Bursa'dan Tüm üyelere selamlar Vectra C Spesifik Line

En az yakan en donanımlı en ucuz olmadıkları halde neden vw?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
Birincisi, senin gibi birine cevap bile yazmamam gerekir ki, adam yerine koyup cevap yazıyorum. 2. sen alabilecek misin ki böyle bir vectra ya da donanımlarını da konuşuyorsun? Babandan ya da annenden miras kalmadıysa sanmıyorum. Ayrıca opel fanatikliği yaptığımı da nereden çıkardın? Bana and ve sinan ya da kitleden söz edemezsin vs gibi ithamlar etmişsin... bana cevap yazarken kendin aynı duruma düşüyorsun..Ama tahmin edebiliyorum daha doğrusu senin de söylediğin gibi, ''Anlıyorum..'' Ben normlade bu foruma girmeyecektim, youtube tan izlediğim videolarda zaten yorum yazan forum üyelerini okudukça bir göz atayım dedim.. Üstelik sen neden bu kadar alınıyorsun da diğer arkadaşların gibi üsturupluca cevap yazmayı tercih etmiyorsun?Ben senden izin ya da müsade mi alacağım yorum yazarken ya da fikrimi belirtirken? Diğer arkadaşları tenzih ediyorum ama zor durumda kalacağını bilmesem insan ol diyeceğim...
Efendi kılığına girdiğinde takdir kazanacağını düşlediysen sadece bir hayal olarak kalır. Afedersin de senin "kıytırık" vectra'nı alıp da ne yapayım? Ekonomik durumumu bilmeden kendi kendine havalara girme köşende.Girmeyecekmiş foruma da girmiş. Lütfetmişsin. Girip de huzur kaçırmaya gelmişsin. Ben senin yaptığını bu forumda yapmadım ve yapmam da. Adam gelmiş selam vermiş daha 3. 4. Postunda otopark forumu zaten şöyleymiş de falan. Düzgünce tartışacaksan tartış. Göz kırpma,gülen smileylerin ile yazdıklarını şirin yapamıyorsun. Senin niyetini çok iyi gördüm ben o sebeple girdim ve sana hakettiğin gibi cevap verdim.
 
Son düzenleme:

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Efendi kılığına girdiğinde takdir kazanacağını düşlediysen sadece bir hayal olarak kalır. Afedersin de senin "kıytırık" vectra'nı alıp da ne yapayım? Ekonomik durumumu bilmeden kendi kendine havalara girme köşende.Girmeyecekmiş foruma da girmiş. Lütfetmişsin. Girip de huzur kaçırmaya gelmişsin. Ben senin yaptığını bu forumda yapmadım ve yapmam da. Adam gelmiş selam vermiş daha 3. 4. Postunda otopark forumu zaten şöyleymiş de falan. Düzgünce tartışacaksan tartış. Göz kırpma,gülen smileylerin ile yazdıklarını şirin yapamıyorsun. Senin niyetini çok iyi gördüm ben o sebeple girdim ve sana hakettiğin gibi cevap verdim.


Ya ne langarozca bir cevap vermişsin böyle :D kimseden prim kazanma vs derdim yok sadece senin gibi langarozca konuşmuyorum...Hatta şöyle diyeyim klavye ya da blog bir bo. bilmişliği yapmıyorum...Benim aracım 2005 model ve AFL far var...Açıkladım...Ön dahil arka koltuk ısıtma var Şerit takip sistemi var, direksiyon ısıtma var, NAVI, Handsfree, sunroof, Ses yalıtım, Kendisine has bodykiti var,,,Bir bo.tan habersiz leyla tipli concon, bu ve bunun gibi ekstraları yükle bakalım kaç liralık araç alacaksın?Hee bu arada 2.0 Turbo 223 hp 340 tork...Topla bakalım yarım aklınla kaç liralık araba yapacak?Düzgünce tartışacaksam tartışacakmışım da mış mış mış da muş muş muş...Evet kardeşim, maden en iyisi değilse neden her marka model videoda vw geçiyor?Sorduğum soru gayet açık..Bunu dile getirdim...Zoptrik artis velet ... Senin dilinden konuşuyorum bak ;)
 

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Umarım demek istediğimi anlatabilirim. .Soruya cevap vereyim ortalık daha fazla karışmadan araba kritiği yapan kişiler sınıf bazında değerlendirme yaparlar ve sınıf bazında değerlendirme de kendi içinde 2 ye ayrılır.Bu ayrımlar Premium ve Normal markalardır.VW her ne kadar ülkemizde çok çok sevilse de kendileri premium değildir.Ama otoriterler genellikle VW lere göre değerlendirirler çünkü VW markası pratik amaca yönelik bir markadır ve ülkemizde diğer normal markalardan daha pahalılardır.Mesela C segmenti için Focus çok iyi yol tutup başka bir yerden açık verebilir,ya da Megane'ler az yakıp malzeme kalitesinden başarısız olabilirler ama Golf'ler genellikle her şeyden azar azar ortaya bütün olarak sunduğu için Avrupa'da ve Türkiye'de bolca satılıp kullanılırlar.Yani şöyle düşünün 5 kademeli bir değerlendirme kısmından en ortalama araba olarak görülür.Büyük bir ihtimalle otomobil kritiği yapan insanlarda bunu göze alıyordur,otopark olarak özelleştirirseniz otopark'da bir Golf testini izlediğinizde aracın çok pratik(işe yönelik fayda) olduğunu ama focus kadar iyi yol tutmadığını ya da megane kadar az yakmadığını söylerler.Otopark Türkiyede ki tarafsız nitelendirilebilecek kriterlerden biridir.Sonuç olarak sınıfında hangi araba rakiplerinin üstündeyse ona göre değerlendirilir yani yol tutuş, malzeme kalitesi ,tüketim, uzun ömürlülük bu kavramların hepsinin bir amiral gemileri vardır.VW olarak algılanması bence diğer normal markalardan pahalı olup premiumlara yakın olduğundan olabilir ama bu kesinlikle diğer markalardan daha iyidir anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın.


Teşekkürler... Ciddiyetinizi bozmadan diğer arkadaşların da kısaca özetleidiklerini topladığınız güzel bir pasaj olmuş...:);)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Kiralık arabalar şirket arabaları konusunda bildiğim kadarıyla en çok tercih edilen markalar ford ve Renault oluyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin beni. Buna rağmen vw satışları çok iyi de burada satışları iyi olduğu için iyi olduğu anlamına gelmiyor zaten, genel olarak belli standartları var, her sınıfta ister kabul edin ister etmeyin ilk 4-5 de kesinlikle bulunur.
Şanzuman meselesine gelirsek eğer, aynı durum fordda da var Renault'da da mesela, Hyundaide de olacaktır büyük ihtimalle, çünkü çift kavrama otomatik şanzumanların genel olarak kırılgan olduğu bilinir, özellikle insanların vw üzerine yönelmesi de enteresan veya vagcıların artık insanları da sıkması olabilir :D
Q7 nin Euro ncap testinde 4 yıldız alması şundan olabilir önü çok yüksek olduğu için yaya korumada zayıf. Tahmin yürütüyorum sadece gerçeği bilmyorum.
Ben burada vw e biraz haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Vagcılar yüzünden galiba :D Şu anki modellerinde sıkıcı, donuk olanları var, pahalılar ama her segmente de sonuçta belli kesimin ihtiyacını fazlasıyla kaşılıyor.
Son olarak şunu söyleyeyim, vw savunucusu veya başka herhangibir marka savunucusu Değilim, sonuçta kullanıcıyım, ilgimi çeken ihtiyacımı gören markayı tercih ederim, fanboyluk saçmadır benim için, vw savunduğumu söyleyen çıkacaktır. Bir laf vardır, yiğidi öldür hakkını yeme diye, o hesap benim de :)
Edit: q7 yaya güvenliği olarak 2 yıldız almış o konuda tahminim tutmuş ancak çocuk yolcu ve yolcu güvenliği de 4 yıldız. Yani iyi değil.


Teşekkürler ;)
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,237
45,840
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Çokça ford-vw kavgası döner sosyal platformlarda. Ben ford markasını severim, çünkü çocukluğumdan bu yaşıma kadar çok fazla modeli geçti elimden ve araba kullanmayı da bu markada öğrendim. Dolayısıyla gönül bağım da var diyebiliriz. Fakat, işin gerçeklerini konuşmaya başladığımızda durum pek de öyle olmuyor.

Misal bir otomobil tanıtıldığında bu aracın sürüş keyfi ve yol tutuşu değerlendirildiğinde her zaman olmasa da genellikle bunu ford araçları üzerinden betimlemeye çalışırlar. Çünkü her otomobil markasının eğildiği, üzerine çalıştığı özelliği vardır. Kendisini diğer markalardan farklı kılacak. Vw modelleri, arkadaşların da söylediği gibi otomobiller üzerine sunulabilecek her türlü kriterde ortalamaları mutlaka aşıyor. Şimdi iç mekan, konfor, yalıtım, işçilik gibi konularda tutup da golf yerine focus örneğinin verilmesi de saçma olurdu. Çünkü focus'un bu alanlarda bir üstünlüğü olmadığı gibi iddiası da yok.

Sizin söylediğiniz açıdan yani ' hemen her markayı vw ile kıyaslıyorlar ' açısından bakarsak passat testinde de sinan, passat'ın ağırlık transferlerine karşı verdiği tepkiler için focusumsu yorumunda bulunmuştu. Şimdi buradan her aracı focus ile kıyaslıyorlar gibi bir çıkarım elde edemeyiz. Hangi markanın özelliği ön plana çıkıyorsa, o marka ile kıyaslarsın.

