Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Rolls-Royce Motor Cars, resmi amblemi Spirit of Ecstasy’nin 110. yıl dönümünü kutluyor.
Tasarımın kullanım hakları 6 Şubat 1911’de tescil edilerek Rolls-Royce markasının tanımlayıcı bir özelliği ve dünyadaki en ünlü, ikonik ve arzu edilen lüks sembollerinden biri haline geldi. Uzun ve hikayeli hayatı boyunca neredeyse hiç değişmemiş olan Spirit of Ecstasy, Goodwood, Rolls-Royce Evi’nde üretilen her Rolls-Royce motorlu arabanın kaputunu süslüyor.
Tasarımı, heykeltıraş ve Illüstratör Charles Sykes tarafından işvereni, otomobil öncüsü ve Rolls-Royce’un ilk benimseyen Beaulieu’lu Lord Montague için yarattığı The Whisperer adlı bronz bir heykelcikten alındı. Şirketin otomotiv ve sanat dünyaları arasındaki temel bağı bugün hareketli resim sanatı dünyasının baş kahramanı Rolls-Royce Sanat Programı MUSE ile devam ediyor.
İlk Spirit of Ecstasy heykelcikleri yedi inç (yaklaşık 18 cm) yüksekliğinde bir heykeldi. Bugün, üç inç (7,5 cm) daha küçük olan bu heykelcik, motor çalışana kadar...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım