AÇIK 350-400k TL Bütçeyle Araç Seçimi / 400.000 TL'ye Kadar En Az Sorun Çıkaracak Araç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MuratV.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MuratV.

Asfalt Kurutucu
45
Marka
Fiat
arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 1 sene önce alfa 147 ile başlayan ve ustalarla devam eden sorunlar neticesinde aşağı yukarı 1 yıldır arabasızım,bu süre zarfında ev almayı başarabildim,kalan birikimim aşağı yukarı 350-400 lira ayarında arabasız olmuyor merkeze yakındım eskiden biraz uzak bir yerden ev almak durumunda kaldık neyse ilgilendiğim seçenekler şöyle,

kesinlikle benzinli araç alacaksam lpgsiz olmalı keza lpgde bir sorun çıkartması durumunda ustalar arasında bumerang olabilir insan,
mitsubishi colt ve smart for four ikisi aynı otomobil sanıyorum coltta 1.3 smartta 1.5ler bulunabiliyor,
palio/albea/grande olmayan punto 2 kasalar 1.3 multijetler
daihatsu sirion 1.3
yine palio/albea 1.2 16v'ler
belki denk gelirse 1.4 16v clio 2ler
3 silindir ibiza,cordoba,polo 3lüsü

uzun süre pek kıpırdayamam gibi duruyor,ne kadar az sanayiye sokarsa benim için daha iyi,artık hiç bir arabanın mekanikte ustası parçası peşinde artık koşmakta istemiyorum,eski model otomobillerde kaporta sorunu zaten var o sorun değil pek bu listede ben kararsız kaldım,pekte beklentim yok yol tutsun vs gibi,abs+ebd ve klima olsun yeterli benim için
teşekkür ederim

arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 1 sene önce alfa 147 ile başlayan ve ustalarla devam eden sorunlar neticesinde aşağı yukarı 1 yıldır arabasızım,bu süre zarfında ev almayı başarabildim,kalan birikimim aşağı yukarı 350-400 lira ayarında arabasız olmuyor merkeze yakındım eskiden biraz uzak bir yerden ev almak durumunda kaldık neyse ilgilendiğim seçenekler şöyle,

kesinlikle benzinli araç alacaksam lpgsiz olmalı keza lpgde bir sorun çıkartması durumunda ustalar arasında bumerang olabilir insan,
mitsubishi colt ve smart for four ikisi aynı otomobil sanıyorum coltta 1.3 smartta 1.5ler bulunabiliyor,
daihatsu sirion 1.3

uzun süre pek kıpırdayamam gibi duruyor,ne kadar az sanayiye sokarsa benim için daha iyi,artık hiç bir arabanın mekanikte ustası parçası peşinde artık koşmakta istemiyorum,eski model otomobillerde kaporta sorunu zaten var o sorun değil pek bu listede ben kararsız kaldım,pekte beklentim yok yol tutsun vs gibi,abs+ebd ve klima olsun yeterli benim için
teşekkür ederim
Daha önce de bahsetmiştim, 7 sene boyunca 1.4 TDI Cordoba'ya ailecek binmiştik. Gerek yakıt tüketimi, gerek sunduğu donanımlar gerek performansıyla bizi oldukça memnun etmişti. Pek Volkswagen grubu otomobil sevmesem de temiz bir örnek bulunursa Cordoba'yı öneririm. Sarsıntılı ve gürültülü çalışır ama segmentine göre yalıtımı iyidir. Colt konusunda pek bilgim yok esasında ama yıllardır Lancer'a binen insanlar var çevremde. Hiçbirinden bir şikayet duymadım. 1.6 İnvite donanım Lancer da bakabilirsiniz. LPG'siz örneğine pek rastlamadım ama bulunur diye düşünüyorum. Diğer seçenekler ile ilgili yaygın kanı bellidir zaten, çoğu zaman en mantıklı seçenek Fiat grubu oluyor herkes için.

arkadaşlar merhaba,

daihatsu sirion 1.3

teşekkür ederim
Merhaba,

O bütçelerde benim aklıma yatan mantıklı araçlardan biriside sorunsuz, japon + lpg ile düşük yakıt sarfiyatı sebebi ile Nissan Almeralar oluyor.
Model yukarıda saydıklarınıza nazaran daha yüksek, beklediğiniz özellikler mevcut. Kilometre duruma göre daha düşük oluyor.
Kovalayınca makul fiyatlıları düşüyor ve hemen satılıyor.

Merhaba,

O bütçelerde benim aklıma yatan mantıklı araçlardan biriside sorunsuz, japon + lpg ile düşük yakıt sarfiyatı sebebi ile Nissan Almeralar oluyor.
Model yukarıda saydıklarınıza nazaran daha yüksek, beklediğiniz özellikler mevcut. Kilometre duruma göre daha düşük oluyor.
Kovalayınca makul fiyatlıları düşüyor ve hemen satılıyor.
döndüğünüz için teşekkür ederim,
almera kullandım test edebilme fırsatım oldu bursadan bir kullanıcı sağolsun test ettirdi,almera çok hoşuma sinen bir otomobil lakin son dönemde gruplarda fd6 civic şu para ise bizim arabalarımız ondan iyi sözleri ve ilana 450 ve üstü girmeleri neticesinde vazgeçtim yoksa çok istemiştim.

arkadaşlar merhaba,

daihatsu sirion 1.3

teşekkür ederim

Bütçen dahilinde benim aklıma gelen ilk alternatif;
Mazda 3 oldu.

Sorunsuzluk ve LPG uyumu ile bence bu bütçelerin hakkını veren araç.

Diğer bir seçenek ise çocuğumuz olmadan önce 70bin km kullandığımız;

1.4 Fire Sole

yine genel manada sorunsuz bir araç. LPG uyumu ve olası masrafların ucuz yollu halledilecek olması sebebiyle tercih edebilirsiniz.

arkadaşlar merhaba,

daihatsu sirion 1.3

teşekkür ederim

ABS olayını bir kenara bırakırsak Hyundai Getz öneririm zira sorunsuzluk konusunda Japon araçlara yakındırlar, parça ve usta bulunabilirlik konusunda da sıkıntı yaşatmazlar. Nadir bazı araçlarda ABS ve çift AİRBAG oluyor denk gelmek oldukça zor. Klima hemen hemen hepsinde oluyor.

ABS illa olacak diyorsak bütçe dahilinde 1.4 veya 1.6 E-Tec-II motorlu Chevrolet Kalos, Aveo ve Lacetti'leri öneririm. 1.4 SE ve SX donanımlarında ABS, çift AİRBAG ve klima standart sunuluyor. Aveo'larda 2008 sonrası ECOTEC motorlara geçmediğiniz sürece de oldukça sorunsuzlardır. Öğrenciliğimde 2 modelini kuzenimle birlikte kullandık.

Ortalamanın üstü bir grande punto alınabilir o paralara. 1.3 Dynamic 200.000km altı olursa çok çok güzel olur hemde.
1. Uzun kullanımınız açısından daha uygun bence. Komple boyalı olduğu için hem kafa rahat olur hem daha yeni durur araba. Km farkı da cabası.
2. Büyük oranda boyasız ve 90lık 6 ileri kombinasyonuyla benim 2 yıl boyunca keyifle kullandığım bir kombinasyon.
Kronik sıkıntılarına gelirsek;
1. Herkesin bahsettiği city mod arızası olabiliyor ama artık çözümü zor veya yüksek maliyetli olmuyor.
2. Direksiyon sargı arızası; korna vs basmamaya başlıyor o da çok yüksek maliyetli değil şuan için zannetmiyorum 2000₺ yi geçsin.
Hatırladığım kadarıyla en ana can sıkabilecek sıkıntıları bunlar. Benim yaklaşık 30.000km boyunca başıma gelmedi.

Kendim aldığım arabamdan ötürü artık aklıma gelen bir model olarak ilk nesil Honda Jazz bakabilirsiniz.
Yine benzer araç olarak yukarıda belirtilen Mitsubishi Colt bakılabilir.
Bütçenizin altında iyi bakılmış bir taksi çıkması bulup kalan bütçeyle döşemeleri, trimleri vs.leri toplatıp, eskiyen amortisör vb. parçaları yenileyerek keyifle binebilirsiniz.

genel olarak destekleriniz için teşekkür ederim,tek mesajda birleştiremedim moderatör arkadaşlar kusuruma bakmasınlar lütfen,
@selimcicekyurt attığınız 2.linkteki punto bayağıdır takibimde uzun zamandırda kasımdan bu yana ilanda detaylı bakmak gerekiyor,aklımdaydı teşekkür ederim
@BavarianEngineer aslında lpgsiz getz 1.6 cool donanımına bakmadım değil ama genel olarak pek eli ayağı düzgün bulamadım dediğim donanımda,
@bt hocam senin konu bayağıdır radarımda aslında opelden sonra honda çok mantıklı seçenekti,japon olarak konubu takip ettiğim için genelde japon otomobillere yöneldim,bu zamana kadar çok italyan sahibi olmuş biri olarak :) her ne kadar temizde olsa taksi çıkması ve sanayi ortamı tüylerimi ürpetiyor :)
1 ay içerisinde muhtemelen bir şey satın almış olurum :)

Japonlar dayanıklı ancak detay parçaları çok pahalı. @bt 'de onaylayacaktır. O yüzden Renault ve Fiat markalarının benzinli baz modellerinden temiz bir tane denk gelirse tercih edilebilir.

Japonlar dayanıklı ancak detay parçaları çok pahalı. @bt 'de onaylayacaktır. O yüzden Renault ve Fiat markalarının benzinli baz modellerinden temiz bir tane denk gelirse tercih edilebilir.
+1. 350k bütçesi olan adam Japon alırsa kusursuz alması gerekiyor. O parça fiyatlarıyla yürütmek gerçekten çok zor ya.

Ben de tercihinizi Getz ya da ERA'dan yana kullanmanızı tavsiye ederim. Japonlar gerçekten güzel ancak bahsettiğiniz araçların karoser parçaları ve bazı özel mekanik detaylarını tedarikte ciddi sorun yaşayabilirsiniz. Hyundai grubunun parça konusunda sorunu yok, dayanıklılık konusunda da hemen hemen japona yakın bir beklentiyi karşılar. Bunun dışında iyi bir Colt veya Jazz güzel olur ancak, iyi olmayan bir örneğini toplamak zor olacaktır. O bütçelere de iyi bir örnek özellikle Jazz'da zor görünüyor.

Son düzenleme: