2015 BMW 520i Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan furkani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkani

Düz Yol Gazcısı
3
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta aracımızı yeniledik. 2015 Model BMW 520i aracını aldık. Aracın üstünde kışlık lastikler var. Günlük 10km yol yapıyoruz ve bunun 1 km'sinde yokuş çıkıyoruz. Şuan aracın gösterdiği ortalama 13.3lt/100km. Aracı agresif kullanmıyoruz, normal bir şekilde gidiyoruz. Siz veya çevrenizde bu model aracın ortalaması nedir?

Bu ortalama normal midir?

Saygılarımla,

Aynı araç abimde bulunuyor. Arada ben de deneyimliyorum aracı. Kendisi her gün işe gidip geliyor ve işiyle evi arasındaki mesafe 10-15 km arası. Pek yokuş çıktığı söylenemez ama iş çıkışı saatleri ve sabah erken saatler kilit trafikte gidiyor. Nispeten soğuk motor + kısa mesafe + düşük ortalama hız + trafik derken 11 litre gibi bir rakamı buluyor ortalama tüketim. Sizinkinde ek olarak soğuk motor + 1 km'lik yokuş tırmanma şartları eklenince tüketimin bir miktar daha artması çok anormal değil. Motor ideal çalışma sıcaklığına geç eriştiği için kışın tüketimler genel olarak biraz daha artar. O motorun zaten İstanbul'da normal şartlardaki ortalama tüketimi 10-11 litre arasında değişiyor.

Son düzenleme:
bence de tüketiminiz oldukça normal. yani 1700kg ağırlığa ve 170hp 1.6lt motor için düşünürsen bir sorun yok :) şöyle uzun yol yapıp değerleri yazın farkı bir görelim.

Aynı araç abimde bulunuyor. Arada ben de deneyimliyorum aracı. Kendisi her gün işe gidip geliyor ve işiyle evi arasındaki mesafe 10-15 km arası. Pek yokuş çıktığı söylenemez ama iş çıkışı saatleri ve sabah erken saatler kilit trafikte gidiyor. Nispeten soğuk motor + kısa mesafe + düşük ortalama hız + trafik derken 11 litre gibi bir rakamı buluyor ortalama tüketim. Sizinkinde ek olarak soğuk motor + 1 km'lik yokuş tırmanma şartları eklenince tüketimin bir miktar daha artması çok anormal değil. Motor ideal çalışma sıcaklığına geç eriştiği için kışın tüketimler genel olarak biraz daha artar. O motorun zaten İstanbul'da normal şartlardaki ortalama tüketimi 10-11 litre arasında değişiyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir süre yakıtını kontrol edelim, bakalım nasıl olacak :D
bence de tüketiminiz oldukça normal. yani 1700kg ağırlığa ve 170hp 1.6lt motor için düşünürsen bir sorun yok :) şöyle uzun yol yapıp değerleri yazın farkı bir görelim.

Teşekkür ederim, alan kişi tanıdıktı. 10-11 lt yakıyorum demişti. Biz 13 litrenin altına düşüremedik, o yüzden soruyorum usta.

Düzgün kullanımda 12-12.5l/100km ortalamasındayız. Kışlık lastiklerden bir kurtulalım birde öyle kontrol edeceğim :) Uzun yolda denemek henüz nasip olmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...