1.3 TCE Motor / 1.3 TCE Motor Nasıldır?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Metehann

Metehan Çetinkaya
Senkromeççi
8
28
Marka
Ford
1.3 TCE motor hakkında genel deneyimi veya bilgisi olan var mı? 1.6 benzinli Focus'dan 1.3 TCE Megane'ye geçmeyi düşünüyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teknik detay veremem ancak 140 beygirlik güzel hızlanan bir motor.Benim aracın karma ortalama yakıt verisi şu an 6.2 l/100 km.
 
eğer focus 1.6 atmosferikse 1.3 tce belirgin şekilde daha performanslı hissettirecektir,
yakıt tüketimi sakin kullanımda atmosferik motordan pek farkı olmaz, aracın üstüne bindiğinizde üzebilir,

eğer yakınınızda renault bayisi varsa oradan test sürüşü yapmanız daha iyi olacaktır. Teknik bilgileri buradaki forum üyeleri verir yüksek ihtimalle.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Metehann
Uzun zamandır kullanıcısıyız Megane’da, gayet güzel bir motordur. Devirdaim ve piston üstü kurum sıkıntıları hariç(onlar da nadir) mis gibi sorunsuz, olabildiğince az yakan, seri ve güzel bir motordur. Bu motorun bana göre sorunlu yanları daha az olduğu için onlardan bahsetmek gerekirse;

- Turbo geç doluyor ancak bu hacimden kaynaklanıyor, sorun sayılmayabilir ancak kullanım keyfini sınırlandırıyor.

-Rölantisi yüksek çalışıyor, yeni nesil benzinli motorlar 600 devirde dahi çalışabilirken bu motor 900 devirde çalışıyor.

-Az yakıyor evet ama 8-9 litrelerin ötesine zor geçebildiğiniz gibi 6 litrelerin altına da oldukça zor iniyor.

-Beklediğimden daha sesli çalışıyor. Daha sessiz olabilirdi.

-Orta devirleri çok güzel ama üst devirlerde ölüyor, turbo düşük hacim motorların genel sıkıntısından bu da nasibini almış.

Bunlar haricinde ne ömür olarak, ne tüketim olarak, ne de performans olarak hiçbir eksiği yok. Atmosferik motordan sonra ilaç gibi gelecektir. LPG ile kullanıma çok ihtiyaç duyulmaz gibi ancak olursa da bu motor LPG ile de oldukça iyi çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Şirket aracı olarak kullandım, çok canlı atik bir motor.
Fazlasıyla yeterli gelecektir.
Totalde 50.000 km kadar kullanıldı ve bu süreçte sadece arabanın kornası bozuldu. Onun dışında sadece rutin bakım yapıldı.

Tüketim olarak az yakıyor deniyor ama ben sakin kullanımda bile 7-8 litre altını görmedim. 1.3 tce edc (istanbul şehir içi)
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
1.3 tce Nissan, Renault, Dacia, Mitsubishi ve Mercedes Benz ortaklığıyla gelistirilmiş bir motor 1.5 sene Nissan yetkili servisinde çalıştım,genelde termostattan su kaçırması kronikti arada sırada hararetten dolayı dağıttığımız oluyordu. Bu motorlar benim gözlemim kirli yada kalitesiz yakıt sevmiyorlar avans yüzünden segman kanalı kıran çok oluyordu ayrıca enjektörlerde biraz narin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan