35000 Tl ye Öğrenci-Aile için araba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GARAJ TV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaş 18 olmuş. Üniversite sınavından önce herkesin ailesinin verdiği o klasik araba sözü verilmiştir. Şimdi sıra arabayı bulmakta. :) İlk önce bir kaç şart belirleyelim sonuçta ailemiz bize direk Peugeot 105 gti gibi bir araba vermeyecek. Tabii bende biraz araştırıp nerede farklı bir araba var onları yazacağım. Gidip az yakacak diye 1.3 dizel 75 bg lik Opel Corsa bu listeye koyarsam pek anlamı olmaz.

• Yani arabanın biraz yeni olması lazım. Bu yüzden sınırı 2003 olarak belirledim.
  • Kilometre sınırını maksimum 150.000 km olarak belirledim
  • Yakıt. Tabiki de az yakmalı.
Alfa Romeo 147
Tarz ve sürüş keyfi. Bu araba görünce aklıma gelen ilk şeyler. 1.6 Twinspark 120 bg motor ile bu arabayı bulabilirsiniz.

Bu araba bir Alfa Romeo olduğu için büyük olasılık aileniz çok sorun çıkarır,satması zor olur gibi şeylerden caydırabilir ama ben genelde bakarsan bağ bakmazsan dağ olur kafasındayım. Bu fiyata temizleri de bulabiliyor ve kesinlikle bir şansı hak ediyor. Yakıt olarak Lpg ile belirli bir tasarruf sağlanabilir.

686992297573.jpg

Chevrolet Cruze
Ülkemizden yıllar önce çekilmesi 2. ellerini ciddi derece düşürdü. Yukarıdaki yazdığım Alfa Romeo 2005-2006 modellerini bulabiliyorken bu arabanın 2010-2011 modellerini bulabiliyorsunuz. 1.6 atmosferik 2 tane motoru var. 113 bg ve 125bg olmak üzere. Eğer imkan varsa güçlü olana yönelin çünkü hem çok daha iyi gidiyor hem de daha az yakıyor. Bu arabayı almanın artıları nispeten yeni ve biraz olsun donanımlarının olması.

2011-chevrolet-cruze-interior.jpg

Fiat Panda 4×4…
Fiat Panda’nın 1.2 climbing 4×4 versiyonunu bulabilirsiniz. 1.2 60 bg 102 tork güç üreten motor sürekli 4 çekeri sağ olsun 0-100 e 20 saniye de ulaşıyor. Ama emin olun kış şartları olsun ya da arkadaşlarınızı arkaya atıp mangal için dağlık bir yere gitmek olsun bir çok konu da kendisinden güçlü bir çok arabadan daha çok iş yapacaktır. İçi de düşündüğünüz den çok daha kullanışlı ve geniş. Bu araba 2004 yılında Mazda 3,Volkwagen Golf,Bmw 5 serisi,Toyota Avensis gibi rakiplerini geçip Avrupa da yılın otomobili seçildi.

Mitsubishi Colt
Yukarı da yazdığım arabalardan açık ara en mantıklı olan bu olduğuna eminim. 1.3 ve 1.5 motor seçeneklerini bulabilirsiniz. Araba da 975 kilo olduğu için 1.3 motor 11.1 saniye de 0-100 ulaşabiliyor. Ayrıca bu hafiflik yakıt olarak da ciddi bir avantaj sağlayacaktır üstüne bir de japon sağlamlığı var.Bir de üstüne 315 litrelik sınıfı için hala büyük bir bagaj sunması kullanışlılık içinde büyük bir artı. Ayrıca bu araba Mercedes’in yan markası Smart forfour ile neredeyse aynı parçaları paylaşıyor. Yani hem Japon hem Mercedes dokunuşları var

$_86.JPG

Nissan Primera
Artık listeye bir de D sınıfı araba sıkıştırmak lazım diye düşündüm. Bu fiyatlara bulunabilecek en değişik arabalardan biri olarak düşünüyorum.

