All Season Lastikler

hoodie54

Profesör
114
Marka
Opel
Merhaba,

3pmsf'si olmayan all season lastik tecrübelerinizi merak etmekteyim.

Karlı zeminlerde traction sağlayabiliyorlar mı?

Hava sıcaklıgı sıfırın altındayken, zeminde kar ve buz yokken performansları nasıl?

Merhaba,

3pmsf'si olmayan all season lastik tecrübelerinizi merak etmekteyim.

Karlı zeminlerde traction sağlayabiliyorlar mı?

Hava sıcaklıgı sıfırın altındayken, zeminde kar ve buz yokken performansları nasıl?
Geçen sene CrossClimate 2 ler ile Terios'la kartepeye çıkmıştım. Gidiş performansı iyiydi de durmuyordu, vasat bir kış lastiği gibi davranıyordu. Lastikler anca 20-25 bin kmlik lastiklerdi, diş derinliği vs iyiydi ve 3pmsf vardı buna rağmen özellikle fiyatıma göre oldukça vasat bulduğumu söyleyebilirim. Yine de bizi bir şekilde çıkarmıştı, yaz lastikli araçların milim ilerleyemediği yerlerde biz güle oynaya çıkıyorduk, tabii 4x4 olmasının da avantajı vardır.

Karsız kuru zeminlerde bundan da kötü bir deneyim tecrübe ettim, Terios segmentine göre çok iyi duran bir araç olmasına rağmen o lastiklerle hiç durmuyordu, beni şaşırtmıştı her seferinde abs ile duruyorduk. Belki lastik sıfır olmadığı içindir bilemiyorum.

Ancak 4 mevsim lastik alacak olsam, CrossClimate 3 ya da AllseasonContact 2 tercih ederdim, piyasayı domine eden 4 mevsimler bunlar bana göre. Yine de ne olursa olsun bir 4 mevsim lastiğin ne çok iyi bir yaz lastiği, ne de çok iyi bir kış lastiği olamayacağını unutmamak lazım. Özellikle karlı zeminler için zincir de bulundurulmalı, ben yanıma almamıştım.