KAPALI 7 Kişilik Araç tavsiye / 100k / xc90 - freemont

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BatuhanA

Düz Yol Gazcısı
10 Ocak 2019
14
4
145
Merhabalar.
7 yetişkinin sığabileceği, konforlu geniş dizel ağır kazası olmayan bir araç arıyorum.
Genelde şehir içinde kullanılacak.
Aslında mantıklı olan mpv almak ama tasarımları hiç hitap etmiyor bana.
Suvlar hakkında hiç bir bilgim yoktu biraz araştırdım ve 2 model aklımda kaldı. Xc90 ve freemont.
Xc90 tabi ki 3 5 gömlek üstün bir araçtır ancak freemonttan yaklaşık 20 bin daha pahalı ve en az 220 binde araçlar. Ne kadar volvo olsa da mekanik yorgunluğu vardır ve sorun açma ihtimali daha yüksek gibi.
Freemont 100 bin km civarlarında 100 bin civarına bulunabilir. Ama onun da şanzıman ile alakalı sorunlar olduğunu okudum.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Başka bir tavsiyeniz varsa açığım
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
3.sıra koltuklu peugeot 5008 Land Rover Discovery hyundai Santa Fe Chevrolet Captiva gibi seçeneklerde inceleyebilirsiniz bütçenize uygun araçlar bulunabilir volvo xc90 2.4 d5 kaliteli güzel araçlar gibi görünüyor 2.el ve km takıntınız yok ise alınabilir. eğer mpv araçlar opel zafira renault Scenic toyota verso ford Grand C-Max gibi modellerede bakabilirsiniz şehir için kullanışlı olur.
 

BatuhanA

Düz Yol Gazcısı
10 Ocak 2019
14
4
145
Aslında freemonta yakındım ama facebook gruplarına bakınca vazgeçtim. Zorlayınca hararet yükseliyormuş, otomatik şanzıman elden geçmesi gerekiyormuş, akü durduğu yerde bitiyormuş, fren yapınca titreme yapıyormuş diskler soğutmalı olmadığı için gibi kronik sıkıntıları okudum.
Discovery çok beğeniyorum ama cesaretim yok malum sıkıntı çıkarma ihtimali çok yüksek araç. İlk sahibinden bakımları düzgün yapılmış kmsi yüksek olmayan mümkünse sandık motor düzgün ellerle takılmış olmalı ki daha az sorun çıkarsın. Onun da bize denk gelmesi zor. 2 tane range rover al ki biri servisteyken diğerine binersin derler ya :)
Xc90da km yüksek ama Volvo
Hyundainin içi çok Hyundai duruyor ısınamadım.
Captivada diğerlerine göre hacim biraz küçük gibi geliyor fotoğraftan ama hiç incelemedim.
Hala kafamda oturtamadım malesef
Ne kadar mpv almak istemesem de 5008 en mantıklısı geliyor aralarından.
 

Eto3401

Elit Apaçi
13 Nis 2018
94
187
760
Marka
Volkswagen
Xc90 güzeldir ama maddi olarak yorar. 2.4 d5 geartronic 2006 modelinden vardı, 2 yıl kullandık 132k kmde sattık. Tank gibi arabadır ama 2007 ve sonrası almanızı öneririm. Çünkü makyaj öncesi şanzımanlar sorunlu. 4 bin lira + işçilik ödersiniz şanzıman beyni değiştirip binersiniz. Freemonta göre periyodik bakımları falan çok daha pahalıdır haberiniz olsun ama öderim derseniz binmeye değer araba. Tabi km 200.000 altı bulursanız daha iyi olur.
 

ozgur_3482

Takipçi
17 Eyl 2019
2
0
10
46
istanbul
Marka
Alfa Romeo
konuya cevap vermek ve ilk mesajımı bildiğim konu hakkında faydalı olacak bilgiler vermek için üye oldum. vakti zamanın da 3 tane evladım var iken (şimdi 4 oldu) bende eve 2. araç için aynı arayışlara girmiştim. mantıklı olarak en güzel carevella yada vito tarzı araçlar ama bunlar minibüs sınıfında olduğu için ve eşimde kullanması için bundan vaz geçtim. nihayetinde ülkemizde pek tutmayan mpv tarzı araçlara yöneldim. genelde yurt dışında yaşayan ve karayolu ile türkiye'ye gelen vatandaşlarımız hep bu tarz araçlar ile ülkemize geliyordu. bu yüzden bu tarz arabalara çevremde alamancı arabası da deniyordu. çok fazla seçenek olmasada crysler grand voyager, grand scenic, gran picasso, seat alhabra, ve aklıma gelmeyen bir çok arabayı inceledim. bu saydıklarım arasında en geniş iç hacimli olan grand voyager ama o da 2,7 crdi motor ve biraz sıkıntılı bir araba. nihayetinde en faydalı olanı ford galaxy olduğuna karar verdim. ülkemizde çok fazla olmadığından hergün ilanlara bakıyordum. bir gün ilana bir araba düştü ertesi gün bakmaya gittiğimde araba satılmıştı. aradan 1 2 ay geçtikten sonra yeni bir ilan düştü. bu seferki hiç kazasız düşük kilometrede aynı fiyata başka bir araba idi. ertesi gün gittim arabayı hemen aldım.
2013 yılında 2010 model 28.000 km aldığım arabam şu an eylül 2019 itibarı ile 60.000 km de. sınıfının en geniş iç hacimlerinden birine sahip. bu tarz araçlar 7 kişili oluyor ama en arka sıra da ki kotuğa çocuklar bile zor sığıyor. hele suv tarzı bakacaksan eğer onlara çocuklar bile zor oturur. ben 1.84 boy ve 90 kg olarak bu arabada en arka sıra koltuğa çok rahat oturuyorum.
arabanın markasının ford olması, yedek parça ve servis olarak hiç bir sıkıntı yaşatmıyor. sana tavsiyem ford galaxy
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım