2019 Leon 1.6 TDİ DSG Bakım / 1.6 TDİ Bakımda Hangi Malzemeleri Kullanmalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jamiryo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jamiryo

Jamiryo
Düz Yol Gazcısı
10
Marka
Yok
Dostlar selamlar;
Aracım 66.000 km'de rutin bakımını yaptıracağım ancak çok anladığım konular değil. Hangi marka filtre ve yağ tavsiye edersiniz? Şanzıman ve mekatronik yağını değiştirmeye gerek var mı kimisi hiç değişmez diyor kimisi 60.000 km'de değişir diyor bu işin doğrusu nedir?
Bir de silecek almam lazım onun için de tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi ssürüşler herkese.

Liqui Moly Toptec 4200 yağ + Mann filtrelerle bakımınızı yapabilirsiniz. Silecek olarak SWF öneririm. Şanzıman yağını eğer servisten VW alırsanız değiştirin yoksa değiştirmeyin. Eski aracımız Golf 7 1.6 Tdi Dsg'nin şanzıman ve mekatronik yağını hiç değiştirmedik 190 binde sattığımızda hiçbir sorunu yoktu.

Liqui Moly Toptec 4200 yağ + Mann filtrelerle bakımınızı yapabilirsiniz. Silecek olarak SWF öneririm. Şanzıman yağını eğer servisten VW alırsanız değiştirin yoksa değiştirmeyin. Eski aracımız Golf 7 1.6 Tdi Dsg'nin şanzıman ve mekatronik yağını hiç değiştirmedik 190 binde sattığımızda hiçbir sorunu yoktu.
Nereden temin edebilirim hocam orijinal olarak, çakma ürün çok fazla

Nereden temin edebilirim hocam orijinal olarak, çakma ürün çok fazla
Yağları yetkili servisten,

Yağı liquimolyturkey.com egemot veya herhangi bir yetkili distribütorden

Filtreleri filtremarketim.com veya amazonda da mann kendi satmaya başlamış sanırım hiç almadım oradan ama oraya da bakılabilir.

Ben filtreleri ve yağı megaparçadan veya onlineyedekparça'dan da aldım oralardan da sorun yaşamadım.

Yağları yetkili servisten,

Yağı liquimolyturkey.com egemot veya herhangi bir yetkili distribütorden

Filtreleri filtremarketim.com veya amazonda da mann kendi satmaya başlamış sanırım hiç almadım oradan ama oraya da bakılabilir.

Ben filtreleri ve yağı megaparçadan veya onlineyedekparça'dan da aldım oralardan da sorun yaşamadım.
Teşekkür ederim hocam, Leon kullandınız mı daha önce şase no yazmama rağmen birkaç farklı filtre çıkıyor hangisini alacağımı anlayamadım 😅

Son düzenleme:
Tamamen katılıyorum, buraya sadece ek olarak silecek swf dışarıda zaten 750 lira falan yetkilide zubizu ile 1000 civarına geliyor ve yetkili sileceği (eko parça olmamasına dikkat) daha uzun gidiyor.

Tamamen katılıyorum, buraya sadece ek olarak silecek swf dışarıda zaten 750 lira falan yetkilide zubizu ile 1000 civarına geliyor ve yetkili sileceği (eko parça olmamasına dikkat) daha uzun gidiyor.
Bulunduğum şehirde servis yok maalesef bosch için de iyi dediler 1000₺ civarında o da. Eğer swf daha iyi diyorsanız orijinal olarak nereden satın alabilirim?