AÇIK 1 milyona aile aracı

Comolokko61

Semih
Asfalt Kurutucu
4
35
Marka
Seat
Herkese merhaba, şuanki arabam 2016 model seat ibiza 1.2 tsi.

yakın zamanda ailemize bir bebek katılınca arka ve bagaj kapasitesi ihtiyacım arttı. ibizaya sığmıyoruz.

ilk almaya niyetlendiği civic 1.6 dtec modeli oldu, az yakıyor, fena gitmiyor, donanım iyi tasarım fena değil. fakat biraz araştırınca direksiyon kutusu, dpf, klima motoru arızası, şanzımanda sarsma gibi sorunlarla karşılaşanlara rastladım. bunlar kronik gibi duruyor ve öyle ucuza içinden çıkılacak gibi de değil.

lpg li versiyonunun torku çok kötü durumda olduğundan eledim,

corolla 1.5 modellerini çokça kullandım, hantal, çok yakıyor ve şanzıman yine cvt, geniş ve konfor dışında albenisi kalmıyor.

b crossover modeller bulunabilir 2008, ford puma gibi fakat yüksek arabaların sürüş pozisyonundan dolayı kullanmayı sevmiyorum.

ne yapacağımı şaşırdım açıkçası, önerisi olan var mı?

teşekkürler.
 
b crossover modellerin elinizdeki ibiza'dan çokta büyük olmadığını düşünüyorum.
megane 4 olabilir şirket çıkması olmayan denk getirebilirseniz fena sayılmaz. Motor zaten 1.5 veya 1.3 şıkır şıkır işinizi görür.
 
dizel civici neden almamanız gerektiğini siz zaten yazmışsınız, segmentinde b harfi içeren tüm araçların bagajı aşağı yukarı aynı olacaktır bagaj için c ye doğru geçmeniz lazım
 
Civic i-Dtec sizin için doğru tercih olur diye düşünüyorum, şanzıman tarafından özellikle oldukça memnun eder, motor konusunda da rezil edeceğini hiç sanmam. Dizel olarak bakıyorsanız mantıklı bir seçenek.

Yine vagtan devam etmek isterseniz Octavia seçeneğiniz var, hem kompakt hem de yeni olsun derseniz Scala seçeneğiniz var memnun edecektir.

Diğer tarafta bir başka C segment olan Megane 4 sedan seçeneğiniz var, 1.3 TCe Joy Comfort olanı makbuldür. Yeni ve iç hacmi geniş olsun, ucuz yürütme maaliyetleriyle sorunsuzca yürütebileyim, performanstan ve yakıttan yana beni tatmin etsin derseniz önemli bir araçtır. Şirket aracı olarak kullanıyoruz, fiyatına göre oldukça tatminkâr olur.
 
Jogger

Egea

Nispeten B ve C arasında, C'ye yakın olmalarıyla ve SW hacmiyle bu ikisi yeniler arasındaki nadir seçenekler. Şahsen Egea sw tercih ederdim eğer illa sw olacaksa. Bunun haricinde 1.3 tce megane seçeneklerini de değerlendirin derim. Sw almayıp sedan alacaksanız Megane üzerinden gidin sadece.

Egea Crossover

Bayon

C3 Aircross

Puma

Crossland

Suv veya crossover pek istememişsiniz ama belirttiğiniz bütçe de sınırlı olduğu için yine de düşünmenizde fayda var. Çünkü sınırlı paraya 2.el araç alırken isteklerden çok ihtiyaçları karşılayacak en masrafsız ve sağlam seçeneğe yönelmek gerekiyor. Bu noktada crossover'lardan ben olsam Puma veya c3 aircross ikilisinden birini alırdım.

Özellikle yeni veya yeniye yakın modelleri attım ki dediğim gibi 2.elde temiz araç en önemli kriterdir. Benim önceliğim 2.el'de olabilecek en yeni araç olduğu için bu ilanlar üzerinden gittim. O sebeple ben olsam keyfi isteklerden ziyade verebileceğim paraya maksimum fayda ve maliyet sağlayabileceğim seçeneğe yönelirdim.
 
Son düzenleme:
Ben olsam alabildiğim en genç aracı almaya çalışırdım.Şu an Megane 4 kullanıyorum.2022 modellerini o rakamlara rahatlıkla bulursunuz.2.önerim de kesinlikle Egea olurdu.C segmente yakın hissiyat ve hacim sunan ülkemizdeki en fiyat performans araç uzun yıllardır.
 
İbiza'dan çok az daha büyük olması kurtarıyorsa B crossoverlara bakılabilir ama kayda değer bir fark için C segment lazım.

Bir de sanırım boylar uzun 🙂 Mesela ben 1.75, hanım 1.65 boylarında. Araba da Astra K.

Ben takıntı olarak koltuğu; arkadan bakıldığında tam B sütununun biraz önüne gelsin diye olması gerekenden biraz daha önde ve dik kullanıyorum, sağ tarafı da aynı ayarlıyorum.

Arka taraf oluyor S-Class ama bagaj yetmiyorsa yapacak birşey yok.
 
Son düzenleme:
Egea sw lounge veya lounge plus 1.6 mjet dct
Skoda Scala
Skoda Octavia (bütçenizin yettiği benzinli kombinasyonu)
Yakıtı dert etmezseniz aracınız ile aynı model yılında Subaru Levorg
Aracınızla yakın model yılında 2. nesil makyajlı kasa Kia Ceed SW 1.6crdi dct

Aklıma ilk gelenler bunlar oldu.
Sağlıklı mutlu hayatı olsun. =)
 
Hali hazırda düşük segment bir vag grubu araç kullandığınızdan ve yerden yüksek araç sevmediğiniz için 1.6 Tdi Dsg Octavia tek geçerim.Bagaj konfor ve kalite anlamında ciddi fark eder.
 
herkese tavsiyeleri için teşekkürler.

megane octavia ya da daha düşük km li bulunursa scala gibi seçenekler en mantıklıları sanırım

citroen c4x bütçeyi zorlar gibi ama çıkabilirsem c4x mantıklı mıdır?
 
herkese tavsiyeleri için teşekkürler.

megane octavia ya da daha düşük km li bulunursa scala gibi seçenekler en mantıklıları sanırım

citroen c4x bütçeyi zorlar gibi ama çıkabilirsem c4x mantıklı mıdır?

Bagajın yükleme eşiği çok yüksek olması dezavantaj.

Seçenekleriniz arasında "bebek arabası" çilesini göz önünde bulundurarak Octavia'ya yönelmenizi tavsiye ederim. Olmazsa Scalada çok mantıklı bir araç.
 
Şimdi liste fiyatına baktım 1.1 milyon liraya sıfır km Crossland veriyorlar. Ayrıca bayiler aranıp fiyat alınabilir. Teknik veriye göre 410 litre bagaj hacmi varmış ama işin içinde bebek arabası da olacağından canlı görmek daha faydalı olacaktır.
 
Bebekli kullanım varsa Benim tercihim Passat B7 Sw 700-800 bandına alınır. 200-300 Masraf ve oynama parası kalır.

126k km de aldım Şuan 172 k km de. Sanzıman bakımı ve tüp değişimi Buji bobin değişimi Ön takım komple yapsanız 100 k yer. 40-50 liraya yazlık kışlık 8 lastik alınır. miss gibi binilir. Bagaj derdi yok. Çocuk bisikletini çok rahat koyarsın. Arabası puseti vs onları geçiyorum. Arka diz mesafesinde yenge hanım rahat eder. Uzun yolda konforlu seyahat edersiniz.