@Cenk hocam Pirelli P Zero'yu nasıl bilirsin? Bu yaza girerken yazlıkları değiştireceğim artık. Baktığım tüm lastikler MO (Mercedes Original), MOE (Mercedes Original Extended Runflat) ya da MOS (Mercedes Original Silent Tyre) denilen Mercedes'in lastik firmalarıyla birlikte geliştirdiği lastikler. Yazlıkta Michelin, kışlıkta Bridgestone severim aslen. Arabayla gelen Conti WinterContact'i kullanıyorum kışlıkta ve memnunum. Bridgestone kadar iyi buz ve kar performansı olmasa da daha az yakıyor ve daha konforlu. Daha önceki aracımda Conti PC5 kullanmıştım ve yol tutuş ve yol sesi olarak çok memnun kalmamıştım. En azından bir Michelin Primacy kadar memnun etmemişti beni. İstanbul'daki aracımda da aracın lastik ebatlarındaki neredeyse tek premium seçenek olan Conti EcoContact kullanıyorum ve oldukça memnun etti. Şimdi bu uzun intro'dan sonra geleyim sadede
Lastik ölçüleri 275x35x19'a 245x40x19. Alabileceğim lastikler arasında Pirelli P Zero ve Cinturato, GoodYear Eagle F1 Assymetric, Michelin Primacy 3, Pilot Sport, Conti tarafında da Premium Contact, Sport Contact ve Eco Contact gibi lastikler var. Bridgestone ve Dunlop'un da yine Mercedes için özel ürettiği lastikler var ancak onlara pek bakmıyorum. Aradığım en önemli özellikler ise yol tutuşu kötü olmasın (öyle çok limitleri zorlayan bir kullanıcı değilim ancak otobanda hızlı giderim), yol sesi en az olsun ve konforu en yüksek olsun. Yakıtı da tabii ne kadar az yakarsa o kadar iyi ancak en son kriter yakıt. Bu bahsettiğim lastikleri sıralayacak olursam şu şekilde:
Michelin:

Lastik ölçüleri 275x35x19'a 245x40x19. Alabileceğim lastikler arasında Pirelli P Zero ve Cinturato, GoodYear Eagle F1 Assymetric, Michelin Primacy 3, Pilot Sport, Conti tarafında da Premium Contact, Sport Contact ve Eco Contact gibi lastikler var. Bridgestone ve Dunlop'un da yine Mercedes için özel ürettiği lastikler var ancak onlara pek bakmıyorum. Aradığım en önemli özellikler ise yol tutuşu kötü olmasın (öyle çok limitleri zorlayan bir kullanıcı değilim ancak otobanda hızlı giderim), yol sesi en az olsun ve konforu en yüksek olsun. Yakıtı da tabii ne kadar az yakarsa o kadar iyi ancak en son kriter yakıt. Bu bahsettiğim lastikleri sıralayacak olursam şu şekilde:
Michelin:
- Primacy 3 MOE Runflat, XL (Extra Load) 100Y (800kg - 300km/h) (EU Label Yağmur A, Yakıt C, 72DB): Eski teknoloji bir lastik
- Pilot Sport Cup 2 MO FSL (Jant Koruma), XL (Extra Load) 100Y (800kg - 300km/h) (EU Label Yağmur C, Yakıt E, 72DB): Çok spor lastik, ıslak zemin performansı kötü, yakıt çok kötü, konfor?
- EcoContact 6 MO, XL (Extra Load) 100Y (800kg - 300km/h) (EU Label Yağmur B, Yakıt A, 73DB): Çok sesli, konfor?
- SportContact 7 MO FR (Jant Koruma) XL (Extra Load) TL (Şambryelsiz) (EU Label Yağmur A, Yakıt D, 73DB): Çok sesli, konfor?
- PremiumContact 6 MO FR (Jant Koruma) XL (Extra Load) (EU Label Yağmur A, Yakıt C, 72DB): Çok sesli
- P Zero SC MO XL (Extra Load) FR (Jant Koruma) (EU Label Yağmur B, Yakıt A, 69DB)
- Cinturato P7 MOE Runflat XL (Extra Load) (EU Label Yağmur A, Yakıt C, 70DB)