Öncelikle selamlar.Ben ÖTV muafiyetli araba almayı düşünüyorum ve aklımda bulunan 3 araba var.Bütçem en fazla 340.000 TL'lik araçlara yetiyor. 1.si:Renault Megane Icon 1.3 TCe EDC 140 bg. 317.000 TL 2.si:Ford Focus Titanium 1.5L Ti-VCT 123PS AT 335.400 3.sü Skoda Octavia Premium 1.0 TSI e-Tec 110 PS DSG (Premium 1.5 TSI e-Tec 150 PS DSG de düşünebilirim) Aracı şehir içi-şehir dışı karışık bir biçimde kullanmaktayım.Açıkçası Ford'a donanım yüzünden pek sıcak bakmıyor gibiyim.Kalite olarak veya başka özellikler olsun Skoda Octavia'yı tercih etmek bana daha mantıklı geldi.Skoda'da ise e-Tec motor gözümü korkutuyor gibi,bozulma ihtimali var mı ve bozulursa maliyeti falan düşündürüyor.Renault'ta ise şanzıman diğerlerine göre biraz daha kötü,evet. Araçtan aşırı performans beklemem,aileyle birlikte kullanılacağından dolayı ki,fakat nadiren de olsa gazlarım. Araçtan beklentilerim biraz konforlu olsun,yol sesini çok almasın,donanım olarak biraz dolu olsun,iç dış kalite olarak kötü olmaması,şanzıman geçişleri olarak hissettirmemesi,titreme yapmaması vb. Sizin bu 3 araç arasından (Skoda'nın 1.5 modeli de olabilir.) hangisi tercih edilebilir?Bunlar dışında önerebileceğiniz bir araba var mıdır?Ayrıca bu araçların eksi ve artı yönlerini de belirtirseniz fena olmaz.Şimdiden teşekkürler. |