205 55 16 Yaz Lastiği Önerileri / 205 55 16 Uzun Ömürlü Sessiz Lastik Tavsiyeleri

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
2,160
31
Marka
Renault
Arkadaşlar aracım hala ilanda ve satılacak gibi görünmüyor.Piyasa ölücü tiplerle dolu.Araçta şu an kışlıklar takılı ve yazlık lastik almam gerekiyor.205 55 16 ölçüleri için önerileriniz nelerdir?
Öncelik uzun ömürlü ve sessiz olması.Otobanda felan basarım ama performans arayan biri değilim.
Aklımdaki seçenekler;
*Michelin primacy 4
*Hankook Ventus Prime 3
*Hankook Kinergy Eco 2
*Falken Ziex Ze310 Ecorun

Son düzenleme:
Arkadaşlar aracım hala ilanda ve satılacak gibi görünmüyor.Piyasa ölücü tiplerle dolu.Araçta şu an kışlıklar takılı ve yazlık lastik almam gerekiyor.205 55 16 ölçüleri için önerileriniz nelerdir?
Öncelik uzun ömürlü ve sessiz olması.Otobanda felan basarım ama performans arayan biri değilim.
Aklımdaki seçenekler;
*Michelin primacy 4
*Hankook Ventus Prime 3
*Hankook Kinergy Eco 2
Primacy 4 denemedim ama ilk 3 seri ömür konusunda feciydi.
Kinergy Eco çok dayanıksız bir arkadaş. Yüksek hızlarda hız indeksi çok aşmış gibi kendinden geçip titremeler yaptırabiliyor. Düşük tüketim, yüksek konfor veriyor o kadar.
Ventus Prime 3 Konfor fakiridir, ömrü orta karardır. Kuruda iyi, ıslakta biraz vasattır. f/p olarak düşünülebilir.
Falken Ziex ze310 ecorun'dan 2 ayrı araca aldım evimizde. Birinde daha 10-15k km yapmışken balans sorunu yaptı, garantiden eksper gelip incelemeye alacaktı, 1 yıl filan olmuştur, hala garantiden bana eksper gönderecekler. Ben o arada o lastikleri sattım, üstüne arabayı da sattım. Şikayet var bu sorundan ayrı, malın arkasında durulmamasından ayrı yıkılıyor. Tutuşu, yönlendirme tepkisi filan çok iyi ama bir daha bedava verseler aracıma takmam.

Önerilerim:
Goodyear Egp2, pek çok konuda olduğu gibi ömür konusunda da iyidir. Ben bir zafiyetini hatırlamıyorum.
Conti UltraContact da ömür konusunda benim elimde kendini kanıtladı. Sert virajlarda yanağa bindikten sonra kendini salabiliyor. Bir de direksiyon tepkisini öldürüyor. Lastiğe alışana kadar araç nerede salacak insan bilemiyor. Onun dışındaki disiplinlerde çok iyi.

Kinergy Eco çok dayanıksız bir arkadaş. Yüksek hızlarda hız indeksi çok aşmış gibi kendinden geçip titremeler yaptırabiliyor. Düşük tüketim, yüksek konfor veriyor o kadar.
Ventus Prime 3 Konfor fakiridir, ömrü orta karardır. Kuruda iyi, ıslakta biraz vasattır. f/p olarak düşünülebilir.
Falken Ziex ze310 ecorun'dan 2 ayrı araca aldım evimizde. Birinde daha 10-15k km yapmışken balans sorunu yaptı, garantiden eksper gelip incelemeye alacaktı, 1 yıl filan olmuştur, hala garantiden bana eksper gönderecekler. Ben o arada o lastikleri sattım, üstüne arabayı da sattım. Şikayet var bu sorundan ayrı, malın arkasında durulmamasından ayrı yıkılıyor. Tutuşu, yönlendirme tepkisi filan çok iyi ama bir daha bedava verseler aracıma takmam.

Önerilerim:
Goodyear Egp2, pek çok konuda olduğu gibi ömür konusunda da iyidir. Ben bir zafiyetini hatırlamıyorum.
Conti UltraContact da ömür konusunda benim elimde kendini kanıtladı. Sert virajlarda yanağa bindikten sonra kendini salabiliyor. Bir de direksiyon tepkisini öldürüyor. Lastiğe alışana kadar araç nerede salacak insan bilemiyor. Onun dışındaki disiplinlerde çok iyi.
Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.İki lastiği de inceledim.Fiyatları birebir aynı 3500 TL civarı.Bu ikisini de takibe aldım.

Önerilerim:
VP3 kullanmıştım önceki aracımda, ömrü kesinlikle kısa. En çok şikayet alan konusu oydu. Sessiz bir lastik ama sizle ayrıştığım konu ıslak zemin performansıydı çok memnun kalmıştım.

Ömür konusunu bilmemekle nexen lastikler etiket değeri olarak baya iyiler. Aynı şekilde ventus prime 4'lerde etiket olarak iyiler, eğer ömür konusunu çözebildilirse ben vp4 tercih ederdim. İkisi de 69 db.

