AÇIK 300.000 TL Bütçe ile Öğrenci Arabası

Efe Kaya

Efe Kaya
Asfalt Kurutucu
22
300.000 TL'ye kadar(Pazarlıkla max 320-325bin tl falan) araba bakıyorum. Aklımda Peugeot 206 1.4(75 ve 90hp) ve Renault Clio mk2(98hp) var. Aradığım araba parçası ucuz, sorun çıkarmayacak, model yılı 2000'in altına düşmeyecek, km olarak ta 300 bini görmemiş olacak şekilde bakıyorum. Tavsiye edebileceğiniz veya tecrübenizi paylaşabileceğiniz araç varsa paylaşırsanız sevinirim.
(2000 modelin altına düşersem aklımda Corsa B ve Polo 6N var ama hiç istemiyorum 2000 modelin altına düşmek.)

Genel olarak aradığım özellikler: Klima, hidrolik direksiyon, abs.

Son düzenleme:
Ben kısıtlı bütçemle tek kapı araba tercih etmiştim. İmzamdaki Corsa C aracı düşünürseniz sattığım kişiyi tanıyorum. Araca hala ulaşabiliriz. Kriterlerinize uymayan tek tarafı ABS'dir. Geri kalan çoğu şeyi karşılar.
300k bütçe ile alacağınız hiçbir araba "sorun çıkarmayacak" kriterinize uymayacaktır. 2000 modelin altına düşme konusunu da dert etmeyin. 20 yıldan sonra arabalardaki parçalarının çoğunun ekonomik ömrü tamamlanmış oluyor.
O bütçe ile yürütmesi en kolay iki seçenek Clio II ve Palio'dur. Olmazsa olmaz diyorsanız ABS'li Palio da bulmak mümkün.
Nispeten sorunsuz ve yüksek model isterseniz hacimden ebattan feragat edip A sınıfından 2007-2008 Kia Picanto bakabilirsiniz, benzer fiyatlara biraz yıl düşüp Kia Rio da bakabilirsiniz. Hyundai özellikle önermiyorum çünkü TR'de aynı platform olan kardeş araçların piyasası Kia'dan daha yüksek.

Ben kısıtlı bütçemle tek kapı araba tercih etmiştim. İmzamdaki Corsa C aracı düşünürseniz sattığım kişiyi tanıyorum. Araca hala ulaşabiliriz. Kriterlerinize uymayan tek tarafı ABS'dir. Geri kalan çoğu şeyi karşılar.
300k bütçe ile alacağınız hiçbir araba "sorun çıkarmayacak" kriterinize uymayacaktır. 2000 modelin altına düşme konusunu da dert etmeyin. 20 yıldan sonra arabalardaki parçalarının çoğunun ekonomik ömrü tamamlanmış oluyor.
O bütçe ile yürütmesi en kolay iki seçenek Clio II ve Palio'dur. Olmazsa olmaz diyorsanız ABS'li Palio da bulmak mümkün.
Nispeten sorunsuz ve yüksek model isterseniz hacimden ebattan feragat edip A sınıfından 2007-2008 Kia Picanto bakabilirsiniz, benzer fiyatlara biraz yıl düşüp Kia Rio da bakabilirsiniz. Hyundai özellikle önermiyorum çünkü TR'de aynı platform olan kardeş araçların piyasası Kia'dan daha yüksek.
Aklımda Clio 2 de var makyajlı kasasını çok beğeniyorum ki 1.4 98'lik motoru gayet güzel. Şu anlık sadece araştırıyorum arabayı hemen almayacağım. Palio'da temiz 1.3 Multijet bulunursa güzel bir tercih olabilir ya da 1.6 103 ve 1.2 80'lik motorlarda iş görür.