185/60/R14 Dört Mevsim Lastik tercihi

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1,272
Marka
Audi
selamlar,

yeni aldığım polonun üzerinde kuzenimden kalma 2024 üretimi kumho yazlık lastikler var.

lastik değiştirme ücreti 1000 lira bandında, jant takımı almak vs de ekstra yük olacağı için önceki birçok arabamızda olduğu dört mevsim lastik almak istiyorum.

bütçem yok ancak michelin, continental seviyesine çıkamıyorum. tahmini olarak lastik başına 3 civarında olursa (internetten olunca taktırma masrafım olacak, o sebeple 2750 civarı diyebiliriz internet alışverişlerinde) benim için iyi olacaktır.

ancak ne kadar ekmek o kadar köfte, mecbur yüksek ücretlere çıkacaksak da vereceğiz eğer düzgün bir şey bulamazsak.

ne önerirsiniz, haftasına bakıp öne arkaya takın diyecek bir durumum yok ama 2025 üretimi olmasını tercih ederim lastikte.

@Cenk abi ile özelden konuştuk ancak petlas ve goodyear eagle sport 4season önerilerimi beğenmedi kendisi, bu zamana kadar kendisini göremesem de ailenin her arabasına dediği lastikler alındı o yüzden sözünden çıkmayı düşünmüyorum.

ebat da cins bir ebat, seçenekler de az. önerilerinizi bekliyorum.

İlk bakışta direkt önerebileceğim Hankook Kinergy 4S2 kardeşim. Güzel lastiktir. İnternetten fiyatlarına baktım senin bütçene yakın. 2750-3000 arasına bulunabiliyor. Premium modellere alternatif bir lastik. Petlas, Goodyear Eagle sport 4 season vs bunlardan çok daha iyi.

Diğer alternatif de Falken euro all season AS210

İkisinden Hankook tercihimdir. Bulunamaması halinde de Falken.

Ben Ankara içi satış yapan bayileri araştırarak lastiği o şekilde satın alıyorum. Böylelikle taktırma bedavaya geldiğinden total ücret internette bulunan en ucuz fiyatla kafa kafaya geliyor hem de kargo bekleme, olası bir defo durumunda iade gibi sürecin uzamasından kurtulmuş oluyorum.

@Cenk hocamın da önerileri dahilinde aşağıdaki linkler üzerinden telefonla irtibata geçip aracı bayiye götürebilirsin. Vezni jant lastik mağazasından daha önce bir kez alışverişim olmuştu. Problem yaşamadım ancak herhangi bir indirim yapmamışlardı.

abiler çok teşekkür ederim,

hankook biz de abimin peugeot'da kullandık ve memnunduk. internetten alıp taktırmak aslında işime gelir, en azından doğru düzgün bir rotçuda taktırırım.

önceliğim hankook o zaman, sağolun

Model öneremeyeceğim ama Vezni iyidir söylendiği gibi, onun dışında iskitler yeni sanayi tarafında zirve rot balans var, orda da çeşitli markalar uygun fiyata karta taksitle falan alınabiliyor bikaç alışverişim oldu. Balans ve rot makineleri de hunter marka, tabi kalibrasyonları falan bilmem ama fena değillerdi montaj ücretini de kurtarmak için iyi

Model öneremeyeceğim ama Vezni iyidir söylendiği gibi, onun dışında iskitler yeni sanayi tarafında zirve rot balans var, orda da çeşitli markalar uygun fiyata karta taksitle falan alınabiliyor bikaç alışverişim oldu. Balans ve rot makineleri de hunter marka, tabi kalibrasyonları falan bilmem ama fena değillerdi montaj ücretini de kurtarmak için iyi
abi çok sağol, dediklerine bi bakayım.

