Öncelikle merhaba, hoşgeldin
Profil mesajı üzerinden soru sormak yasak olduğu için önceki mesajın kaldırıldı. Ulaşmaya çalıştığın
@Iskender™ 'yi yakınen yıllardır tanırım ve araç yazılımına başlama hikayesini de az çok biliyorum. Öncelikle kendine onu baz alıyorsan onun ileri seviyede bir yazılım altyapısı vardı bu altyapı üzerine araç yazılımlarına merak sararak ve araştırmalar yaparak kendi aracında çoğu zaman deneme yanılma yöntemiyle bir çok şey öğrendi, yaptı. Bu süreçte yabancı dil bilmesinin de büyük katkısı var sürekli yabancı forumlarda araştırma yapıp yazılım firmalarının makalelerini okuyordu. Kendi ERA aracıyla fantastik denemeler yapardı

, şuan bu işleri bıraktı tabi artık iOSdevoloper

O piyasada görüp heveslendiğin tabelasında yazılım yazan firmaların çoğunda çalışanlar maalesef sadece merkezde hazırlanan yazılımları soketini takıp araca aktarmaktan öte bilgiye sahip değil. Bu iş benim gözlemlediğim gerçekten kafa patlatma işi ve yazılımı uygulayan değil de yapan tarafta olacaksan motor mekaniğini, tüm parçaların çalışmasını, termodinamik hesaplarına kadar iyi derecede bilgi sahibi olman gerekir ki değiştirdiğin en ufak bir parametrenin yüzlerce kompenente olacak etkisi hakkında bilgi sahibi olabilesin. Yanlış hatırlamıyorsam bu konuda eğitim veren bazı firmalar vardı, onlara bakabilirsin. (Tam hatırlamıyorum ama remaps olabilir.) Sınırsız kaynak olarak internetten de faydalanman mümkün tabii o sana bağlı.
Türkiye'de bu işi uluslararası boyutta ilerletmiş firmalar var, ulaşabiliyorsan onların arasında çıraklık yapmak bile büyük bir şans olabilir. Örneğin ESMOTOR, dünyanın en hızlı 911'lerini hazırlayan firma, inanılmaz işlere imza atıyorlar.
Öncelikle merhabalar 17 yaşındayım ve vw caddy 1.9tdi 105hp 2004 model araba sahibiyim yaşımla alakalı daha fazla konuşmaya devam etmeyeceğim 😁 Aracıma turbo kesmeden yapılabilecek bir yazılım yapmak istiyorum malum yaşım ve öğrenci olmam nedeniyle bunu kendim yapmalıyım bilgisayar alanında...
otopark.com
Selamlar, daha önceden araç beynini okuyup, yazılımını kendisi yazan bir ağabeyimiz vardı. İlgili konuyu bulamadım. Yazılım üzerine staja başladım. Kendimi geliştirmek istiyorum. Damos, WinOls üzerine bilgisi olan varsa sormak istediğim sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
otopark.com
Merhabalar 20 Yaşındaki bir Üniversite Öğrencisiyim ve ilgim olmayan bi üniversitenin ilgim olmayan bir bölümünde okuyorum. Yıllardır süren araba sevgim ve yazılıma olan meraklılığımı bi konuda birleştirmek istedim. Yapmak istediğim meslek araç yazılımları ve chip tuning üzerine ancak herhangi...
otopark.com