan korumayı amaçlayan bir teminat türü olarak biliniyor. Araç kiralama sonrasında aracınızı kullanacağınız zaman dilimine bağlı olarak farklı poliçelerden sizin için uygun olanını tercih ederek daha güvenli bir kiralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Araç kiralama sigortaları, siz aracı kiralayacağınız zaman ilgili firma tarafından size sunulur. Olası birçok riske karşın çeşitli sigorta seçenekleri arasında seçim yapabilirsiniz. Ayrıca her bir araç kiralama firması da kendi şirket politikasına bağlı olarak poliçe tekliflerini sunabilir.

 

Araç Kiralama Sigortası Türleri Nelerdir?

Farklı risk seçeneklerine bağlı olarak farklı durumları kapsayan araç kiralama sigortalarından bir veya daha fazlasını seçerek daha güvenli bir kiralama işlemi yapabilirsiniz. Araç kiralama sigortaları şöyle sıralanabilir;

 

  1. Ferdi Kaza Sigortası: Araç kiralama sigortaları arasında en yaygın türlerden biri olan ferdi kaza sigortası, olası bir kaza ve bireylerin yaralanması durumunda hastane masraflarının karşılanmasına imkan vermektedir.
  2. Mali Sorumluluk Sigortası: Araç kiralayan bir bireyin yaptığı kaza türüne bağlı olarak araçta oluşan maddi hasarın karşılandığı bir araç kiralama sigortası türüdür. Bu sigorta seçeneğinde araç kiralayanların sigortanın kapsamına mutlaka dikkat etmesi gerekiyor.
  3. Çarpışma ve Kayıp Hasarlarından Feragat Sigortaları: Kiralık aracın hasar görmesi veya çalınması gibi  durumlarda onarım veya değiştirme masraflarını karşılayan sigorta türlerinden biridir. Bu iki sigorta türü genelde orta ve uzun vadeli kiralamalarda sıkça tercih ediliyor. Ancak aracın hangi bölümlerinin sigorta kapsamında olduğuna dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Siz de araç kiralama fiyatları ve sigortaları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Obilet üzerinden bilgi sahibi olabilir, farklı firma ve araç modeli seçeneklerine göz atabilirsiniz.

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu