2002 Volkswagen Bora 1.6 16V için lastik önerisi

mehdiuygun20

Mehdi Uygun
Senkromeççi
12
32
Marka
Volkswagen
Herkesi iyi forumlar. Öncelikle DENİZLİ'de yaşıyorum. Kar kış çok nadir gören bir şehiriz. Genelde yağmurlu ve eğer kar yağarsa çok hafif yağar en fazla ince bir kar birikimi olan bir şehir. Bu yüzden yazlık lastik önerisi istiyorum. Şehrimin bu durumuna uygun 205 55 16 ebatların da yazlık lastik önerisi arıyorum. Premium kalite birşey aramıyorum ama güzel de birşey arıyorum :)
Öncelikle aracımı hızlı kullanan birisiyim. Virajlara sert girişler yapan ve yüksek hızla giren biriyim. Yüksek hızlar da virajda savurmayacak, yağmuru gördüğü an sarmayacak bir lastik arıyorum.. Kısacası öneri verir iken gerçek den benim gibi ''DELİ'' gibi kullanan arkadaşlar öneri de bulunursa sevinirim :) Sebebini bir şekilde açıklamak isterim..
Bir önceki aracımda Continental'in alt ürünü olan BARUM marka yazlık lastik önermişti bir arkadaşım. Önerisi üzerine aldığım da gerçekten konfor açısın dan beni çok memnun etmişti ama suyu gördüğü an kayıyordu patiye sarıyordu. Bu yüzden hiç memnun kalmamıştım..

Kendi araştırmalarım sonucu bir kaç marka üzerine düştüm. Ayrıca yine bir arkadaş önerisi olarak DUNLOP önerisi aldım ama açıkcası pek güvenemedim.. Ekstra önerilerinizi dikkate alıp çoğunluğun kararına göre lastik alacağım. Herkese teşekkürler
Goodyear
Bridgestone
Hankook
AP1GczPaGbPmpXfw7p696vmnEoqN8wbn.png

Son düzenleme:
pazar günü sağanak yağmurda 70-80le giderken astra ile ufak geyik manevrası yapma durumunda kaldım. Üzerinde takılı olan conti pc7'ler ile araba anında yönlendi, ne arkasını getirdi ne de kayma belirtisi gösterdi.

pc7 en iyi tercih olacaktır sizin koşullarda

''Öncelikle aracımı hızlı kullanan birisiyim. Virajlara sert girişler yapan ve yüksek hızla giren biriyim''

Pilot sport 4S

Bu kullanımla lastikten tasarruf olmaz , olmamalı.

''Öncelikle aracımı hızlı kullanan birisiyim. Virajlara sert girişler yapan ve yüksek hızla giren biriyim''

Pilot sport 4S

Bu kullanımla lastikten tasarruf olmaz , olmamalı.
Ama günlük de kullanılıyor anladığım kadarıyla araç, bu performans lastiklerinin soğuk tutuşları da bildiğim kadarıyla zayıf. Performans lastiği yerine iyi bi yol lastiği alması gerekmez mi yukarıda önerdikleri Premium Contact gibi

Teknik detay bakmadım. Ölçülerde var mı yok mu diye . Kullanım tarzı agresif. Michelin veya Continental almalı bence . Alternatif bakmamalı.