Aktif/Adaptif Süspansiyon Sistemi Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan osmans95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

osmans95

Asfalt Kurutucu
5
Makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim,
Tasarım dersi projesi olarak aktif süspansiyon sistemi aldık. Sistemin fonksiyonel özelliklerinin ( aracı taşıma , darbe sönümleme gibi ) alternatif çözüm yollarını araştırıyorum. Aklına farklı çözüm yolları gelen fikrini yazabilir mi? Elektrik motorlu , elektromanyetik , pnömatik , hidrolik aklınıza ne gelirse ana mantığı ile benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim. :)

Dostum senin bize anlatman gerekmez mi bunları :D
Hocam anlatmasına anlatırım da özgün farklı bir tasarım yapmamız gerekiyor. Ne kadar çok fikir o kadar çok çözüm yolu, o kadar çok konsept. O yüzden sizden yardım almak istedim. Mesela sen yapsan nasıl yapardın. Aklına gelen ilk fikir nedir? :)

opelin flexride şasi sistemiyle citroen nin hidro panömatik süspansiyon sisteminin birleşimi bir proje olabilir :)

Adaptifi bilmiyorum ama hani su mercedes in tavuk reklamı vardı ya ordaki sistem yolu algılayan sensorler ile air sistem kendini ona göre ayarlıyor

Adaptifi bilmiyorum ama hani su mercedes in tavuk reklamı vardı ya ordaki sistem yolu algılayan sensorler ile air sistem kendini ona göre ayarlıyor
Hocam o da aktif bir sistem sadece kullandığı sensör diğerlerine göre biraz farklı :) Ben G sensör üzerinden gitmeyi düşünmüştüm bunu da alternatif çözüm yollarıma ekliyorum sağolasın :)

uzun uzun anlatmıyım izle kendin gör
edit: şuan çok yorgunum özelliklerinde elektromanyetik yazmışsın post attıktan sonra farkettim bu bose de elektromanyetik sistemle çalışıyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...