X otomobilini tanıtırken, belli başlı kriterler üzerinde yorumlarda bulunurken, o kriterlerde hangi otomobil iyi seviyede ise onunla kıyaslarsın bu çok normal bir şeydir. Vw modellerinin, özellikle de golf'ün, segmentindeki diğer rakiplerinden daha fazla ortalama tutturabiliyor oluşu, hatta konfor, yalıtım, malzeme kalitesi, işçilik gibi kriterlerde ortalamanın da üzerinde bir kaliteye sahip oluşu, bu markayı ve modeli rakiplerine referans gösterme noktasında önemli bir yere koyuyor. Ben ford seven biri olarak bunu her daim her platformda söylüyorum. O sebeple vw ile fazla kıyaslanıyor oluşuna takılmayın derim.
 
Son düzenleme:

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Cenk çok teşekkürler...Elbette ben de aynı fikirdeyim, yani tüm kriterlerde ortalamalar için vw örnek gösterilebilir. Buna itiraz etmiyorum ancak her markanın sunduğu her modelde de vw kullanılması saçma geliyor. Ford ları ben de çok severim, hatta vectra c den önce Trend de olsa 2.0 TDCI almayı düşünüyordum. Sonradan vazgeçtim, kullanışlı ve dizelinin güven verdiğini çok okumuştum araştırdığımda. Yalnız konuya dönersek, size bir noktada katılmıyorum, yani ortalamanın üstünde olduğunu düşünmüyorum. Başka bir ifadeyle söylemem gerekirse; her şeye benzemeye çalışan ya da her ihtiyacı karşılamaya çalışan bir araç aslında hiç bir şeye benzemiyor demektir. Böyle bir amacı olan otomobil, aslında hiç bir amaca sahip değil anlamı çıkıyor. Ford ların opellerin yol tutuş karakteri ön plandadır örneğin.. Fransızların malzeme kalitesinden verdiği tavizin motor ve verimliliği konusunda pozitife çevirdiği söylenebilir ancak vw lerde karakterden ya da bir özgünlükten söz edemiyoruz. Evet, her türlü müşteri kitlesinden ihtiyaçlara uygun model sunuyor olabilir ancak bunu global her firma zaten yapıyor. Ancak sizin de söylemek istediğiniz Mt. Akina nick li üyenin paylaştığı yoruma benzer olarak, bir ölçü alınıyor. Her neyse; çok da uzaması gerekmiyor sadece içeriden kişiler olarak siz üyelerin düşüncelerini merak ettim ve bu yüzden böyle bir konu paylaştım. Niyetim sadece neden? di.. Vakit ayırıp yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkürler..
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
kimseden prim kazanma vs derdim yok sadece senin gibi langarozca konuşmuyorum......Benim aracım 2005 model ve AFL far var...Ön dahil arka koltuk ısıtma var Şerit takip sistemi var, direksiyon ısıtma var, NAVI, Handsfree, sunroof, Ses yalıtım, Kendisine has bodykiti var,,,Bir bo.tan habersiz leyla tipli concon, bu ve bunun gibi ekstraları yükle bakalım kaç liralık araç alacaksın?Hee bu arada 2.0 Turbo 223 hp 340 tork...Topla bakalım yarım aklınla kaç liralık araba yapacak?

