A segmentinde yer alan Picanto‘nun çok sayıda rakibi bulunuyor. VW up!, Skoda Citigo, Seat Mii gibi Alman modelleriyle beraber Fransa liginden Citroen C1 ile Peugeot 108 de bu sınıfta boy gösteriyor. Rekabetin yoğun olduğu bu segmentte Kia ise sınıfının en yüksek bagaj hacmini (255 litre) sunarak pastadan payını almayı planlıyor.
En sessizi o
3. nesil olan Picanto’da eski nesile göre çok sayıda değişiklik yapılmış. Daha modern bir dış görünüşe kavuşan Picanto’nun GT Line adı verilen spor bir versiyonu da bulunuyor. Yeni modelde yapılan değişiklikler sadece dış görünüşle sınırlı değil. Kia mühendisleri yaptıkları çalışmalar sonucunda kabine giren ses ve titreşimi ciddi miktarda azaltmayı başarmış. Bu geliştirmeler yeni Picanto’yu rölantide 39 dB kabin içi gürültüsü ile sınıfının en sessiz otomobili yapıyor. Picanto bu başarısını şasisini oluşturan, önceki modele göre ses ve titreşime karşı %100 daha fazla mukavemet gösteren çeliğe borçlu.
Fren destek asistanı
Yüksek bagaj hacmi ve kabin içi sessizlikle yetinmeyen Kia, segmentinin öncüsü olarak otonom acil fren sistemini de Picanto’da kullanıyor. Rakiplerinde bulunmayan bu sistem sürücünün kayıtsız kaldığı bir tehlike sezdiğinde fren yaparak olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.
İç Mekan
Picanto iç mekanında 7 inç büyüklüğünde Apple CarPlay ve Android Auto destekli bir multimedya sistemi bulunduruyor. Daha geniş bir iç mekana sahip olmayı ise aks aralığını 15 mm artırarak başarıyor. Yeni aks aralığı, otomobilin boyunda herhangi bir uzamaya neden olmuyor.
Motor Seçenekleri
Yeni Picanto ilk etapta, önceki modelde kullanılan 1.0 ve 1.25 litre benzinli motorlardan gücünü alacak. Bu yılın son çeyreğinden itibaren 1.0 litre 3 silindirli turbo beslemeli 100 beygir güç ve 172 Nm tork üreten motor ise 3. seçenek olarak sunulacak.
5 ileri manuel şanzımandan yana tercihini yapacaklar istedikleri motoru seçebilirken, 4 ileri otomatik şanzımanı tercih edenlerin tek seçeneği ise 1.25 litre eski versiyon motor oluyor. 2017 Picanto bu yılın 2. yarısında Avrupa’da satışa çıkacak.
Değişik bı tarzı var aracın
Türkiye'de üstte yazan rakiplerin hiç biri yok. A sınıfında Hyundai i10 var sadece. Peugeot 107 (yenisinde adı 108 oldu) ile Skoda Citigo çekilmişti 3-5 yıl kadar önce, en son Citroen'de C1'i getirmekten vazgeçti. Smart forfour var bir de ama fiyatıyla bunların rakibi konumunda değil, tek rakibi kardeşi i10.
Tasarım olarak güzel bence ancak 65k çok çok çok çok çok fazla böyle bir araç için benim düşüncem. En kötü ihtimal abisi Rio'nun 1.4 otomatiğide aynı fiyat. Anlam veremediğim şey şu çok mu kar yapmaya çalışıyorlar yoksa satılmasın mı istiyorlar.
Ağırlık ne kadar acaba yeni Swift 820 kilo olacakmış 1.4t 140hp ile şaka makinası olur
Koreli kardeşlerimiz kusura bakmasınlar fakat yeni kasalarında tasarımlarını bozmaya başladılar. Bkz: Yeni i30, makyajlı Sportage gibi.Tasarım da ileriye gideceklerine tam tersine geriye gitmeye başladılar. Yeni Picanto'nun tasarımını hiç beğenmedim. Bundan önceki kasası daha iyi duruyordu. Ön yüzünün şaşırmış gibi bir hali var
İnternette yazdığına göre şuan sadece 1.25 comfort otomatik şanzımanlısı varmış ve 64.900 liraymış (altmış dört bin dokuz yüz Türk lirası, vay vay vay). 😀
67 ye polo var ibiza daha ucuz kim niye alsın
Araç tatlı ama Distribütör Çelik motorun donanım ve fiyat politikası korkunç . Gt Line paketi falan göremeyiz bu topraklarda , geçen kasanın donanımı neyse aynısını getirmişler halbuki üzerine dünya kadar teknoloji geldi ama Türk halkına fazla tabii …
Kia ile Hyundai kafası güzel.. Analamdım bu işi, bu arabaların ucuz olması gerekmiyor mu?
Smart'ın 71 bglik fortwo (64.500 lira) ve yine 71bglik forfour'u (66.900 lira) var. O paraya A sınıfı alacak olsam aynı paraya smart almak varken Kia almam açıkçası. 4 kapılısının (forfour) liste fiyatı Picanto'dan 2 bin lira pahalı ama değer herhalde. Hyundai-Kia'nın 1.25lik motorları baya yakıyor bildiğim kadarıyla, Smart'ın 1000cclik motoru + otomatik vitesi baya az yakıyor diye biliyorum (1000cc olan 71 bg, turbo 0.9 motormuş ama yakıt tüketimi hakkında bir şey bilmiyorum).
Yeri gelmişken tüm listeyi yazayım, 90bglik turbo forfour 69.200 lira, fortwo cabrio 90bg turbo 77.200 liraymış.
Türkiyede A sınıfı arabanın sadece alışta cazibesi vardı. Yani fiyatta ucuza almak mümkündü. Şimdi oda yok.
Benim bir arkadaşım 2011 model astra 1,3 dizel easytronik aldı. Bende ondan 1 yıl sonra 2014 i10 aldım.
İkimizinde yıllık bakım maliyeti, kasko maliyeti, vergi maliyeti aynı. bir parça yakıtta daha ekonomiğim okadar.
Araban A segmenti veya C segmenti olsun, işletim maliyetleri aynı. A sınıfını almak isteyen adam neden alsın iş böyle olucaksa.