Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Selamlar, hem genel bir akü konusu olsun hem de ben almam gereken aküye karar vereyim diye bu konuyu açıyorum. Önce bildiklerimi, sonra da merak ettiklerimi belirteyim sonra da bilenleri dinleyelim. Aküyü alacağım araç Favorit.

Şimdi bir amper olayı var, bu bir saatte çekebileceğimiz toplam akım. Kontak kapalı teyp kullanmak far açmak gibi durumlarda önemi var, benim için bir kıymeti yok. (Tabi yine de 60 amper alacağım daha altına düşmek yok)

Bir de anlık çekilebilecek maksimum akım değeri varmış, ilk marş için önemli olan bugün öğrendim bu konunun varlığını. Şimdi bir de bunun standartları var En ve Sae diye.

Alternatiflerim arasında 2-3 akü var

1. Akü: 540a (en), 255a(sae) ilk marş gücü değeri var

2. Akü: 510a (en) değeri var, herhangi bir Sae bilgisi yok

3. Akü: 510a (sae) değeri var, bunda da herhangi bir En bilgisi yok.

Biraz alternatif markalara baktım, sae-en ile aynı değeri veren var, birbirine çok yakın değerler veren var ve bizim 1. Akü gibi yarı yarıya farklı değer verenler var. Bu akü aksine sae yi fazla verip en değerini düşük veren bile var. 510a(sae) mi yoksa 510(en) mi daha güçlüdür, hangisini tercih etmek gerekir?

Bu 3 akü de 60 amper, birbirlerine yakın fiyatlar bir tanesi hariç güvenebileceğim markalar, ama konu sapmasın diye marka ismi vermiyorum.

Söyleyeceklerim bu kadar, cevaplarınızı bekliyorum. Konuya da genel bir başlık attım, akü ile ilgili soruları olanlar burdan devam edebilir diye düşünüyorum
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Ben tekrar yazayım bir şeyler öğrendim bu sürede.

O 540-255 yazan öyle değilmiş gittim tekrar baktım. En ile sae yakın hatta çoğu zaman aynı değerlermiş. Herhangi bir sorum kalmadı tşkler :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: dthhasan
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım