3. stop lambası hiç olmayan araç muayeneden geçer mi?

abidinkofficial

Profesör
397
Marka
Volkswagen
Selamlar, bildiğim kadarıyla 1999 ve öncesi heçbek VW Polo arka camlarında fabrika çıkışı bir 3. stop lambası yer almıyor. Benim arabama önceki sahipleri tarafından arka camının içerden tam tepesine nereden devşirildiğini çözemediğim kooccaman bir 3. stop lambası yapıştırılmış. Zaten ufak arka cam ve kısıtlı dikiz aynam yüzünden arkayı güç bela kontrol ederken bir de görüntüde şeridin büyük bir kısmını bu stop lambası kapatıyor. Ben de acaba bu stopu söksem mi diye düşünmeye başlamıştım ki muayene zamanımın da yaklaştığını hatırladım.

Sorum ise şu şekilde: Fabrika çıkışı 3. stop lambası olmayan bir otomobil yine de 3. stop lambası olmadan muayeneden geçebilir mi? İnterneti biraz taradığımda geçenler, geçemeyenler, bazı yıllarda geçip bazı yıllarda geçemeyenler olmuş 🙃 Yolda aynı Pololara dikkat ettiğimde ise bazılarında sonradan bir 3. stop lambası iliştirilmiş ama bazılarında yok. TÜVTÜRK broşüründe 1 Ekim 2001 itibariyle zorunlu olduğu yazıyor ama bu araç model yılı mı tam anlayamadım..
 
Fabrika çıkışı olarak bulunmuyorsa herhangi bir problem olmaz. Zaten de olmamalı. Kimse aracına sonradan donanım eklemek zorunda değil. Zamanında bu araçların bu şekilde satılmasına, trafiğe çıkmasına müsade edilmiş sonuç olarak. Ben 2 yıl önce 3. Stop donanımı bulunmayan e34 aracımı o şekilde muayeneden geçirmiştim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: abidinkofficial
böyle şeylerin zorunlu hale geldiği yıllar oluyor, o yıldan önceki üretimde sorun olmuyor. bunun yılını öğrenirseniz sorun çözülür. mesela arka emniyet kemerleri 95 model altında yoksa sorun olmuyor, varsa ama çalışmıyorsa muayeneden kalıyor bu da öyledir
 
Diğer arkadaşların dediği gibi muayenede bir sorun olmaz ama bence zarif olanından bir 3. stop lambası takın. Güvenlik için hayati önemi var. İnsanların algısı artık 3. stop lambasını çok arıyor. Şahsen 3. stop lambası yanmayan aracı gördüğümde gece farları kapalı gezen araçmış gibi farkettiğimde hafifçe panikleten bir kafa oluştu bende.