apaçinin damarına bastık:D
 

123456mtn

Panpa
8 Eyl 2016
1,211
2,491
3,770
Sivas
Marka
Caterham
Ya ne langarozca bir cevap vermişsin böyle :D kimseden prim kazanma vs derdim yok sadece senin gibi langarozca konuşmuyorum...Hatta şöyle diyeyim klavye ya da blog bir bo. bilmişliği yapmıyorum...Benim aracım 2005 model ve AFL far var...Açıkladım...Ön dahil arka koltuk ısıtma var Şerit takip sistemi var, direksiyon ısıtma var, NAVI, Handsfree, sunroof, Ses yalıtım, Kendisine has bodykiti var,,,Bir bo.tan habersiz leyla tipli concon, bu ve bunun gibi ekstraları yükle bakalım kaç liralık araç alacaksın?Hee bu arada 2.0 Turbo 223 hp 340 tork...Topla bakalım yarım aklınla kaç liralık araba yapacak?Düzgünce tartışacaksam tartışacakmışım da mış mış mış da muş muş muş...Evet kardeşim, maden en iyisi değilse neden her marka model videoda vw geçiyor?Sorduğum soru gayet açık..Bunu dile getirdim...Zoptrik artis velet ... Senin dilinden konuşuyorum bak ;)
İnsan hayret ediyor gerçekten ciddidir diye
apaçinin damarına bastık:D
keh keh keh :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Cenk çok teşekkürler...Elbette ben de aynı fikirdeyim, yani tüm kriterlerde ortalamalar için vw örnek gösterilebilir. Buna itiraz etmiyorum ancak her markanın sunduğu her modelde de vw kullanılması saçma geliyor. Ford ları ben de çok severim, hatta vectra c den önce Trend de olsa 2.0 TDCI almayı düşünüyordum. Sonradan vazgeçtim, kullanışlı ve dizelinin güven verdiğini çok okumuştum araştırdığımda. Yalnız konuya dönersek, size bir noktada katılmıyorum, yani ortalamanın üstünde olduğunu düşünmüyorum. Başka bir ifadeyle söylemem gerekirse; her şeye benzemeye çalışan ya da her ihtiyacı karşılamaya çalışan bir araç aslında hiç bir şeye benzemiyor demektir. Böyle bir amacı olan otomobil, aslında hiç bir amaca sahip değil anlamı çıkıyor. Ford ların opellerin yol tutuş karakteri ön plandadır örneğin.. Fransızların malzeme kalitesinden verdiği tavizin motor ve verimliliği konusunda pozitife çevirdiği söylenebilir ancak vw lerde karakterden ya da bir özgünlükten söz edemiyoruz. Evet, her türlü müşteri kitlesinden ihtiyaçlara uygun model sunuyor olabilir ancak bunu global her firma zaten yapıyor. Ancak sizin de söylemek istediğiniz Mt. Akina nick li üyenin paylaştığı yoruma benzer olarak, bir ölçü alınıyor. Her neyse; çok da uzaması gerekmiyor sadece içeriden kişiler olarak siz üyelerin düşüncelerini merak ettim ve bu yüzden böyle bir konu paylaştım. Niyetim sadece neden? di.. Vakit ayırıp yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkürler..
Kardeş yeter da artık saçmalamayı bırak. Dünya genelinde Volkswagenler rakipleri ile çok karşılaştırılır. Sebebi ise açık. Malzeme kalitesi, kullanışlılık, yalıtım, intiba, güvenlik ve motor seçenekleri olarak genellikle rakiplerinden daha iyi araçlar ve bu sebepten ötürü Volkswagen baz alınır. Anladığım kadarıyla Volkswagenlerden biri seni çok pis tokatlamış sende kuyruk acını buraya aktarıyorsun. Daha gelir gelmez böyle bi konu açmandan zaten belli. Bu arada Volkswagenler sana göre birşeye benzemeye bilir ama bizlere göre benziyor. Volkswagen'lerle de kıyaslama yapılmasını isteyen çok büyük bir kesim var.
 

bmwcierman

Taklacı Güvercin
14 Mar 2017
40
32
295
çünkü 4 premium markadan sonra en iyi arabaları yapıyor. bu sebeple seveni kadar nefret edeni de var.
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Ya ne langarozca bir cevap vermişsin böyle :D kimseden prim kazanma vs derdim yok sadece senin gibi langarozca konuşmuyorum...Hatta şöyle diyeyim klavye ya da blog bir bo. bilmişliği yapmıyorum...Benim aracım 2005 model ve AFL far var...Açıkladım...Ön dahil arka koltuk ısıtma var Şerit takip sistemi var, direksiyon ısıtma var, NAVI, Handsfree, sunroof, Ses yalıtım, Kendisine has bodykiti var,,,Bir bo.tan habersiz leyla tipli concon, bu ve bunun gibi ekstraları yükle bakalım kaç liralık araç alacaksın?Hee bu arada 2.0 Turbo 223 hp 340 tork...Topla bakalım yarım aklınla kaç liralık araba yapacak?Düzgünce tartışacaksam tartışacakmışım da mış mış mış da muş muş muş...Evet kardeşim, maden en iyisi değilse neden her marka model videoda vw geçiyor?Sorduğum soru gayet açık..Bunu dile getirdim...Zoptrik artis velet ... Senin dilinden konuşuyorum bak ;)

10 sene kullandık arabayı konforu-yol tutuşu-yalıtımı-donanımı ve fiyatıyla gayet mantıklı ve ulaşılabilir bir aile arabası niye bu kadar abartın ki ayrıca vectra daki 2.0t 170bg civarı diye biliyorum sanırım eski insignia motoru taktırdın.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Atilgan

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Standart olarak doğru, 2.0 Turbo versiyon 175 hp 250 nm torkludur. Benim arac gibi ancak Vmax yazılım yaptırmıştım ankarada, yazılımdan sonraki teorik sonuç bu....Bilmeyen ya da yine işi ''langarozluğa'' vuran arkadaşlara da cehaletlerinin ışığı olur belki..Bu arada girişteki konuya yazmadım. Bazılarının daha da morarmasını ya da şişmesini istemiyorum :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: 123456mtn
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım