alkın

Alkın Uslu
Panpa
1,161
Marka
BMW
Crossclimate 2ler Audi q7'de beni şimdilik çok memnun etti.

Ankara-istanbul ve İstanbul Ankara yaptım. Yol boyu giderken de gelirken de yoğun denecek kar yağdı cankurtaranın oralarda ve yağan kar tutuyordu.

Hava genelde -7 , - 8 derecelerdeydi.

Bilmeyen birisi dört mevsim lastik var demezdi, bir kış lastiğinden geri kalır yanı yoktu.

Performansını 2-3 sene daha götürebilirse benden tam not aldı.

Ankara'da da yağmur performansını çok sık test edebildim, en ufak problem yaşamadım.

Ankara-istanbul ve İstanbul Ankara yaptım. Yol boyu giderken de gelirken de yoğun denecek kar yağdı cankurtaranın oralarda ve yağan kar tutuyordu.

Bilmeyen birisi dört mevsim lastik var demezdi, bir kış lastiğinden geri kalır yanı yoktu.

Ankara'da da yağmur performansını çok sık test edebildim, en ufak problem yaşamadım.
Ömrüde en azından 2 sene 40k km ortalama giderse mis gibi, ben bile düşünürüm.

CrossClimate'lar, dişleri aşınıp bitmediği sürece uzun yıllar performansını korur. Dişler bitmezse 7-8 yıl bile hafifçe performansı düşmekle birlikte idare eder. Kış performansı işinizi gördüyse güle güle kullanın =)

Herkes kış lastiği yorumu bırakıyorsa bende bırakayım. Honda Accord'u aldığımızda ön iki lastik Vikin Wintertech 2022 üretimiydi, arkalar ise Hankook 2018 üretimi kışlık (modelimi ne yazık ki hatırlamıyorum). Ön lastiklerden hem tutuş hem fren mesafesi olarak memnunum. Arka lastikler de halen kullanılabilecek durumdalar ama ihtiyaç halinde önlerle set olması için aynı marka model lastik takılır. Fiyatının nispeten Continental'e göre düşük olan yan markası Viking'i öneririm.

kışlık yazlık set arasındaki farktan bahsedeyim bende,
mondeonun ebatlar 235/45/r18,

yazlıklar lassa driveways, geçen sene sıfır almıştık, kuru asfaltta idare etse de 7 derece altındaki yağmurlu havalarda sabunumsu bir direksiyon hissi oluyor ve araba dönmüyor gibi hissettiriyordu hep,

kışlıklar ise yine aynı ebat kormoran marka lastikler, önceki sahibinden kalmıştı ama yeniydi, tutuş olarak 7 derece altında gayet güzel tutuyor ama hava 10 derece üstüne çıktığı gibi kızaklamalar ve tork-steer başlıyor, karlı ortamda denemedik hiç,

eğer ucuz markalar kullanılıyorsa mutlaka mevsimine uygun kullanılmalı, premium markaların toleransı daha iyi oluyor bu tip durumlar için

bana nedense dayton, viking, kormoran gibi markalar yerine kumho, dunlop, eagle sport (bile) daha güvenilir bir limanmış gibi geliyor.

memnun kullanıcılar beni aydınlatabilir tabii ki ancak ben kumhonun her taktığım lastiğinden memnun kaldım. çevremde de kumho alıp da memnuniyetsiz olan kimseyi duymadım.

bana nedense dayton, viking, kormoran gibi markalar yerine kumho, dunlop, eagle sport (bile) daha güvenilir bir limanmış gibi geliyor.

memnun kullanıcılar beni aydınlatabilir tabii ki ancak ben kumhonun her taktığım lastiğinden memnun kaldım. çevremde de kumho alıp da memnuniyetsiz olan kimseyi duymadım.
Dayton Touring 2 205/55/16 (2023) ebatında kullanıyoruz memnunduk açıkçası. Biraz yanakları ve hamuru yumuşak onu bilmek gerekiyor. Viking Wintertech 195/65/15 91H (2022) ebatında kullanıyoruz onda da lastiğin limitleri bilinirse gayet iyi. Aracınızın Fotoğrafları konusunda attığım karda hem derin hem de sulu karda hiçbir problem yaşatmadı. Biraz erken sertleşebilir ama şimdilik sıkıntı yok.

Kumhonun accent blue ların üzerinde gelen solus kh17 diye bir modeli var. Aracı alan herkesin ilk işi bunlardan kurtulmak oluyor. Geçen seneye kadar bizim aracımızın üstündeydi. Özellikle ıslak zeminde inanılmaz erken kızaklıyordu. Ama araştırdığım kadarıyla hs51 hs52 serisinden kullananlar hep memnun.

Hankook Winter i*Cept RS3. Şu ana kadar sadece bir kez kış sıcaklığında arada ıslaklık olan ağırlıklı kuru yolda limit denedim. Sonucundan memnunum. Şehir içinde fena değil, patinaja meyilli değil. Ama 2024 2. yarısı üretimi, daha çok yeniler. Zaman içerisinde ne olur bekleyip göreceğiz. Bir ara kar da deneyeceğim, daha tam hakkını veremedik.

Bu kadar kar lastiği mesajlarından sonra 19 üretim yaz lastikleriyle bir bakıştık. Kendisi ya da çevresinde uygun fiyatlı 195-65-15 ebatlı ikinci el lastik satan varsa konuşabiliriz

Bir kış lastiği yorumu da benden gelsin. Geçen yaz öncesi aldığım jantlarımla birlikte gelen Semperit marka kışlık lastiklerden çok memnun kaldım. Erzurum kışında Kar-buz üzerinde kasıtlı olarak aracı bozmaya çalışmama rağmen kolay kolay bozamıyorum. Köşeleri dönerken arkayı bıraktıramıyorum. Ben çok memnun kaldım. Kışlık almayı düşünen olursa bu markayı önerebilirim. Öğrendiğim kadarıyla Continental markası, yüksek performans lastiği olarak geçiyorlar. Bende 205/50/17 ebadında önlerde 22 üretim speed grip 5 arkalarda 18 üretim speed grip 3 var. Desenleri aşağıda. (sol speed grip 5 sağ speed grip 3)⬇️
semperit-speed-grip-5-2071830.jpg
semperit-speed-grip-3.jpg

WhatsApp Image 2024-11-26 at 22.43.31 (1).jpeg

Bu kadar kar lastiği mesajlarından sonra 19 üretim yaz lastikleriyle bir bakıştık. Kendisi ya da çevresinde uygun fiyatlı 195-65-15 ebatlı ikinci el lastik satan varsa konuşabiliriz
Abimin 2021 üretim Lassa driveways lastiklerini satacağız, ona da 4 mevsim aldık.

3ü 2021, 1i 2023 üretim.

Max yaptığı yol 10.000 kmdir

Yaza girerken ilana koyalım diye depoda tutuyoduk

Güle güle kullanın.
Biraz kullandıktan sonra Eagle Sport 4 seasons yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba hocam, İstanbul'a geri döndüm.
Lastikler ile şuana kadar 1300 km yol yaptım. En azından ilk izlenimlerimi paylaşabileceğimi düşünüyorum.
Amasya'ya giderken herhangi bir yağış yoktu, yollar kuruydu. Kuru zeminde yol tutuşta ve fren mesafesinde bir problem yaşamadım.
Geri dönüşte ise Kurşunluya kadar yollar açıktı, kurşunludan itibaren kar yağışı başladı, yer yer 5cm civarı karlı zemin üzerinde kullandım yollar tuzlanmış olduğu için buzlanma yoktu. Düzceden itibaren İstanbul'a gelene kadar sağanak yağmurda kullandım, ıslak ve karlı zeminde beni tedirgin edecek bir durum yaşamadım fren mesafesi gayet tatminkardı. Daha önce komşumun aracı olan megane 4 üzerinde yazlık olan eagle sport modeli vardı, Didim-Aydın merkez arası kullanmak durumunda kalmıştım. Özellikle ıslak zeminde fren mesafesi çok kötüydü, frene basınca sürekli kızaklama eğilimindeydi.
Dört mevsim modeliyle böyle bir sorun yaşamadım. Tabiki detaylı yorum yapabilmem için uzun dönem kullanmalıyım. Fakat ilk izlenimlerim olumlu yönde.
Tek eksi yanı biraz lastik gürültüsü fazla gibi geldi.

Merhaba hocam, İstanbul'a geri döndüm.
Lastikler ile şuana kadar 1300 km yol yaptım. En azından ilk izlenimlerimi paylaşabileceğimi düşünüyorum.
Amasya'ya giderken herhangi bir yağış yoktu, yollar kuruydu. Kuru zeminde yol tutuşta ve fren mesafesinde bir problem yaşamadım.
Geri dönüşte ise Kurşunluya kadar yollar açıktı, kurşunludan itibaren kar yağışı başladı, yer yer 5cm civarı karlı zemin üzerinde kullandım yollar tuzlanmış olduğu için buzlanma yoktu. Düzceden itibaren İstanbul'a gelene kadar sağanak yağmurda kullandım, ıslak ve karlı zeminde beni tedirgin edecek bir durum yaşamadım fren mesafesi gayet tatminkardı. Daha önce komşumun aracı olan megane 4 üzerinde yazlık olan eagle sport modeli vardı, Didim-Aydın merkez arası kullanmak durumunda kalmıştım. Özellikle ıslak zeminde fren mesafesi çok kötüydü, frene basınca sürekli kızaklama eğilimindeydi.
Dört mevsim modeliyle böyle bir sorun yaşamadım. Tabiki detaylı yorum yapabilmem için uzun dönem kullanmalıyım. Fakat ilk izlenimlerim olumlu yönde.
Tek eksi yanı biraz lastik gürültüsü fazla gibi geldi.
Eagle Sport 2'ler ıslağı görünce imana gelip, habire sağa sola selam vermeye başlarlar. Kuruda ben gergin bir durum yaşamadım ama ıslakta evlerden ırak.

• Wow
Eagle Sport 2'ler ıslağı görünce imana gelip, habire sağa sola selam vermeye başlarlar. Kuruda ben gergin bir durum yaşamadım ama ıslakta evlerden ırak.
Evet yazlık modeli ıslak zeminde epey kötüydü. Benzer durumu yıllar önce dacia sandero 1 aracımızda kormoran marka yazlık lastik vardı, o lastikte ıslak zeminde sapıtıyordu.

Ben eagle sport yüzünden yağmurlu havada kaza yaptım, ağaç tutmasa ölüm tehlikem en hafifinden ağır yaralanma yaşamıştım.

Ankara'da yaşıyorum şirket aracım Egea 1.6'da Continental TS870 kullanıyorum 16 ebatlarında. Sabah -3 derecede yerler çok hafif buz kar karışımı iken bile fren mesafesinde olsun kalkışında olsun en ufak sorun yaşamadım.
Ford Connect eski aracımda da 4 mevsim kumho kullandım modelini hatırlamıyorum kış performansı çok güzeldi. Çok fazla yol yapılmıyorsa 4 mevsim Ankara gibi şehirlerde ideal bence.

Ankara'da yaşıyorum şirket aracım Egea 1.6'da Continental TS870 kullanıyorum 16 ebatlarında. Sabah -3 derecede yerler çok hafif buz kar karışımı iken bile fren mesafesinde olsun kalkışında olsun en ufak sorun yaşamadım.
Ford Connect eski aracımda da 4 mevsim kumho kullandım modelini hatırlamıyorum kış performansı çok güzeldi. Çok fazla yol yapılmıyorsa 4 mevsim Ankara gibi şehirlerde ideal bence.
Continental 205 / 55 / 16 TS860 - 870
Continental 225 / 45 / 17 TS870 kullandım

Hepsinden de aşırı memnun kaldım. Yoğun karda, ıslakta, kuruda optimum performansı veren lastik bence bu.