KAPALI 2000 Model Bir Araç Almak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
Selam arkadaşlar,

Bu aralar elimde bulunan 2011 model Kangoo aracı satıp bir e39 520/528 almayı düşünüyorum. Malum sitede 90 bin ile 110 bin km arası temiz görünen araçlar var. 528 ile 520 arasında yaklaşık 10 bin tl kadar fark var. Alacak olursam da büyük çoğunluk hafta sonları kullanacağım. Sorum ise;

Sizce bu paralara(40 bin tl ile 50 bin tl arası) bu model bir araç almak mantıklı mı? Yakıt haricinde, orjinal aracın bana uzun vadede masrafı çıkar mı?

Bir de sizce LPG taktırmak bu orjinal araçlara zarar verir mi(biraz eski oldukları için belki şu an takılan araçlardan farklı olabilir diye düşünüyorum)?

Bu araca sahip olan biriyle özel olarak da konuşmak isterim.
 
Zevk alabileceksen ve herhangi bir masrafı için moralin bozulmayacaksa tabiki alınır. Lpg taktırmanızı önermem. 18 yaşına gelmiş bir araç sonuçta. 50’sinde sigaraya başlayanlar gibi olur aracın ömrü. 5.25 altı almanızı önermem. Hatta direkt 5.28 alın.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Koraykaya
Bu araçları çok araştırdım. Çok da bindik. Genelde söylenen 520 ile 528 arasında çok aşırı yakıt farklari yok. Hatta uzun yolda 28 daha az yakıyor. Bir tane ucuza Manuel alınıp gerekli masrafları kacinmadan yaparsanız çok keyif alırsınız. Bu arabalar artık günlük kullanıma gelmiyor. Siz zaten haftasonundan bahsediyorsunuz. 30 lira civarına Manuel alınıp hatta sadece haftasonu kullanılacağı için benzinle binmek mantıklı sizin açınızdan. Bu tabiki benim fikrim 50 lirayı gözden çıkardıysanız 30 liraya araba aldığınızda 20 lirayı gözden çıkaracaksınız. Olmuyorsa almayın hocam sinir hastası olursunuz.
 
Arabalar her ne kadar düşük km olsa bile 17-18 yıllık bir araçta her zaman sorun çıkabilir. Bir de bakımsızsa sorunlar daha da büyür. Onun dışında 528 almak daha mantıklı olur. Ağır bir araba ve atmosferik motorlu olduğundan güç az gelecektir 520'de. LPG her araba için zararlıdır. Eğer arabanın motorunda sıkıntısı yoksa ve hararet sorunu yoksa çokta fark edeceğini sanmıyorum.
 
Motor kodlarını bilmiyorum ama 5.28 ler de sanırsam o kasaya göre eski motor kulanılıyor. 2000 yada 2001 yılnda kasadaki motor değiştirildi ve 5.28 üretilmedi. 5.20 yada 5.25 gledi genellikle. yeni gelen motorun daha iyi olduğu ve daha az sorun çıkardığı duyumlarını birçok yerden aldım. o yüzden bu durumu da iyi düşünün. ancak bende detaylı bir araştırmaya girmedim sizin gibi 5.28 lere bakıyordum ki hala da çok beğeniyorum. Birçok kişi bu ve benzeri şeyleri söyledi. Ayrıca sanırsam o kasalarda vanos sorunu çok olabiliyormuş.
 
  • Beğeni
Tepkiler: rosel
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...