Premium contact da o paralardı sanki, bikaç ay önce arkadaşa almıştık tanesi 3200 gibi bi fiyata
Ooo bak o UltraContact'tan daha iyi he. Benim ebatta yok diye tamamen aklımdan çıkmış =)
VP3 kullanmıştım önceki aracımda, ömrü kesinlikle kısa. En çok şikayet alan konusu oydu. Sessiz bir lastik ama sizle ayrıştığım konu ıslak zemin performansıydı çok memnun kalmıştım.

Ömür konusunu bilmemekle nexen lastikler etiket değeri olarak baya iyiler. Aynı şekilde ventus prime 4'lerde etiket olarak iyiler, eğer ömür konusunu çözebildilirse ben vp4 tercih ederdim. İkisi de 69 db.
Benim arabadaki VP3'lerin ıslak performansı, hamurunun bitmesindendir belki de... Ben takmadım, aldığımda vardı.

Aklımdaki seçenekler;
*Michelin primacy 4
*Hankook Ventus Prime 3
*Hankook Kinergy Eco 2

Bu seçenekler arasında bütçe varsa bu beklentiler için net Primacy 4 derim ama 5. nesli çıktı üzerine de epey koymuş gibi görünüyor, bu nedenle Primacy 5 tavsiye ederim. Konfor ve uzun ömür beklentilerine çok iyi cevap veriyor.

Continental Premiumcontact 7 kullanan var mıdır? Nasıl lastik bilen yardımcı olabilir mi?
Egeada pc var ama 6 mı 7 mi hatırlayamadım şuan, baya oldu onu takalı çok memnunuz. Bir de 2-3 ay kadar önce w210 için pc7 aldık ondan da şimdilik baya memnunuz. Ömrü konusuna bi şey diyecek deneyimim yok ama zaten genel olarak performans lastiklerinden sonra gelen en iyi bikaç lastikten biri

Bir de yine tuhaf olan Ecocontact6 serisi Premiumcontact 7 serisinden daha pahalı.
Stoklarla alakalı olabilir.

Konfor ve sessizlik kısmında ultracontact daha iyi bir modeldir çünkü direkt buna yönelik üretiliyor. Premium contact 7 ise güvenli, saglam yol tutuşun ve limitlerin yanında yeterli düzeyde konfor ve ömür sunuyor. 7 daha dengeli bir lastiktir. Ama benim yol tutusla da isim olmaz. Sadece konfor istiyorum dersen ultracontact daha iyi seçenek olacaktır.

Lastik seçimleri konusunda şahsi fikrim; spesifik bir araç kullanılmiyorsa spor araba gibi yahut direkt spesifik bir amaç için pist kullanimi gibi lastik alınmayacaksa günlük kullanım için en ideal lastikler yol tutuş ve frenleme limitlerinden asla taviz vermeden, olabildiğince bunu yüksek tutarak asgari düzeyde konfor sunabilen lastiklerdir. Çünkü bir lastik ne kadar konfor odaklı uretilirse tutuş kabiliyetinden o derece ödün veriliyor istisnalar hariç. Trafikte bizim için önemli olan beklenmeyen durumlara karşı maksimum tutuş - durus performansı ve makul düzeyde konfor olmalı.

babamın jetta'sında bu ebatta bir takım primacy 3 bitirdik şu an da yazlık primacy 4 kullanıyoruz. primacy 3 dişleri bitmemesine rağmen ilk sezondan sonra hamuru aşırı sertleşmişti hiç memnun kalmamıştık. primacy 4 ona göre biraz daha iyi ama iki sezondan sonra bunda da patinaja kalmalar vs. başladı acaba bizim lastiği saklama koşullarımızda mı bi yamukluk var tam anlamadık, yine de primacy 3'e göre çok daha iyi geldi. bir dahakine ya primacy 5 ya da continental deneyeceğiz sanırım.

babamın jetta'sında bu ebatta bir takım primacy 3 bitirdik şu an da yazlık primacy 4 kullanıyoruz. primacy 3 dişleri bitmemesine rağmen ilk sezondan sonra hamuru aşırı sertleşmişti hiç memnun kalmamıştık. primacy 4 ona göre biraz daha iyi ama iki sezondan sonra bunda da patinaja kalmalar vs. başladı acaba bizim lastiği saklama koşullarımızda mı bi yamukluk var tam anlamadık, yine de primacy 3'e göre çok daha iyi geldi. bir dahakine ya primacy 5 ya da continental deneyeceğiz sanırım.
Hayır lastikle alakalı. 3'ün hamuru anında bozuluyor. 4'te hamur bozulma işini halletmişler ama yol tutuş konusundaki dayanıklılığı genel olarak pek yüksek bir lastik değil. Normalde alınabilir derim ama hem piyasanın en pahalı lastiğini satıp hem bu özelliklerde lastik sunuyorsan orada bir terslik var derim. Bendeki Primacy 4'ler 2.yılında ve bitse de değiştirsem diye bakıyorum.

Bir de yine tuhaf olan Ecocontact6 serisi Premiumcontact 7 serisinden daha pahalı.
Lastikten tutuş beklentisi üst seviye değilse (ki eco contact da kötü değildir) yakıt tüketimi tarafında ciddi bir avantajı var eco serisinin. Egea fabrikadan ecocontact 6 xl ile gelmişti onlar bitince premiuma geçtik birebir aynı şartlarda 1-1.5 litre ekledi yakıta. Pc ne kadar daha iyi olsa da eco'dan sonra bizim kullanımda bize bi şey katmadı sonuçta