1. olarak ben her zaman üst sınıf tercih ederim ve D sınıfı olması çok büyük bir artı
  2. olarak uzay mekiğini andıran ilginç bir konsolu var. Zevk meselesi tabiki ama ben seviyorum.
  3. Japon sorunsuzluğu
1.6 atmosferik motor ile bu arabayı bulabilirsiniz. Bu motor 109 beygir 144 tork güç üretiyor. 0-100: 12.6 saniye. Pek performanslı gibi görünmese de bir çok insana yetecektir. Bu öğrenciden çok aile aracı olarak görüyorum.

nissan-primera-interior-1.jpg

Suzuki Swift 1.3 mt 4×4
Japonun sağlamlığı üstüne 4 çeker olması ve Panda daki güç eksikliğinin olmaması ile alınabilir arabalardan biri. 1.3 motor 92 beygir 116 tork üretiyor ve 0-100 12.8 saniye. Tabii bu 4 çeker hem biraz ağırlık katmış hem de yerden çalmış. Araba 1120 kilo ve bagajı 201 litre.

su_327.jpg

Kaynak: http://garajtv.com/35000-tl-ye-ogr/

Son düzenleme:
ben KKTC de öğrenciyim 25 bin sınırım var ama e39 almayı düşünüyorum,o paraya küçük japon arabalar çoook var ama ,benim düşüncem o fiyat a alınabilecek en iyi arabayı almak ,konfor ve performans benim için önemli olduğundan e39 düşünüyorum

LPG'de Chevrolet Cruze'u unut. Motor öyle bir hale geliyor ki, yüklü kamyonetlerin kalkıp yürüdüğü dik bayırda araba kalkamadığı için yolu tıkamış arkadaşım var. Cruze lpg takılırsa öyle bir hal alıyor. LPG'siz bineceksen de git onurunla Alfa'ya bin. :D Bu arada Alfa'da da lpg'yi pek desteklemiyorum.
Panda 4x4 süper eğlenceli bir araç. Bulursan süper olur. Beach buggy gibi de kullanırsın.
Swift 4x4 ve Colt modellerini de destekliyorum :) Colt'u manuel bulup alabiliyorsan çok daha iyi. İkisi de eğlenceli arabalar.
Primera'ya kişisel olarak soğuk bakıyorum. Mantıklı bir sebep sunamam. =)

LPG'de Chevrolet Cruze'u unut. Motor öyle bir hale geliyor ki, yüklü kamyonetlerin kalkıp yürüdüğü dik bayırda araba kalkamadığı için yolu tıkamış arkadaşım var. Cruze lpg takılırsa öyle bir hal alıyor.

Biz 113bg lik otomatik+lpg ile kullandık hiç öyle sorunlar yaşamadık.

ben KKTC de öğrenciyim 25 bin sınırım var ama e39 almayı düşünüyorum,o paraya küçük japon arabalar çoook var ama ,benim düşüncem o fiyat a alınabilecek en iyi arabayı almak ,konfor ve performans benim için önemli olduğundan e39 düşünüyorum

Bende kktc de öğrenciyim. Arabalar pound ile satılıyor bu yüzden 3-4 sene önce aradığınız arabayı bulabilirsiniz ama şuan o paraya imkansıza yakın.

Alfa ile ilgili detaylıca konuşalım, neden alınabilir neden alınmaz her şeyi yazayım. Ama şimdi değil, yoldan geldim. Başka bi akşam görüşmek üzre :)

Masraf çıkaracak kronik sorun var mı yok mu onu yazsan yeter. Ben bilmediğim için alınır dedim :)

yazında bahsettiğin gibi bakarsan bağ bakmazsan dağ olur ama senden öncekilerin nasıl baktığını bilmek önemli. Tamircilerin arabaya nasıl müdahale ettiğini bilmekte önemli. Ben benden önceki 2 sahibini tanıyorum, biri arabanın son 5 senedir bakımlarını yapan usta ve şu anda da ona gidiyorum, geçmişe ve şimdiye dair güven sonsuz ancak yine de sürpriz sorunlar çıktığı zaman aileden bunu almasaydık keşke tepkisi gelebiliyor.
Bi arkadaşım alfayı çok sevmesine rağmen yıllardır alamamış, benim arabayı kullandı bi kaç defa çıldırdı kendi arabasını sattı 156 almak için. Ama ailesinin korkusuna alamadı, sebep basitti bi sorun çıktığında biz sana alma dememiş miydik korkusunaydı :)

yazında bahsettiğin gibi bakarsan bağ bakmazsan dağ olur ama senden öncekilerin nasıl baktığını bilmek önemli. Tamircilerin arabaya nasıl müdahale ettiğini bilmekte önemli. Ben benden önceki 2 sahibini tanıyorum, biri arabanın son 5 senedir bakımlarını yapan usta ve şu anda da ona gidiyorum, geçmişe ve şimdiye dair güven sonsuz ancak yine de sürpriz sorunlar çıktığı zaman aileden bunu almasaydık keşke tepkisi gelebiliyor.
Bi arkadaşım alfayı çok sevmesine rağmen yıllardır alamamış, benim arabayı kullandı bi kaç defa çıldırdı kendi arabasını sattı 156 almak için. Ama ailesinin korkusuna alamadı, sebep basitti bi sorun çıktığında biz sana alma dememiş miydik korkusunaydı :)

Abi şimdi sorun var sorun var. Şimdi mesela camlardan birini elektrik mekanizması çalışmaz ve cam açılmaz. Bu da bir sorun. Ya da trafikte şanzıman çok ısındı arabayı durdurun uyarısı alırsın bu da bir sorun. Ama hangi tip sorunlar var o da önemli. Bir de ciddi kronik sorun var mı o da önemli. Mesela ben de 2 gün önce öğrendim. Dayımda sanırım Türkiye deki en temiz Honda Hrv var. 2005 model araba sadece 35000 km de ve otomatik şanzıman bir kere değişmiş. Dersin ki araba Honda Japon arabası sağlamdır ama sonuçta sorun çıkarmış. Bu yüzden diyorum bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur haa tabi bir de şansa da ihtiyaç var. Kul yapımı sonuçta bir tane vidanın gevşek sıkılması bile çok büyük sorunlar çıkarabilir.

Abi şimdi sorun var sorun var. Şimdi mesela camlardan birini elektrik mekanizması çalışmaz ve cam açılmaz. Bu da bir sorun. Ya da trafikte şanzıman çok ısındı arabayı durdurun uyarısı alırsın bu da bir sorun. Ama hangi tip sorunlar var o da önemli. Bir de ciddi kronik sorun var mı o da önemli. Mesela ben de 2 gün önce öğrendim. Dayımda sanırım Türkiye deki en temiz Honda Hrv var. 2005 model araba sadece 35000 km de ve otomatik şanzıman bir kere değişmiş. Dersin ki araba Honda Japon arabası sağlamdır ama sonuçta sorun çıkarmış. Bu yüzden diyorum bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur haa tabi bir de şansa da ihtiyaç var. Kul yapımı sonuçta bir tane vidanın gevşek sıkılması bile çok büyük sorunlar çıkarabilir.

Mesela 147lerde özellikle cam açma düğmelerinin arıza yaptığını kırıldığını vs çok duydum. Şoför kapısı 1300 lira, çıkma 600 700e de bulunuyor ancak onda da sıkıntı yaşayan çok. Bu basit bir mebla değil mesela :) sunrooflu ise sunroof aksamları pahalı. Basit arızalar gibi görülse de arıza çıkardığında cidden pahalı parça bunlar. Onun haricinde ben bujileri değiştirdim mesela 10 gün geçmedi tekleme sorunu oldu yesyeni bujilerden biri bobini de kendini de yemiş tekliyor. Bujileri aldığım yer buji hediye etti ama bobin bana girdi maalesef. Şu an yine aynı sorun var yine tekliyor yarın yine gidecek yine aynı şey olabilir. Basit gibi görünen ama mide bulandırıcı olabilen arızalar bunlar çünkü alfa romeo önyargısı çok fazla. Ben olur ya diyorum babam sat sen en iyisi zaten sorunlu diyolardı bunlara diyor :)

Bende kktc de öğrenciyim. Arabalar pound ile satılıyor bu yüzden 3-4 sene önce aradığınız arabayı bulabilirsiniz ama şuan o paraya imkansıza yakın.
ingiltere veya Izlanda dan ithal arabalar geliyor bi galeri tarafından,ordan buldum 2 tane,mağusa da da galeride var 1 tane, fiyatlar da 25 civarı ama malum güneş yanıklı çoğu kıbrıs ın kaçınılmaz sorunu,biraz masraf isteyen arabalar ama bakıldığı zaman beni mutlu eder diye düşünüyorum

Son düzenleme:
ingiltere veya Izlanda dan ithal arabalar geliyor bi galeri tarafından,ordan buldum 2 tane,mağusa da da galeride var 1 tane, fiyatlar da 25 civarı ama malum güneş yanıklı çoğu kıbrıs ın kaçınılmaz sorunu,biraz masraf isteyen arabalar ama bakıldığı zaman beni mutlu eder diye düşünüyorum

Bence almadan önce bir tane düzgün bmw ustası da bul :)

Biz 113bg lik otomatik+lpg ile kullandık hiç öyle sorunlar yaşamadık.
Opel&GM arabaları size özel üretiyor sanırım anlamıyorum ben o işi :D
Arkadaş arabayı alır almaz supapları eridi zaten, en başta onları çelik supaplarla değişti. Motorun verimi çok düşmüştü. Uzun yolda da şehir içi kullanımda da performansından memnun değildi. Satıp yerine 0.9 beniznli Clio aldı, hala kullanıyor, gayet memnun.

Son düzenleme:
Arabayı alır almaz supapları eridi zaten, en başta onları çelik supaplarla değişti. Motorun verimi çok düşmüştü. Uzun yolda da şehir içi kullanımda da performansından memnun değildi. Satıp yerine 0.9 beniznli Clio aldı, hala kullanıyor, gayet memnun.

Bizde en başta çelik subapla değişti. Opel in 1.6 atmosferiği diğerlerine göre alt devirler daha boş yürüteceğim diye devir çevirmek gerekiyor o da yakıtı artırıyor. Bizim de performans/yakıt olayını karşılamadığı için satıldı yerine 1.6 crdi venga gelmişti.

Tamir işinden anlıyorsan sıkıntı olmaz hatta proje arabası gibi üzerinde uğraşmak zevkli bile olabilir. Bende hep Alfa Romeo Gtv V6 istemişimdir :)
evet bazı şeyleri ben halletmek istiyorum,hele ki ankara/şaşmaz da bmw cilerin yanında meraklı meraklı dikilerek çok şey öğrendim:D:D:D
http://e39tr.com şu siteyi kim yaptıysa elllerine sağlık,e39'una aşık bir adam tarafından yapıldığı belli

Son düzenleme:
Cruze ve LPG ikilisini yan yana koyunca sayfalarca ağlaşılan yorumlar aklıma geliyor. İnternette sürüsüyle var. Uğraşmak istemeyen öğrenciye gelmeyecektir (benzinle binmek içinde gözü Cruze'dan başka arabayı görmemelidir, çok yakıyor, ilk çıktığı zamanlarda alıp 1-2 aya satan tanıdığım var).
Alfa'da sevdiğim bir marka olmasına rağmen benzinle kullanmayacaksam almayı düşünmezdim (ki çok yaktığı için sonuç olarak almazdım, temizini bulmakta sorun olabilir).

Diğer 3 seçenek çok mantıklı.
Bunların yanına Lancer'da eklenebilir ama yakıt olarak bu 3'lü kadar az yakmayacaktır.

Bu noktada @sputnik e katılıyorum. Kaç tane Cruze sahibi olan varsa hepsi kasanın ağır geldiğini ve aşırı yaktigini söylüyor. Tüpte de performans inanılmaz düşüyor. Bu bahsettiklerim arabanın sıfır kullanıcıları zaten hepsi kısa zamanda sattı başka otomobiller aldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...