2016 İnsignia 245/35 R20 için lastik önerisi

Chefkaya

Mert Kaya
Asfalt Kurutucu
251
21
Abimin doğum günü geliyor ve lastikleri bitik durumda. Sürekli yeni lastik takımı al, patlarsın deyip duruyordum. En sonunda ben sana alacağım lanet olsun deyince ihale bana kaldı...

Şuan ki lastiği 245/35 20 ölçülerinde, benim aklımda premium contact 7 var, sport contact fazla sert kaçabilir diye düşünüyorum. Şuan ki lastik pilot sport 4s ( 2.0 dizel araca 4s fazla masraf gibi geliyor da şuan orta seviye lastikler bile yakın geçmişte üst seviye lastik parası olmuş.

Falken dunlop tarzı lastikler genelde iyidir, ama premium markalara göre ömrü nispeten daha kısadır. Aracı uzun süreli kullanmayı planlıyorsanız aradaki farkı verip üst seviye lastikler almak yararınıza olur bence ama kötü (bitmiş) bi lastikle devam etmekten her türlü iyidir.

Ek olarak primacy almayın böyle lastiklerin sonunda lastikçiler michelin abi iyidir diyip primacy verebiliyor :D

Falken dunlop tarzı lastikler genelde iyidir, ama premium markalara göre ömrü nispeten daha kısadır. Aracı uzun süreli kullanmayı planlıyorsanız aradaki farkı verip üst seviye lastikler almak yararınıza olur bence ama kötü (bitmiş) bi lastikle devam etmekten her türlü iyidir.

Ek olarak primacy almayın böyle lastiklerin sonunda lastikçiler michelin abi iyidir diyip primacy verebiliyor :D
Yok hocam lastikçiden almak yerine internetten söylemeyi düşünüyorum. Geçen aldığımızda lastikcim diye bir siteden almıştık memnun kalmıştık.

245/45/18 için bir takım asymmetric 5 bitirince -sanırım 3 yıl/50 bin km falan sürdü- yeni bir takım asymmetric 5 daha aldım. Kışın kış lastiği de kullanıyorum. Yüksek hızları ve viraj yapmayı seven biriyse zaten lastiğin ömrü uzun olmayacak.