Apple Car 2024'te geliyor!

Reuters'ın bugünkü haberine göre Apple gerçekten bir araç üzerine çalışıyor ve 2024 gibi piyasada olması öngörülüyor. Tahmin edeceğiniz üzere tamamen elektrikli bir araç olacak. Şu an için yine hiçbir bilgi yok. Apple bu projeyi çok gizli yürütmeyi başardı şu ana kadar. İlk olarak "Project Titan" olarak adı 2014'te çıkmıştı 6 yılın sonunda bayağı bir gelişme olmuş anlaşılan. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bana kalırsa bu adım her türlü piyasayı hareketlendirir. Elektrikli araç devrimi 100 yıl önceki araç devrimine benzer bir tarih bence. Bu açıdan çok heyecan verici. Arabaların üründen hizmete dönüşmesinin de ilk adımları aslında. Muhtemelen şu an 30 yaş altındaki hemen herkes bu devrime tanıklık edecek. Petrolhead'ler için her ne kadar üzücü olsa da kaçınılmaz bir dönüşüm başlıyor. Zamanında ilk motoru araçlar çıkarkenki kadar olmasa da büyük bir değişim kapıda. Girdiği her sektörü çok hareketlendiren ve birçok alanda da öncü olmayı başaran Apple bakalım bu kez ne yapacak. Kanımca Tesla'dan iyi olurlar. Tesla'nın en büyük eksikleri bana kalırsa: Araç almak için çok bekliyor olmak, malzeme ve üretim kalitesinin Avrupa'lı üreticilerle yarışamaması, konfor, yalıtım gibi şeylerin yine Avrupalı üreticilerin çok gerisinde olması. Bunlara rağmen çok daha pahalı bir fiyata satılması. Apple'ın üretim kalitesi ve malzeme kalitesi konusunda, konforda, yalıtımda Tesla'dan iyi olacağını düşünüyorum ancak fiyatları da premium araçların dahi en üst noktalarında olur diye düşünüyorum. Mercedes'in %10-15 üstünde bir yere yerleşir bence. Bunu takiben Google da kesin bu işe girişecektir bence, onların da uzun süredir çalışmaları var. Bence bu alanda çokça Çinli firmalar da göreceğiz. Bu piyasanın adeta bir Huawei'si olan NIO en ciddi rakip şimdilik. Geri kalanları göreceğiz.

 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,177
45,738
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Kanka bu arabanın işletim sistemi İOS olduğu için otobanda çok stabil gidiyor. Elektronik sistemlerini, süspansiyonlarını hep İOS kontrol ediyor. Güncellemeyle biraz bozdular, konforu düştü ama yeni bir sürüm yayınlayacaklarmış. Telefonlara şarj adaptörü koymadıkları gibi aracın jant + lastiğini sonradan satmaya kalkarlar mı acaba ? Showroom'da takozların üstünde durur arabalar.
 
Son düzenleme:

cansermo

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
616
1,343
2,520
27
Sakarya
Telefonlara şarj adaptörü koymadıkları gibi aracın jant + lastiğini sonradan satmaya kalkarlar mı acaba ? Showroom'da takozların üstünde durur arabalar.
https://www.apple.com/tr/shop/product/MX572ZM/A/apple-mac-pro-tekerlek-kiti
Mac pro için satıyorlarsa bunu yapma olasılıkları oldukça yüksek. Hatta daha ileriye gidip " Otomobilinizi yetersiz ışık şartlarında kullanabilmek için far paketi opsiyonunu tercih edebilirsiniz. " bile diyebilirler.
 

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,047
4,322
4,220
varsova
Marka
Porsche
Tuketici olarak Appledan bir arac beklentim yok olursa da tesla rakibi bisey olur diye dusunuyorum, bmw-mercedes-audi premium diye adlandirdigimiz sinifa rakip olarak gormuyorum. Apple araba yaparsa alirmiyim ? Sahsen arabada da telefonda oldugu gibi bozulunca bekletmeden yenisini vereceklerse dusunurum, satis sonrasi hizmette kalite ayni olursa guzel , ama macbookprolarda israrla ayni klavyeyi kullanip senelerce kullaniciyi magdur ettikleri gibi hatalarinda israrci olurlarsa da almam, acikcasi bircok kriter var, kesin alirim yada asla almam diyemiyorum, pazara girerlerse bize neler sunacaklar gorecegiz
 
  • Beğeni
Tepkiler: cansermo

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,629
1
64,437
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Garantisi iyiymiş, garantinün bitmesine yakın bilerek bi iki şeyini bozup servise gönderirsen sıfır yenisini veriyorlar
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım