İyi günler dostlar. Bizde 2014 Clio Sport Tourer 1.5dci var ve aracın aküsü fabrikadan çıktığı akü. Haliyle biraz eskidi
Aküyü değiştirmeyi düşünüyoruz. Sizce hangi aküyü tavsiye etmeliyiz?

Yerli olsun bu millet kazansın. Gerisi aldığınız fiyata bağlı tabi yorumlara da bakın ama şu iyi diye net bir şey yok maalesef.İyi günler dostlar. Bizde 2014 Clio Sport Tourer 1.5dci var ve aracın aküsü fabrikadan çıktığı akü. Haliyle biraz eskidiAküyü değiştirmeyi düşünüyoruz. Sizce hangi aküyü tavsiye etmeliyiz?
Yerli akünün güzelliği sıkıntı çıkarsa bayii ağı geniş olduğu için ve hızlı şekilde arz&talep hareketi olduğu için garantisinin de hızlı olması.Tecrübe olarak ben de birkaç şey yazayım.
Transit de 2 Birmot var en az 6-7 yıl oldu hala kullanıyoruz sorunsuz. Bundan önce yerli bir akü almıştık 1 yıl olmadan değiştirmiştik lakin markayı hatırlamıyorum
Caravelle de Fabrika çıkışı Varta var 5 yıl oldu güzel akü hala kullanıyoruz sıkıntısız
Transporter de fabrika çıkışı 4 yıllık Varta var araç 230.000 de sıkıntısız
Focus da Mutlu kullanmıştık yaklaşık 2 yıl onda da sorun yaşamadık
Yani benim tecrübeme göre garantisi varsa Yerli alınabilir sonuçta Akü bu çok pahalı bir parça da değil Yerli üretici kazansın. Kısa sürede sorun çıkarsa yenisini verirler diye düşünüyorum
Fiat'ın Oem aküsü dediğiniz Birmot mu? Biz Transit e aldığımız Aküde sorun yaşayınca Bayi Babama Al abi ömürlük diyerek Birmot vermişti çünkü. Ben böyle bayi laflarına güvenmem ama 6-7 yıl kullanınca iyi bir referans oluyor. İnci yada Mutlu Fiat istediği için Kaliteli üretiyor olabilir. İşin aslı istedikten sonra kaliteli Akü üretmek kolay yeterki istesinlerYerli akünün güzelliği sıkıntı çıkarsa bayii ağı geniş olduğu için ve hızlı şekilde arz&talep hareketi olduğu için garantisinin de hızlı olması.
Fiat'ın oem aküsünü İnci ya da Mutlu üretiyor. Şu an tam hatırımda değil. Hatta bir ara Koçtaş'ta da satılıyordu![]()
Şimdi biraz internetten bakındım, doğru biliyormuşum. Fiat etiketiyle takılanları İnci Akü üretiyormuş.Fiat'ın Oem aküsü dediğiniz Birmot mu? Biz Transit e aldığımız Aküde sorun yaşayınca Bayi Babama Al abi ömürlük diyerek Birmot vermişti çünkü. Ben böyle bayi laflarına güvenmem ama 6-7 yıl kullanınca iyi bir referans oluyor. İnci yada Mutlu Fiat istediği için Kaliteli üretiyor olabilir. İşin aslı istedikten sonra kaliteli Akü üretmek kolay yeterki istesinler
6 yıl olması eskidiği anlamına gelmez ama 1 2 saat müzik dinleyince yada farkı açık bırakınca akü bitiyorsa bence değişme vakti gelmiştir. Araç da Start Stoplu olduğu için vurdurma olmuyorYerli olsun bu millet kazansın. Gerisi aldığınız fiyata bağlı tabi yorumlara da bakın ama şu iyi diye net bir şey yok maalesef.
Dikkat etmeniz gereken Bosch fason üretim yaptırıyor adına aldanmayın. İnci Mutlu Birmot vb Yerli alın geçin. Eğer akünüzün durumu kötü değilse de sırf 6 yıl oldu diye değişmeyin belki bir 6 yıl daha götürür bilemezsiniz
Ben fabrikasyon ürünlerindeki ömür kalite ve sorun gibi şeylerin şansa olduğunu düşünüyorum açıkçası da eğer iyisi varsa yerli almayı tercih ederim. İnci Akü biraz ağır basıyorYerli markaların ayıplı mal oranı isim yapmış kaliteli markalara göre daha fazla. Alıp çok memnun da kalabilirsiniz, sıkıntı da yaşayabilirsiniz.
Varta aküyü kaliteli diye taktırıp ciddi sıkıntılar çeken insanlar oldu çevremde. O yüzden elimi sürmem.
Bosch @Tuncay19 üyemizin dediği gibi fason üretim yaptırıyor. Güvenmeyeceğim bir diğer marka.
Duracell ve Energizer'ı sanayide çok görüyorum ama nasıldır bilemem.
Yıllar önce AC Delco marka akü kullanmıştık. Bugüne kadar kullandığımız en dayanıklı, en sorunsuz aküdür. Ama Türkiye'de yıllardır görmüyorum. Bir şekilde tedarik edebilirseniz nasıl olduğunu mutlaka bana da söyleyin
2014 yılında Delphi'nin Freedom modelini almıştım arabama. 6 yıl oldu, hala çalışıyor. Bu kışı çıkaracak mı emin değilim ama yazın sıkıntı yaşatmıyor. ACDelco'dan sonra kullandığım en sağlam ürün bu çıktı. Elektroniği Renault'dan çok daha hassas olan Opel sahibi olarak öneririm.
Exide markasını da AC Delco gibi sağlam ve pek çok markaya oem üretici olarak bilirim. Ama şahsen tecrübe etmedim. Bulursanız Exide da alabilirsiniz. Distribütörü İncitaş.
Son zamanını bilemem ama Bosch büyük bir devrim yapmadıysa Hikayemicra’ya akü alırken ankara’da belki bilen vardır dikmen’de akü marketim diye büyük bir yer var oraya uğradım.
sahibi akü konusunda baya bilgili biriydi.
“ bu zamana kadar hep en kalitelisi varta idi ama son zamanlarda bosch en kalite akü markası oldu.” dedi.
ne kadar doğrudur bilemem.
doğrudur valla bosch hiç kullanmadım ama varta gayet iyi.Son zamanını bilemem ama Bosch büyük bir devrim yapmadıysa Hikaye