Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Dünyanın en ünlü rallisi Dakar Rallisi, yarın Suudi Arabistan’ın gizemli ve derin çöllerinde başlıyor. Kızıl Deniz’in kıyısındaki Cidde’de start alacak yarışta, 62 ülkeden 556 pilot, 12 günde 7 bin 856 kilometre katedecek.
Paris-Dakar Rallisi,terör tehditleri nedeniyle Güney Amerika’ya taşınmadan önce 1978’den 2007’ye kadar Avrupa ve Kuzey Afrika arasında düzenlendi. 2009 ve 2018 yılları arasında Arjantin, Şili, Peru, Bolivya ve Paraguay’da yapıldı.Ancak Güney Amerika’daki bu ülkelerin birçoğu tarafından kabul edilen kemer sıkma politikası ve karbon kısıtlamaları nedeniyle sorunlar yaşandı.
Paris’te başlayan yarış Senegal’in başkenti Dakar’da bitiyor. Ancak tarih boyunca yarışın başlangıç ve bitiş noktalarında birçok değişik yapıldı. Paris-Dakar arasında düzenlenen ralli, 2000 yılında Dakar’da başlayıp başkent Kahire’de sona erdi.
Dakar Rallisi organizatörü...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım