AÇIK 1.500.000-2.000.000₺ arası sedan araç önerisi

keremkarakaya

Kerem Karakaya
Profesör
206
Marka
Opel
İyi forumlar arkadaşlar.
Geçtiğimiz haftalarda Qashqai aracımızı emekliye ayırıp yerine V60 almıştık. Sıra geldi 1.3 gayış paket Egea'yı emekliye çıkarmaya.

1.500.000-2.000.000₺ arası sedan araç bakıyorum.
Toyota Corolla 1.8'den atmosferik olma sebebiyle vazgeçtim. Uzun yolda bir mantığı kalmıyor.
Skoda Octavia 1.5 mHev var aklımda ama fiyatı sürekli yukarı yönlü artıyor. Açıkçası 2.000.000'nin üzerinde para bağlamak istemiyorum.
Renault Megane 1.3TCe var; yatak sarma sorunlarından mustarip bir çok tanıdığım var. Seri kullanan birisi olduğum için bu riske girmeye değer mi emin değilim.
Son olarak da Ford Focus 1.5 EcoBlue Titanium X paketine baktım. Dizel olması dışında bir sorun göremedim. 1.3 Multijetten sonra zaten fark yaratacağı için kayda değer bir araç olduğunu düşünmeye başladım. 6.000KM-10.000KM aralığında sunroof olmayan araçları 1.500.000TL bandında bulabiliyorum.

Sizin düşünceleriniz fikirleriniz neler?

Sıfır ayarındakiler için konuşuyorsak 1 Octavia ,2 Megane 4 1.5DCİ ,3 EcoBlue olma şartıyla Focus diyorum. Uyguna bitirmek isteniyorsa temizinden bir 1.6 TDI Business Passat..
Octavia yerine A3 sedan da olabilir aslında.. Neyse bu ikisi dışındakiler hep dizel.. Yapacak birşey yok, firmalar turbo benzinli motor yapamıyorlar :)

Son düzenleme:
Sıfır ayarındakiler için konuşuyorsak 1 Octavia ,2 Megane 4 1.5DCİ ,3 EcoBlue olma şartıyla Focus diyorum. Uyguna bitirmek isteniyorsa temizinden bir 1.6 TDI Business Passat..
Octavia yerine A3 sedan da olabilir aslında.. Neyse bu ikisi dışındakiler hep dizel.. Yapacak birşey yok, firmalar turbo benzinli motor yapamıyorlar :)
1.5BlueDCI DPF sorununu oldukça duyuyorum, o nedenle hiç bakmıyorum bile.
Passat’ın kilometreleri çok yüksek.
Sedan demişsiniz ancak tam fiyat aralığında olduğu için önermek istedim. Bu aralar dikkatimde olan bir araç Honda HR-V 1.5 e-HEV 2022-2024. 1.5 Turbo Hibrit ve Japon.
Bakacağım, mantıklı olabilir.

1.5BlueDCI DPF sorununu oldukça duyuyorum, o nedenle hiç bakmıyorum bile.
Passat’ın kilometreleri çok yüksek.
Ben kriterleri tam olarak kafamda oturtamadım aslında.. Yani 2M'a Audi A4 B9 diyeceğim mesela, Volvo'yu ne yapacağız olacak 😁 Daha böyle sahada koştursun maksadıyla bakıyorsunuzdur diye en filo işi arabaları söyledim. Yoksa çok güzel arabalar var.. S60'ta var..

hocam focusta 15 dizel girmeyin derim 15 hibridler var benzinli dizele hiç okey olmadığım için focus benzin düşünün derim megane'da 1.3 tce yatak olayına bir şey diyemiyorum şans bence 100k ya kadar bir şey olmayacak diyemem dizel'e bir şey demiyorum güvenilir ama dizel yani corolla motor bakımından test etmiştim meh yani bence motor seçeneği olarak gerek yok onun dışında okey mazda 3mesela olabilir mazda candır :)

hocam focusta 15 dizel girmeyin derim 15 hibridler var benzinli dizele hiç okey olmadığım için focus benzin düşünün derim megane'da 1.3 tce yatak olayına bir şey diyemiyorum şans bence 100k ya kadar bir şey olmayacak diyemem dizel'e bir şey demiyorum güvenilir ama dizel yani corolla motor bakımından test etmiştim meh yani bence motor seçeneği olarak gerek yok onun dışında okey mazda 3mesela olabilir mazda candır :)
Focus’ta 1.5 hybrid maalesef yok. Sedan gövde tipinde hatta direkt hybrid yok.

1.5 EcoBlue hakkında tecrübesi olan var mı acaba?

Yılda 50.000KM kullanım sağlıyorum. Bagaj önemli, yetersiz kalabiliyor.
Bu sebeplerden dolayı Egea satın almıştım ama artık canımdan bezdirdi. 1.3 Dizelin Euro 6 verimliliğinin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.

508 her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Yılda o kadar km yapmanız sebebiyle çoğunlukla da uzun yol yapıyorsanız dizel motor şart gibi. 508 hem segment hem motor olarak ihtiyaçlarınıza çok iyi cevap verecektir, hem de genç görünen, motoru güncel, konforlu ve sorunsuz bir araç.

508 her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Yılda o kadar km yapmanız sebebiyle çoğunlukla da uzun yol yapıyorsanız dizel motor şart gibi. 508 hem segment hem motor olarak ihtiyaçlarınıza çok iyi cevap verecektir, hem de genç görünen, motoru güncel, konforlu ve sorunsuz bir araç.
1.5 508'ler gerçekten güzel araçlar, bir dönem eniştem de kısa süreli 2.0 hdi 508 vardı, hayvan gibi az yakıyordu. 508 iyidir.

Hocam haftasonu inceledim aracı.
Beğenmedim.
Kalite olarak zayıf geldi bana. Kaliteye muadil ürünler kullanarak aracın içini doldurmaya çalışmışlar. 2023 model Grandland aracım ile iç trimler tamamen aynı, hoşuma gitmedi.
Honda Accord'lar en son 2,000,000 TL bandındaydı hocam. Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi 1.5 508 GT paketler falanda o fiyat bantlarında olması lazım.
Son kasa Accord yakın arkadaşımda var. Konfor ve yol tutuş olarak memnun ancak diğer bir aracı olan 520İ 2023 model aracından daha fazla yaktığını söyledi. Yakıt tüketimi olarak vasat olduğunu beyan edince kafamdan sildim.