245 45 18 Lastikler için basınç kaç olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Esco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esco

Davidphomi
Elit Apaçi
200
40
Marka
Suzuki
Arkadaşlar 2010 model 1.6 turbo Insignia sahibiyim. Bugün uzun yoldan geldim on arka lastikler de 38psi basılı ama bana güven vermiyor araç çok havada gibi geliyor nedense kaç yapılmalı? Söylediğim şey Keskin virajlar için geçerli.

IMG20200701154024.jpg
Üretici bunu yazmış.

Arkadaşlar 2010 model 1.6 turbo Insignia sahibiyim. Bugün uzun yoldan geldim on arka lastikler de 38psi basılı ama bana güven vermiyor araç çok havada gibi geliyor nedense kaç yapılmalı? Söylediğim şey Keskin virajlar için geçerli.
Uzun yoldan gelip baktiysaniz sicak lastik yüksek değer vermistir

Soğuk halde 32 ön-29 arka olması gerekiyor. Eco için yazan değer 39-37 gibi bir şeye denk geliyor, o gerçekten biraz tüketimi düşürebilir ama anlattığınız hissiyata yol açacaktır.

Örnek olarak bugün arabayı hiç kullanmayıp yarın maksimum 3-4 km mesafedeki bir benzincide 32-29 basıp, imkan varsa kendi basınç ölçerinizle ve arabanınkiyle de karşılaştırarak basıncı doğrularsanız doğru değerde olacaktır.

Uzun yola çıkmadan önce 38-38 bastıysanız o lastikler 40+ psi basınca ulaşmıştır, yol sonunda 38-38 okuyorsanız muhtemelen 34 civarı basılıdır.

Teşekkürler ilk dediğiniz gibi basıp deniyim o zaman