AÇIK 2006 Honda City Tekleme Kerkinme Sorunu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Naydog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Naydog

Nurullah AYDOĞ
Takipçi
3
37
Marka
Honda
İyi günler. Forum yeni üyeyim Kayseri den yazıyorum. 2006 model Honda Cİty 157 binde lpg siz aracım var.
son 2 aydır arac düşük devirlerde özellikle kerkinme gibi sanki benzin kesiyor yada elektrik kesiyor gibi yapıyor sonra devam ediyor normal bir şekilde.
aslında Yöneticelerden @Berkin beyde sanırım aynı problemi yaşamış ve benzin filtresi değişince sorunu çözmüş. ben henüz göstermedim aracı ama once benzin filtresinden başlamak istiyorum. benzin filtresinin yerini bilen yada bu konuda fikir sahibi olan birisi varmıdır.? şimdiden teşekkür ederim.
 
Hata kodu var mı diye OBD'den bakmak gerekir. Sorun ateşlemeyle alakalı gibi yüksek olasılıkla. Buji Bobin Benzin Filtresi gaz kelebeği bunlar ilk aşamada aklıma kontrol ettirmek için gerkenler
 
Honda servis bültenlerinde benzin filtresi için bir değişim aralığı belirtilmiyor. O yüzden değiştirmekte fayda var. Ekonomik seçenek ve yüksek ihtimalli benzin filtresini ihtimalini önceden elemek mantıklı.
Ateşleme elemanlarını benzin filtresinden sonra incelemekte fayda var.
 
Forumdaki eski konulardan arastirdigim kadariyla @Berkin hocamin da ayni problemi yasayip filtre degisimiyle cozdugunu gordum. Ancak yabanci forumlarda arastirdigim kadariyla 2 adet filtre var sanirim. Biri el freni altind biride yakip pompasina bagli. El freni altindakini sokup degisecektim ancak el freni konsolunu soktum ama vites kisminin oldugu konsolu sokemedim. @Berkin bey hangi filtreyi degistigini soylerse daha kolay yol alacagim insallah