185/60/15 ve 205/55/16 Ebatlarında Kışlık Lastik Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkan duman

Profesör
144
Marka
Volvo
Merhaba arkadaşlar. 2 aracımıza kışlık lastik almayı düşünüyorum. Ankarada yaşıyorum, kışın genellikle 6 derecenin altında oluyor ancak üstüne çıktığı durumlar da olabiliyor. Bu sebeple buzda, nispeten sıcakta(6 derecenin üstünde), ıslakta öncelikle iyi tutan ve durma mesafesi iyi olan lastik marka ve modelleri nelerdir? Önereceğiniz marka model haricinde Ankarada nereden temin edebilirim. Daha önce aldığınız ve hizmetten memnun kaldığınız bir yer var mıdır?

5 kıştır petlas snowmaster w651 kullanıyorum.. 6 derecenin altında çok iyi bir lastik ama 10 dereceleri gördüğü anda ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Hiç beklemediğin bir ıslak zeminde aniden kendini bırakabiliyor. Kışın bu lastiği kullanırken çok tedirgin oluyorum o yüzden. Kullanıcı yorumları ve araştırmalarıma göre hava sıcaklığı 7 derecenin üzerine çıksa da minimum derece sapıtan, ıslakta da kolay kolay kendini bırakmayan, yani hava ısındığında bile kullanılabilecek kış lastiği olarak ts860 öneririm. Bu kış kesinlikle bu lastikten alacağım.

ts860 lari bende çok merak ediyorum. 3 kıştır ultragrip 9 kullanıyorum 16lık araçta. Daha öncesinden başka bir aracımda 1 sezon kullanmıştım o araç manueldi ve çok memnundum ancak şu anki aracımda o kadar memnun etmedi. Lastikçi 1 sene daha gider dedi ama pek güvenemiyorum lastiğe. Bundan öncesinde bahsettiğim manuel aracımda syron marka kışlık vardı. Bence kar ve buzlu zemindeki tutuşta ultragripten 2 gömlek daha iyiydi. Ancak şimdi bahsettiğim gibi sadece karlı ve buzluda değil ıslak veya sıcak zeminde de güven versin istiyorum. ts860dan başka benzer özellikleri taşıyan önerebileceğiniz bir lastik var mı? Bir de genellikle ebatlar değişince kalite de değişebiliyor diğer ebat için de ts860 iyi mi bilginiz var mı?

ts860 lari bende çok merak ediyorum. 3 kıştır ultragrip 9 kullanıyorum 16lık araçta. Daha öncesinden başka bir aracımda 1 sezon kullanmıştım o araç manueldi ve çok memnundum ancak şu anki aracımda o kadar memnun etmedi. Lastikçi 1 sene daha gider dedi ama pek güvenemiyorum lastiğe. Bundan öncesinde bahsettiğim manuel aracımda syron marka kışlık vardı. Bence kar ve buzlu zemindeki tutuşta ultragripten 2 gömlek daha iyiydi. Ancak şimdi bahsettiğim gibi sadece karlı ve buzluda değil ıslak veya sıcak zeminde de güven versin istiyorum. ts860dan başka benzer özellikleri taşıyan önerebileceğiniz bir lastik var mı? Bir de genellikle ebatlar değişince kalite de değişebiliyor diğer ebat için de ts860 iyi mi bilginiz var mı?
2.seneden itibaren tüm lastiklerin performansı düşmeye başlar hocam. Saklanan lastikler ne kadar iyi depolansa da bu düşüş gözüküyor. Belirttiğiniz 185 ebatında şu lastikler yeterince iyidir.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D3.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D4.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/UltraGrip-9.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/WinterContact-TS-860.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Alpin-A4.htm

205 ebatında ise yine hemen hemen aynı performansı alırsınız diye umuyorum. Aynı siteden ebat değiştirerek 205 ebatlı kışlıkların değerlerine bakabilirsiniz. UG9 kullanmışsınız, o zaman size Nokian wrd3 veya 4 önerebilirim ts860 ile beraber. Nokian'ı tecrübe eden arkadaşlar vardı forumda. Görünce detaylı bilgi verirler.

Geçen sene bu ebatlarda conti wintercontact aldım ve arabayı 20 derece filan da zorladım bana mısın demedi baya iyi tutuyor.

Tecrübem yok ancak Nokian wr d4 hakkında olumlu yorumlar okudum, fiyatı bir miktar arttı adı duyulunca ama hâlâ uygun diğerlerinin yanında. Ömrü nasıldır bilmiyorum. Eğer İstanbul'da kış lastiği zorunlu olursa ona bakmayı düşünüyorum.

Tek önerim olur Conti TS860.

Geçen kış başında arkadaşımın yeni aldığı Ibiza'ya taktık karda, ıslakta, kuruda mükemmel bir performans sergiledi. 195 55 16 ebatında aldık yanlış hatırlamıyorsam. Onun dışında da birçok ebatta hemen herkesin memnun kaldığını gördüm, okudum, araştırdım. Ben şu anda kışlık lastik olarak TS850'ye sahibim. Bu sene de onu kullanacağım. Giderse belki 2018 Aralık'ta da onu kullanırım. Sonra TS 860'a geçeceğim.

Alternatif olarak Nokian'da olabilir ama testlerde TS860 birinci geldiği için ben bunu tavsiye ediyorum.

Nokian wr d4 kullanmıştım.Yol tutuş ve fren olarak gerçekten çok iyi.Islak zeminde de özellikle yol tutuş olarak gayet güzel.Ayrıca hava sıcaklığı yükselince de birden kendini bırakıp kayma yaşatmıyor.Ben çok memnun kalmıştım her yönüyle.Wr d4 düşünebilirisiniz.Ts860ı kullanan arkadaşlarım da vardı çok memnun kaldılar ona da bakabilirsiniz.

Belirttiğim özelliklerde iyi olan zaten belli başlı 3-4 lastik var. Ts860lar bu ara herkesin dilinde nokian ve michelin de onun kadar olmasa da iyi sanırsam. Ug9 artık almayacağım farklı bir lastiğe geçmek istiyorum çünkü. Peki ts860 nokian ve michelin arasında lastiğin hamurunun çabuk aşınması yada sertleşmesi gibi kullanıma ve saklamaya bağlı koşullarda oluşan durumlar açısından bir bilginiz var mıdır? yani hangisi daha dayanıklıdır. Bence mesela ug9'un ideal 3 yıl ha 4 yada 5 yıl da gider ama belirli noktalardan taviz veriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...