KAPALI 2010 Corolla Boş Devir Çevirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dorukerd

Asfalt Kurutucu
30
27
Abiler ablalar hayırlı geceler öncelikle. 2010 Corolla 1.4 dizel manuel arac sahibiyiz. Son 1 aydir arabayla giderken 3 4 5 6 artik hangi vitese denk gelise 2k 3k devir arasi gaza basiyorum devir çeviriyo ama debriyaja basılmış gibi hızlı çeviriyo gazdan çekince tekrar bastığım devire dusuyo kavramadan olduğunu düsünüyoruz konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Abiler ablalar hayırlı geceler öncelikle. 2010 Corolla 1.4 dizel manuel arac sahibiyiz. Son 1 aydir arabayla giderken 3 4 5 6 artik hangi vitese denk gelise 2k 3k devir arasi gaza basiyorum devir çeviriyo ama debriyaja basılmış gibi hızlı çeviriyo gazdan çekince tekrar bastığım devire dusuyo kavramadan olduğunu düsünüyoruz konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.
Debriyaj balatası sizlere ömür hocam set halinde değiştirirseniz daha iyi olur. Yarın bir gün rampada falan kalırsınız aman diyeyim geciktirmeyin fazla

Çok da doğru düşünüyorsunuz. :) Baskı balata setini komple değiştirmenizi öneririm. Dişlilerin küçüğünden büyüğüne doğru önce 6. vitesiniz işlevsiz kalacak, sonra 5, sonra 4, sonra 3. Zaten 3 vitese mahkum kaldıysanız, yüksüz şekilde emniyet şeridinden ve rotanızda dik yokuşları seçmeden servise kadar varmaya bakın. Konu ile ilgili küçük tecrübemi de paylaşayım: Zamanında babam inada sokup, ben idare ederim deyip, aynı durumdaki arabamızı Manisa dağlarında geri geri salmak zorunda kalmıştı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...