AÇIK 1.3 Milyona Mercedes mi Audi mi?

witralz

Muratcan
Takipçi
2
27
Marka
Hyundai
Herkese selamlar iyi forumlar arkadaşlar. Yeni bir araç almayı düşünüyoruz ve bu iki marka arasında kaldık. Öncelikle 2022 yılında sıfır Hyundai Bayon 1.4 MPI aracı satın almıştık şu an bunu kullanıyoruz ancak performans açısından biraz yetersiz kalıyor bütçemiz 1.2-1.3 milyon civarında.

D segmenti araçlara bakıyoruz 2015-16 model Audi A4 veya Mercedes C180-C200 bu iki araç arasında kaldık. Birbirlerine göre artıları eksileri nelerdir hangisi modeline yılına göre daha sorunsuzdur sizlere bunu sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla Mercedes'in 136 beygirlik motoru Renault motoru ve bu motor sanırım çok sorunlu bir motor ve araştırdığıma göre çoğu kişi iç mekan kalitesi olarak çok övmüyor C serisini. Biraz da performans odaklı olmasını da istiyoruz en azından bastığımız anda o gücü hissedelim. 1.4 atmosferik kullanınca pek zevk alamıyor insan araba kullanmaktan.

Benim kendi düşüncelerim şunlar: Mercedes tasarım olarak 2016 model olmasına rağmen yeni duruyor ve iç mekan görsel olarak Audiye göre daha modern. Donanım konularında çok fikrim yok, motor şanzıman uyumu ve performans olarak Audi sanırım daha iyi.

Bu bütçelere kesinlikle A4 derim, 1.6 reno motoruna bulaşmayın. O paralara alabileceğiniz A4 muhtemelen Dynamic paket olur, öncelikle kalite ve konforu dibine kadar hissedeceksiniz ancak donanım ve sorunsuzluğu mumla ararsınız. 1.4 TFSI A4 teki şanzımanla birlikte oldukça mantıklı olacaktır. Ayrıca performans çıtanız yüksekse, A4’ün 1.4 motoru da sizin için yeterli olmayabilir, 2.0 TFSI ya da TDI motorları da bütçenizin bir hayli üstünde.

Ancak burada keskin bir karar vermeniz gerekiyor. Kalite,konfor ve cüzi performans için 150-200 binde boş paket A4 mü, yoksa daha genç, daha dolu, daha ucuz maliyetli fakat konforsuz, kalitesiz ve atmosferik Bayon mu?

Şahsi fikrim, sadece performans açısından değişiklik isteniyorsa ya bütçe arttırılmalı ya da premiumlardan vazgeçilmeli, örneğin o paralara çok daha iyi durumda normal C veya D segment araçlar bulunabilirken işin kısıtlı bütçeyle premiuma kayması maaliyet açısından sizin hayli yormaya müsait olur.

Son düzenleme:
C200d almazdım, c180 veya 1.4 a4 den hangisi temiz denk gelirse onu alırdım ancak bu bütçelere temiz örneklerinin bulunacağını düşünmüyorum. F30 318i lci lara bakılabilir 1.3m bandında temiz, güzel km'li araçlar var.

Premium almazsanız 1.4 tsi passat veya superb de alınabilir, 1.5 tsi Golf-Leon-Octavia veya 1.5 turbo Civic bakılabilir. 1.4 Bayon'dan sonra 1.0 etsi Golf 8 alsanız bile size baya performanslı hissettirir.

Bence öncelikli olarak neredeyse 10 yaşında premium bir aracı yürütebilir misiniz onu düşünün. Çıkarabileceği potansiyel masrafları, kaskosunun yüksekliği, sarf malzemelerinin pahalılığı, yetkili servis pahalı olacak, sanayide tanıdık olmadan çok zor gibi şeyler sizin için sorun olmayacaksa 3 premium markanın D segmenti araçları oldukça güzel. Ama kafanızda 1 gram dahi soru işareti varsa turbo motorlu daha yeni C-D segment araçlara yönelmenizi tavsiye ederim.

Seçenek olarak mutlaka ikisini değerlendirmem gerekecekse A4 derim. O dönemki Mercedes'lerin iç mekan kalitesi bana kesinlikle premium seviyesinde gelmiyor.

Bunların yerine premium olmayan D sınıfı araçları tavsiye ederim. Mesela Opel Insignia, Ford Mondeo v.b. araçlar o firmaların en özendikleri araçlar oluyor genelde.

B9 A4 sedan o zamanın en düşük sürtünme katsayısına sahip otomabillerden biri 0,24 cd diye biliyorum.

Mercedes CLA 0,23cd ki döneminin en iyisi hatta yeni geçildi gibi.. Ve W205 C serisi 0,27cd olması lazım.

Hafiflik olarak ta A4 en hafifiydi diye hatırlıyorum. Dizel-Benzin farkından karışmış olabilir tam emin değilim.

Neyse, bunlardan dolayı 1.4 motorlu haliyle bile bence performans olarak tatmin eder, özellikle üst hızlarda yokuş aşağı gittiğinizde 😁

Yazılımlı haliyle de biraz eski 2.0 stock arabalardan hızlı hale geliyor.

320d çok hızlı değil yani yazılımlı bir 1.4 A4'ten ya da Volvo V40 1.6 T4'den mesela.. O araba A4'ten daha ağır 🙂

Tork lazım, dağ-bayır dinlemesin.. ben gaza dokununca araba uçsun diyorsanız onlar başka ama Bayon'dan sonra uçak zaten.

2016 model desek.. Non-Premium için en az 2020 olması ve 180HP verebilecek bir motoru olması lazım.. Buldum..

1.6 Puretech 508 🙂 2016 1.4 A4 yerine alacağım tek araba olurdu..

318i almam, 320i ED'ler eskidi.. Makyajlıları para.. W205'in de C180 olanı para.. Dizel istemiyorum 🤔 Benzinli + Otomatik istiyorum vallahi yok..

Passat-SuperB desek ikisi de A4'ten çok daha dolu ya da yeni olmayacak ve daha riskli bir kuru kavrama şanzımanla gelecekler. Üzerine sürtünme katsayısı - alt takım - platform - süspansiyon işleri farklı.

BMW 318d LCİ / Audi A4 1.4 / 508 1.6 Puretech / Mercedes C180

benim düşünce tarzıma göre en güzel seçenekler bunlar gibi..

Mercedes'in de motoruna birşeyler yapılıp güzel performans alınıyor. A4'e göre daha fazla yakar, işçilik-sürüş kalitesi ve rafinelik olarak daha düşük ama tasarımı güzel..
AMG'lerdeki dişbudak ve dikişler iyi hissettiriyor. Daha gösterişli.. C serisi genel olarak ülkemizde çok değer görüyor vs. Tercih edilir. Ekranı 15 FPS olmasa bir de.. Onu makyajlılardan retrofit yapmak lazım 😁

Hayırlı olsun, kazasız belasız 😎

Son düzenleme: