2014 1.16i (F20) den sonra tatmin edici arayüz?

aklk

Senkromeççi
3 May 2019
10
8
70
34
Marka
BMW
Merhabalar,

Yakın zamanda 2014 model F20 aracımı sattım, şu sıralar yeni bir şey bakınıyorum. Kullandığım araçta benim için en önemli konulardan biri sürücüyle iletişime geçilen arayüz ve dijital oyuncaklar. O yüzden UX yani User Experience denilen araçla kurulan iletişime oldukça önem veriyorum.

F20'nin multimedya sisteminden inanılmaz memnundum, ekranın konumu, iDrive kontrolleri, ekranın çözünürlüğü, bt ve kablo üzerinden bağlanabilmesi, albüm kapağı ve şarkı adını yansıtması gibi konulardan dolayı oldukça keyif alarak kullanıyordum. Ayrıca araca dair birçok detayı da gayet şekilli grafiklerle kullanıcıya sunmasını biliyordu (lastik göstergeleri, motor yağı kontrolü vb.) Hatta telefon üzerinden uygulama erişimine de izin veriyordu ve kapıları mobil uygulama ile açabiliyordunuz.

Yeni baktığım araçlarda multimedya sistemi ve arayüzün sundukları gibi konular hakkında çok az bilgiye erişebiliyorsunuz. O yüzden aşağıda aklımdaki modeller hakkında kafamdaki soruların cevapları olan arkadaşlar varsa çok sevinirim:)

- Audi A3 1.0: İçeri gömülüp çıkabilen MMI oldukça şık. Bu araçta Car Play standart donanımda var mı? Multimedya'da kabloyla bağlıyken şarkı açtığımızda albüm kapağı görüntülenebiliyor mu? Araç üzerindeki multimedyadan spotify listelerini kontrol edebiliyor muyum? Çalma listelerini görebiliyor muyum?

- Mercedes A180: 2014 modeline bindiğimde multimedya sistemi ciddi anlamda üzmüştü. Ekranın çözünürlüğü oldukça kötüydü ve pikseller sayılabiliyordu. Üstelik ekran biraz ufaktı ve BMW'ye kıyasla oldukça kullanışsızdı. Daha sonraki yıllarda büyük ekrana geçtiler diye biliyorum. 2016 sonrası ekranlarda çözünürlük iyileştirildi mi? Ayrıca A serisinin geri görüş kamerasının görüntü kalitesi de çok kötüydü. Çin malı bir kameradan bakıyormuşçasına ekrana yansıyan kamera görüntüsü üzücüydü.

- Mercedes CLA: A Serisiyle aynı multimedya sistemini kullanıyor bildiğim kadarıyla, o yüzden yukarıdaki A serisiyle aynı sorular bunun için de geçerli diyebiliriz sanırım?

Yukarıdaki araçların herhangi birinde mobil uygulamayla araç kontrolü mümkün mü? Kapıların açılması, navigasyon için telefondan oluşturulan rotanın kullanılması vb?

Teşekkürler, sevgiler.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım