2 yıllık pirelli cinturato p7 ler taş oldu artık o yüzden yeni yaz lastiği almayı düşünüyoruz ne önerirsiniz?
Egp, performanslı yaz lastiği olarak geçiyor, diğer iki lastik ise spor lastik olarak geçiyor. Bu lastiklerle bir nevi aynı segment değil diyebiliriz. Diğer lastiklerin tutuş limitleri iyidir, egp'ın ise sessizlik ve konfor kısmı üstündür. Tabii yol tutuşu da gayet iyidir yoldan kolay kolay çıkaramazsın ama bu lastik diğerleri gibi spor lastik olarak geçmez. Muadilleri primacy 3, premium contact 5 falandır.Ya aslında goodyear efficient grip performance ile karşılaştırsak csc 5 mi yoksa egp mi yol tutuş sessizlik ve konfor vb. hangisi iyi? Ya michelin ps4 biraz spor bi lastik gibi egp nin yanında bizim arabada a7 octavia yani o kadar da gerek yok gibi neyse cevaplarınızı bekliyorum
Ya premium contact 5 vardı aklımda ama onda da ebat yok yani şimdi sonuç olarak araba sert csc5 falan da sert o yüzden egp ye mi yönelsek madem iyi yol tutuyor konforda iyi ama bi türlü karar veremedik ha birde yakıt tüketimleri nasıl?Egp, performanslı yaz lastiği olarak geçiyor, diğer iki lastik ise spor lastik olarak geçiyor. Bu lastiklerle bir nevi aynı segment değil diyebiliriz. Diğer lastiklerin tutuş limitleri iyidir, egp'ın ise sessizlik ve konfor kısmı üstündür. Tabii yol tutuşu da gayet iyidir yoldan kolay kolay çıkaramazsın ama bu lastik diğerleri gibi spor lastik olarak geçmez. Muadilleri primacy 3, premium contact 5 falandır.
egp'ın rakip lastiklerden tek eksik yanı kuruda fren mesafesi bir miktar daha uzun. Onun haricinde yuvarlanma direnci, yakıt tüketimi, yol gürültüsü, konfor, ıslak zeminde yol tutuş ve frenleme gibi konularda daha üstün. Kuruda yol tutuş ise eşit seviyede. Diğer lastikler ise ps4, csc5 falan bunlar başka segment lastikler. Onlarla karşılaştırılır tabii ama pek mantıklı olmaz. Ama bunların yol tutuşu tabii daha iyi olacaktır neticede spor lastik olarak geçiyor.Ya premium concact 5 vardı aklımda ama onda da ebat yok yani şimdi sonuç olarak araba sert csc5 falan da sert o yüzden egp ye mi yönelsek madem iyi yol tutuyor konforda iyi ama bi türlü karar veremedik ha birde yakıt tüketimleri nasıl?
Yani aslında tek kusur ama biraz büyük bi kusur ya çok fazla bi fark yoksa alınabilir aslında bizim arabaya egp daha uygun galiba çünkü sessiz olsun yumuşak olsun yol tutsun yeteregp'ın rakip lastiklerden tek eksik yanı kuruda fren mesafesi bir miktar daha uzun. Onun haricinde yuvarlanma direnci, yakıt tüketimi, yol gürültüsü, konfor, ıslak zeminde yol tutuş ve frenleme gibi konularda daha üstün. Kuruda yol tutuş ise eşit seviyede. Diğer lastikler ise ps4, csc5 falan bunlar başka segment lastikler. Onlarla karşılaştırılır tabii ama pek mantıklı olmaz. Ama bunların yol tutuşu tabii daha iyi olacaktır neticede spor lastik olarak geçiyor.
Ama orjinali bu ebat bozmak istemiyorum225 45 17 ebatı her markada spor lastik olarak geçer. 17lik olup konfor ağırlıklı arıyorsan 225 50 17 gibi daha büyük yanaklı lastiklere bakman gerekir hocam.
Kuruda fren mesafesini karşılaştırırken pc5'e göre biraz daha uzun, yoksa diğer rakip lastikler arasında yine iyi seviyede. Ama ıslakta da pc5'den biraz daha iyi. Yani genel toplamda konfor, yol tutuş, daha az yol gürültüsü ve yuvarlanma direnci gibi konularda egp biraz daha iyi tabii genel toplamda. Ama @stan arkadaşımızın da dediği gibi jant ebatınız hangi tarz lastiklere göre onu da değerlendirmek lazım. Benim jant ebatları hakkında pek bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Bu arada benim bahsettiğim yorumlar 205-55-16 ebatları için geçerli, malum ebattan ebata lastik performansları değişebiliyor. Yani 16 inch'de başarılı olabilen bir lastik 17'de yahut 15 inch'de aynı başarıyı da gösteremeyebiliyor. İnternetten araştırırken ebatlarınıza göre lastiklerin performansına bakmanız uygun olur.Yani aslında tek kusur ama biraz büyük bi kusur ya çok fazla bi fark yoksa alınabilir aslında bizim arabaya egp daha uygun galiba çünkü sessiz olsun yumuşak olsun yol tutsun yeter
Saolun çok teşekkür ederim galiba csc5 alabiliriz çünkü bu lastik ebadında en iyisi gibi peki goodyear eagle f1 ays. 3 nasılKuruda fren mesafesini karşılaştırırken pc5'e göre biraz daha uzun, yoksa diğer rakip lastikler arasında yine iyi seviyede. Ama ıslakta da pc5'den biraz daha iyi. Yani genel toplamda konfor, yol tutuş, daha az yol gürültüsü ve yuvarlanma direnci gibi konularda egp biraz daha iyi tabii genel toplamda. Ama @stan arkadaşımızın da dediği gibi jant ebatınız hangi tarz lastiklere göre onu da değerlendirmek lazım. Benim jant ebatları hakkında pek bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Bu arada benim bahsettiğim yorumlar 205-55-16 ebatları için geçerli, malum ebattan ebata lastik performansları değişebiliyor. Yani 16 inch'de başarılı olabilen bir lastik 17'de yahut 15 inch'de aynı başarıyı da gösteremeyebiliyor. İnternetten araştırırken ebatlarınıza göre lastiklerin performansına bakmanız uygun olur.
http://www.tyrereviews.co.uk/ şu siteden lastik ebatınız girip tüm lastiklerin aldığı kullanıcı puanlarına da bakabilirsiniz, fikir verir en azından.
O ebatlar hakkında pek bilgim yok fakat benim de aldığım duyumlardan doğru csc5'i bayağı övüyorlar, ps4'ü de aynı şekilde. Nihai kararı vermeden evvel gönderdiğim siteden kullanıcıların verdiği puanlara da bakmanız işinize yarayacaktır, uluslararası test sonuçları da yazar o sitede size yardımcı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun inşaallah alacağınız lastikler.Saolun çok teşekkür ederim galiba csc5 alabiliriz çünkü bu lastik ebadında en iyisi gibi
Çok saolun teşekkür ederim yardımlarınız içinO ebatlar hakkında pek bilgim yok fakat benim de aldığım duyumlardan doğru csc5'i bayağı övüyorlar, ps4'ü de aynı şekilde. Nihai kararı vermeden evvel gönderdiğim siteden kullanıcıların verdiği puanlara da bakmanız işinize yarayacaktır, uluslararası test sonuçları da yazar o sitede size yardımcı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun inşaallah alacağınız lastikler.