Araç 50-60 bin km bizde durur, 5-6 sene bineriz diyorsanız premium'ların seçeneklerine çıkın derim. Ankara gibi kışı kaliteli kış olan yerler için kış yetenekleri kış lastiği kadar olan Goodyear Vector4Seasons Gen-3, ortalama kış koşulları için Conti CrossContact, yumuşak kış koşulları için ise yaz özellikleri ağır basan Michelin CrossClimate öneririm. Eğer 2 sene biner satarız diyorsanız da Hankook orta kaliteyi sunacaktır. Yazlığı ve kışlığını kullandım, tam olarak orta seviye diyeceğim lastiktir. 4 mevsiminin de farklı olacağını düşünmüyorum.

195-60-15 ve 195-65-15 seçeneklerini de sor görüşürsen :D corollaya alcaz hiç araştırasım yok
tabi abi sorarım, haftaya iyice hız kazandıracağım bu işe.
Araç 50-60 bin km bizde durur, 5-6 sene bineriz diyorsanız premium'ların seçeneklerine çıkın derim. Ankara gibi kışı kaliteli kış olan yerler için kış yetenekleri kış lastiği kadar olan Goodyear Vector4Seasons Gen-3, ortalama kış koşulları için Conti CrossContact, yumuşak kış koşulları için ise yaz özellikleri ağır basan Michelin CrossClimate öneririm. Eğer 2 sene biner satarız diyorsanız da Hankook orta kaliteyi sunacaktır. Yazlığı ve kışlığını kullandım, tam olarak orta seviye diyeceğim lastiktir. 4 mevsiminin de farklı olacağını düşünmüyorum.
abi audide michelin cc2 var, alfa'da da vardı ve çok memnundum. puntoda'da conti allseason2 kullandım, gayet iyiydi.
ancak şuan bütçe zaten baya açıldı o sebeple hankook gibi biraz daha uygun fiyatlılara yöneliyorum.
bütçe olsa düşünmeden cc2 alırdım

Hankook aslında premium bir marka ama son zamanlarda low-cost gibi bir algı oluşmuş. İlginç gerçekten:D

1761564927633.png

Gönül rahatlığı ile alınız güle güle kullanınız efenim :D

Son düzenleme:
Hankook aslında premium bir marka ama son zamanlarda low-cost gibi bir algı oluşmuş. İlginç gerçekten:D

Ekli dosyayı görüntüle 52361

Gönül rahatlığı ile alınız güle güle kullanınız efenim :D
Hankook aslında orta-üst sınıf bir marka olarak geçiyor. Conti, Michelin gibi bir arge yatırımına veya teknolojiye sahip değil. Ama yine de hatırı sayılır yatırımlar yapıyorlar. Conti, Michelin, Pirelli gibi markalar otomobil üreticilerinin üst seviye, imajı yüksek modelleri için extreme kıvamında lastikler üretip bunlara oem tedarikçilik yapıyor. Hankook ise daha çok Kia, Hyundai gibi daha orta sınıf markalarla çalışıyor. Bir dönem Audi ile de çalıştılar gerçi daha da üst lige çıkabilmek için ama genelde algılar bu yönde. O sebeple Hankook, premium üreticiler arasında biraz daha fiyat avantajı sunan, onlarla denk olmayan ama hemen peşlerinden takip eden modeller üretmek üzerine bir anlayışla ilerlediği için algılar farklı oluyor. Ama asla low cost değildir. En azından ürün kalitesi açısından.

hankook çok övüldü, mecbur alacam gibi :D
Övgüden ziyade 3000 bin bandına kadar sunulan diğer lastiklerden daha iyi. Diğerleri sahiden vasat yani. Ben de 205 45 17'de kışlık Hankook RS3 kullanıyorum. Pahalı bir ebat ve bu fiyat bandında benim de alabileceğim kışlık markalar vasattı. O yüzden Hankook aldım. Hiç pişman etmedi. Mevzu aslında övmekten ziyade fp oranı olması.

hankook çok övüldü, mecbur alacam gibi :D
Özelden kavga dövüş fight bir şey yapalım mı ister misin :D hankook al al pişman edeceğini düşünmüyorum aksine diğerlerinden çok daha memnun edebilir (Ruslar vs. çok kullanıyorlar ee oranın kışıyla baş ediyorsa gerisi bir şey değil gibi :D)

• Haha
Tepkiler: alkın