OTOPARK.COM | Sürücünün Adresi

assettocorsaa
assettocorsaa
Sağa sola saldırmak yerine Google'a noel yazıp enter'e basalım lütfen.
Iskender™
Iskender™
He he he kutlu doğum haftasını kutlarken birşey yok isanın doğduğu günü kutlayınca mı sıkıntı oldu hahahahah :D :D komiksiniz
ilhan55
ilhan55
İnandığımız kitaptaki ilk kelime ''oku'' ancak kimimiz okumak yerine duyduklarına inanmayı tercih ediyor kimimiz ise okuyor ama hakim olmadığı bir dilde..Yani anlamını,ne anlatıldığını bilmeden..Ne acı..
Cenk
Cenk
Zaten ben de diyorum ki Hristiyan gitsin Noel kutlasın, sen de o gün Hz.İsa'nın doğumunu kutlamış ol. Kutlarken yapılan uygulamaların aynı olmasına gerek yok ki. Sen kendi dinine göre kutlarsın, onlar kendi dinine göre.
Iskender™
Iskender™
@CenkGs sözlerim ilk yoruma karşıydı :)
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk
Cenk
Cenk
Vallahi bir müslüman olarak benim kafamdaki noel Hz.isa'nın doğumudur. Hz isa benim de peygamberimdir. Kutlama uygulamalarına takılan varsa müslüman olarak gider bir Kuran okursun, 2 rekat namaz kılarsın ve Hz.İsa'nın doğumunu kutlarsın. Kimse gidip noel diye içki içerek kutlayın demiyor. Lütfen insanları noel kutluyor diye dinsin, imansız manasında yaftalamayalım.
assettocorsaa
assettocorsaa
Peki tamam Hz İsa'nın doğumunu kutluyoruz :)
Iskender™
Iskender™
Aslında ben ikisinin de kutlanmasına karşıyım. Peygamber bana göre bir dini işaret eden parmaktır. Biz dine değilde dini gösteren parmağa takılıp kalmışız.
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk
assettocorsaa
assettocorsaa
@Iskender , kutlu doğum haftasını kutlamak da doğru değildir. Bid'at'tır.
Cenk
Cenk
Dediğin mevzuda aradaki fark çok incedir ve ayırt edemezsen tıpkı dediğin gibi olur ve takılıp kalırız. Ama onlar bizim peygamberimizdir, ışığımızdır, doğup dünyaya gelmeleri bizim için lütuftur deyip saygıdan dolayı bu kutlamayı yaparsan o zaman dini gösteren parmağa takılıp kalmaz işte insanlar.
Iskender™
Iskender™
Takılıp kaldılar insan oğlunun yaradılışında var putlaştırmak bknz İsa için allahın oğlu, muhammed için kahinatın efendisi, allahın sevgilisi diyorlar en önemlisi allah katındayken çarpıtılan iki inanışa göre şefaat edecekmiş peygamberler ve cennete gideceklermiş sözde :D şehadette bile ismi geçiyor. Kuranın herhangi bir yerinde la ilahe illallah "muhammedün resulullah" bulamazsınız
Cenk
Cenk
@assettocorsaa İnsanlar çok şekilci davranıyor maalesef. Oysa dinde amelin yani davranışın temeli niyettir. Allah davranışın sonucundan öte çoğu zaman insanın niyetine bakar. Sen tutup da Müslümanken Hristiyan zihniyetiyle ve niyetiyle noel kutlarsan bu olmaz. Ama temiz bir niyetle dinine uygun hükümlerle Hz.isa'nın doğumunu ona hürmeten kutlayacağım dersen kimse dinden çıkmaz.
assettocorsaa
assettocorsaa
Evet haklısın ama şunu da biliyorsun ki, insanların %99.9'u noel'i kutlarkan Hz İsa'yı düşünmüyorlar. (Türkiye için konuşuyorum).
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk
Cenk
Cenk
Aynen işte orada da insanların düşünce tarzları, eğitimleri ve okudukları şeylerden ne anladıkları ile doğru orantılı olarak bu tutumlar ve davranışlar oluşuyor. Eğer benim bir müslaman olarak noel deyince aklıma sadece Rabbimin peygamberlerinden birinin dünyaya gelişi geliyorsa, başka müslümanın da gelebilir çok zor değil. Dediğim gibi insanlar çok katı ve acımasızca düşünüp, hükümler koyuyorlar.
Cenk
Cenk
Ben de öyle düşünüyorum. Yeni yıl kutlanmaz, noeldir, Müslümana göre değildir v.b söyleyip duruyorlar. Dinimiz, yeni yılın kutlanıp kutlanmamasına mı kaldı bir. Çıkıp sokağa sor 5 vakit namaz kılıyor musun? Kuran'ı biliyor musun ? Öldükten sonra ne olacağız diye ? %90'ının haberi bile yok. Dinin temel uygulamalarını bir kenara atmışlar, teferruatı üzerinden haram-helal, kafir-mümin ayrımı yapmaya çalışıyorlar.
Iskender™
Iskender™
@CenkGs kardeş kuranda 5 vakit namaz yok, 3 vakit var. Ölüme değil şimdiye odaklanmamız gerek. Erdemli olmakta yarışmamız lazım. Selam ve sevgilerle
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım