KAPALI 65.000 tl'e Golf mü, yoksa İbiza mı alırdın?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan yildizsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yildizsa

Düz Yol Gazcısı
6
Merhaba arkadaşlar, 55 milyar olan araba bütçemi 65 milyara çıkardım. 65'e, 2013 model 1.2 tsi midline plus golf rahat alabiliyorum temizinden. ama aynı paraya 2017 model b segmenti olan seat ibiza 1.0 ecotsi aracı da alabiliyorum. çook kararsızım ya. gönlümde hep bir golf merakı var ama bilemedim. yardımcı olur musunuz ?
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Mustafak
Biri b segmenti , diğeri c segmenti arabalar.İhtiyaclarınızı ve beklentilerinizi daha detaylı yazabilirseniz yardım etmesi daha kolay olur.
 
biz 4 kişilik bir aileyiz. çoğu zamanda aracı kullandığımızda hepimiz arabada oluyoruz. yılda 5.000 km yapıyoruz. önceden clio 2 vardı bizde. 980 kg ağırlığı vardı. artık yol tutuşu iyi olan bir araba olsun istiyorum. vites hiç önemli değil. hız sabitleyici mutlaka olsun istiyorum. en az 4 yıl sorun çıkartmayacak bir araç arıyoruz. (yıllık bakımlar hariç)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor
Midline Plus donanım alacaksanız ve hız sabitleyici elzem diyorsanız mutlaka direksiyonda tuş olan araçlardan tercih edin.Aksi halde aracınızdaki Gateway hız sabitleyiciye uyumsuz kalıyor Gatewayi de değiştirmeniz gerekecek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve Sailor
yani comfortline almam gerekecek değil mi?

Hayır tabi ki midlineye de hız sabitleyici uygulanabilir fakat Gateway uyumsuz dediğim gibi.Direksiyon tuşlu araçlara uygulamak daha basit altyapı hazır gibi düşünün.Siz direksiyonda tuş olmayan midline alırsanız altyapıyı kurmanız gerekecek.Ekstra bir maliyet olduğu için belirtmek istedim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Iskender™
Tereddütsüz Golf Midline Plus tercih ederdim. Hatta piano black yerine fırçalanmış alüminyum kullanılan orta konsol yüzünden Highline yerine tercih edesi gelir insanın :)
Midline Plus donanım alacaksanız ve hız sabitleyici elzem diyorsanız mutlaka direksiyonda tuş olan araçlardan tercih edin.Aksi halde aracınızdaki Gateway hız sabitleyiciye uyumsuz kalıyor Gatewayi de değiştirmeniz gerekecek.
#iyibilgi değerlendirmeye alınası.
 
İlla alman olsun diyorsanız, 65 bin civarlarına Golf'ten daha güncel Astra J kasa dizel araç bile alabilirsiniz. Hız sabitleyici taktırma ile uğraşmazsınız da :)
 
Bu arada Gateway fiyatları çok abartı değil Çinden vs Mid Gateway alabilirsiniz.Midline Plusta bulunan Low Gateway neredeyse hiç bir şeye izin vermez maalesef :) İstanbul’da tavsiye edebileceğim bir kaç yer var arayıp bilgi de alabilirsiniz.
 
Ben bu tip sorulara alakasız cevap veren gıcıklardanım baştan söyleyeyim hocam :)

Şahsen aile boyuda kullanılacaksa D segment bir araç bakın derim. Düşük km latitude superb tarzı araçlar bulabilirsiniz hemde dizel. Ama kasa HB olacak derseniz ve bu 2 sinden biri olacaksa Golf Golftür derim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mecagil
Ben de çok kararsızdım birkaç ay öncesine kadar. Alıp pişman olmak istemiyor insan. Benim de gönlümdeki araba Golf 1.4 tsi dsg 125 hp . Aynen 65bin tl bütçem vardı ve değil Golf'un temizi ağır hasar kayıtlısını bile bulamadım. Anlamsız bir pahalılık var Vw'de. 65 bin tl Kia Sportage 1.6 gdi concept plus manuel aldım. Açılır cam tavan,otomatik park asistanı,geri görüş kamerası,koltuk ısıtma,hız sabitleyici gibi daha bir sürü donanımı var çok memnumum da yakıt tüketimi bu sefer bütçeyi sarsıyor çünkü arabayı kredi çekip aldım bir de 9'a yakın yakıt tüketimi cepleri boşalttı ama yine de o paraya geniş donanımlı temiz başka bir araba bulamazdım diye düşünüyorum. Bilmem bana katılır mısınız ?
 
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...binden-temiz,sigara-icilmemis-557753347/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...sahibinden-golf-7-1.2-tsi-bmt-561107805/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...hibinden-temiz-golf-7-1.2-tsi-562086827/detay
Bu ilanlardaki araçlar iyi duruyor 1.ilandaki aracın km düşük fiyat olarak 63 bine alınabilir ama beyaz. Tramerleri ve boyaları oldukça önemsiz. Midline plus jantları golfe yakışmıyor
https://www.sahibinden.com/ilan/yed...on-jant-17-inc-golf-7-orjinal-556614049/detay durumunuz musait olursa bunlarda alınabilir daha sonrada aftermarket u ledler ile güzel bir kombin yapılabilir
 
bir şekilde bir kaç parça boyalı olsun, ama önemli bir kazası olmasın ve Golf olsun ..
Ben bir an Golf 6 gibi düşündüm .. yine de Golf e giderdi aklım ... Golf 7 ise, dediğim gibi Comfortline olursa baya daha iyi olur... olmazsa da yinede Golf, Golfdür derler :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...