AÇIK 2013 Mondeo - Bagaj Kapağının Açılmaması ve Stop Grubunun Düzgün Yanmaması

Onur Kmnt

Kerem Onur Kement
Profesör
780
20
Marka
Ford
Selam değerli forum üyeleri, 2013 Mondeo'muzda garip bir probleme sahibiz şuanda,

araç selective paket ve 2.0 tdci motor aynı zamanda,

gelelim soruna;

daha önceden geyik başlığında şöyle bir durumdan söz etmiştim:
Ekli dosyayı görüntüle 49273
mondeonun kadran , teyp, park sensörü çalışmıyor 😃, sinyal sesi falan da gelmiyor,

normalde bugün sanayiye park sensörü için gidecektik sadece, bazen çalışıp bazen çalışmıyordu çünkü,
ama bugün arabaya yarım kontak yapınca fark ettik ki kadran açılmıyor,

arabayı çalıştırdık, kadran hâlâ yok, teyp de açılmıyor, park sensörü zaten gidikti,

Sinyaller, dörtlü ve farlar çalışıyor, klima ekranı aktif, ısıtıcı tuşları aktif, iç mekanda lambalar yanıyor,

şuan sanayiyeye gidiyoruz, bakalım ne çıkacak, sigortadan kaynaklı diye düşünüyoruz,

edit: kadranda 4lü ışığı yanıp sönüyor sadece
bu sorunu şans eseri gittiğimiz bir ustada çözmüştük,
ustanın çocuğu daha önceden böyle bir şey yaşadığı için sorunun beyinden kaynaklı olabileceğini söyleyip ana beyni söküyor ve bazı noktaların oksitlendiğini görüyor, oksitlenmeyi temizledikten sonra kadran ve teyp sorunu çözülüyor,

park sensörü ise önde bir tane sensörün kablosu kırıldığı için sistem kendisini korumaya almıştı, onu lehimleyince düzeldi,

bunun beraberinde geri vites lambalarından biri yanmıyordu, onu da değiştirtip babam oradan ayrılıyor,

aradan yaklaşık 1500km (uzun yol, bolu taraflarında arka sağ sis lambası uzun süre yandıktan sonra patlıyor) ve 1.5 hafta geçiyor,

dün akşam babam bagaj kapağının açılmadığını ve kadranın bagaj açık uyarısı verdiğini söyledi, ben de bugün kontrol ettim ve sadece sorun bu değil,

araçta stop 2 parçaya ayrılıyor, çamurluk ve bagaj kapağının üzerinde, çamurluktaki stoplarda problem yok lakin bagaj kapağının üstünde bulunan tüm aydınlatmalarda problem olduğunu gördüm,

geri vites ve sis lambaları yanmıyor, orta fren lambası arada gidip geliyor, normal aydınlatma ve plaka lambaları da yanmıyor ya da anlık gidip geliyor,

ayriyeten sis lambasını açtığım gibi bagaj kapağı açık uyarısı veriyor ama hiçbir şekilde bagajı açamıyorsunuz, içeriden de açabileceğiniz mekanik bir kol veya tuş yok,

videosunu çektim, açıklamalarla belirttim ne olduğunu, bknz;

haricinde sağ aynanın altındaki lamba da sönerken kesintili yada dalgalanarak sönüyor, sorun teşkil etmese de elektrikle ilgili bir durum olabilir,

aküyle ilgili problem yok şuan, tek marşta rahat çalıştı araç, bagajdaki tesisatta problem olabileceğini düşünüyoruz,

kötü ihtimal ise beyinden kaynaklı olabilir diye düşünüyoruz ama öyle bir durum olsa tüm tesisatta problem olurdu gibi,

sorunlar anlattığım gibi, daha önceden böyle bir durum yaşayan var mıdır, varsa nasıl çözüldü, ya da neyden kaynaklı olabilir bilgilendirirseniz sevinirim.

Bence sorun aracın yine beyninde. Bu konfor beyni, aydınlatma beyni ya da motor beyni içindeki bir devreden kaynaklanıyor olabilir. Aracına göre hangi beyinden olduğu değişir. Cruze aracımda aynı tip sorunlar yaşamıştım. Birbiriyle bağımsız lambalar saçmalıyordu. Konfor beyninden olduğu çıktı ve benim avantajım iyi bir beyinci tanıdığımın olmasıydı. Neredeyse bedavaya çıkma tamirli başka bir konfor beyni takmıştık ve arızalı olduğunu düşündüğüm başka donanımlar da çalışmaya başlamıştı. Eğer Ankara'da ikamet ediyorsanız bu tanıdığıma yönlendirebilirim beyin tamiri ve arıza tespiti konusunda iyidir.

Bence sorun aracın yine beyninde. Bu konfor beyni, aydınlatma beyni ya da motor beyni içindeki bir devreden kaynaklanıyor olabilir. Aracına göre hangi beyinden olduğu değişir. Cruze aracımda aynı tip sorunlar yaşamıştım. Birbiriyle bağımsız lambalar saçmalıyordu. Konfor beyninden olduğu çıktı ve benim avantajım iyi bir beyinci tanıdığımın olmasıydı. Neredeyse bedavaya çıkma tamirli başka bir konfor beyni takmıştık ve arızalı olduğunu düşündüğüm başka donanımlar da çalışmaya başlamıştı. Eğer Ankara'da ikamet ediyorsanız bu tanıdığıma yönlendirebilirim beyin tamiri ve arıza tespiti konusunda iyidir.
tesisat kaynaklı olabilir dememin sebebi bagaj kapağına giden kabloların ordan su alıyor olmasıydı, zamanla burada kablo aşınmış olup sıkıntı yaratıyor olabilir diye düşünüyoruz, beyinden kaynaklı olsa tüm elektrik aksamlar dengesiz çalışırdı gibi

VW Bora aracımızda benzer bir sorun yaşamıştık, bagaj kapağına giden elektrik kablolarında sorun vardı. Aracın içinden bagaja girip kapağı açıp tamir ettirmiştik. Şu an en basit ve ucuz yöntem bu gibi duruyor.

VW Bora aracımızda benzer bir sorun yaşamıştık, bagaj kapağına giden elektrik kablolarında sorun vardı. Aracın içinden bagaja girip kapağı açıp tamir ettirmiştik. Şu an en basit ve ucuz yöntem bu gibi duruyor.
1000027518.jpg

evet, sorun şuanlık çözülmüş oldu, görünen kablo kopmasından dolayı bagaj açılmıyordu , ışıklar yanmıyordu, kablo takviyesi yapıldı, şimdi düzeldi,

1000027508.jpg

kapağı açmak için buradan girip kaplamayı söküp kilidin vidalarını ve soketini çıkarıp öyle bagajı açabiliyorsunuz,
klipsleri sökmek kolay ama vidayı sökmek uğraştırıcı biraz, tabi tek kişi yapmak zor, en az 2 kişi olması lazım,

konu kapanabilir